Published June 10th, 2014

Webb_Arbesko_invigningen
och storsatsar med en av Europas modernaste skofabriker – i Kumla!

Vi på Arbesko har en lång och fascinerande historia. Det som startade med en av landets första partiskohandlare från Kumla för fem generationer sedan, närmare bestämt 1839, är idag ett företag som omsätter 220 miljoner per år, sysselsätter närmare 130 medarbetare och ständigt fortsätter att utveckla nya, innovativa lösningar till sina skydds- och yrkesskor. Tillverkningen sker dessutom i Sveriges enda skofabrik – som samtidigt är en av Europas modernaste!

Arbesko flyttade nyligen all sin produktion till anrika Age Skofabrik i Kumla, en åtgärd som är viktig för företagets framtida satsningar. Vi är därmed ett företag som går mot strömmen eftersom vi fortsätter att satsa i Sverige och värnar om vår historia.

– Förutom rent känslomässiga argument, och kvalitetsaspekten förstås, finns det en rad praktiska fördelar med att ha produktionen kvar i Sverige – inte minst för våra kunder och återförsäljare, konstaterar vår vd, Peter Geisler, och nämner snabba leveranser som ett exempel.

Tisdagen den 3 juni genomförde vi en ny-invigning av Age Skofabrik. De inbjudna – lokal/regional media, lokala beslutsfattare, tjänstemän och organisationer – togs med på en rundvandring och på en spännande resa som illustrerar Arbeskos och Ages fascinerande historia, nutid och vart företaget är på väg.

För ungefär 80 år sedan fanns närmare 250 skofabriker runt om i landet. Idag finns det en – och den ligger i Kumla, där allting började en gång för snart 180 år sedan. Cirkeln är sluten.

Webb_Arbesko_invigningen_2