Ask ArbeskoSpecialist

Ask our specialist questions regarding insoles, footwear, and musculskeletal problems at work and leisure.

Please note that your question may be published on our website

You're currently browsing Ask Arbesko questions for the Specialist.

Adam Gustavsson, a rörmokare, asks the following question:

Hej
Ha ett par vinterkängor från försvaret som är mina privata men nu är det så att sulan har börjar släppa i bakkant och undrar om det går o sula om dom vill
mvh Adam G

This question has received an official response!
 1. Hej Adam!

  Både sommar- och vintervarianterna av Försvarets marschkängor är försedda med så kallade direktgjutna PU-sulor. Det innebär att sulorna gjutits direkt på kängorna i en PU-spruta med sulformar för de olika skostorlekarna. Vi på Arbesko tillverkade samtliga marschkängor fram till år 2000. Därefter flyttade FMV produktionen till Finland. Därmed flyttades också alla sulformar dit och produktionen lades ned helt i Sverige. Det här innebär att det inte går att få någon ny, likadan sula gjuten på dina kängor i Sverige. Så tyvärr måste vårt svar bli att vi inte kan hjälpa dig med detta.

  Men vi har två tänkbara lösningar:
  – Kanske kan en skomakare limma till sulfogen som lossnat? Om det är skarven mellan ovandelen och sulan som släppt kan det kanske gå.
  – En skicklig skomakare kan eventuellt avlägsna den gamla sulan och limma dit en ny (under förutsättning att det går att hitta en sula vars form passar kängorna). Det blir troligen svårt att få det snyggt och man kan inte räkna med att kängorna ”blir som nya”.

  Vår stövel Arbesko 672 är väldigt snarlik marschkängan i lästen. Kanske skulle denna modell kunna vara ett alternativ för dig? Du hittar den via våra återförsäljare över hela landet.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 27th, 2011

johan nilsson, a maskinförare, asks the following question:

är det skillnad i bredd på lästen mellan en 47 och en 48 eller är det bara längden som skiljer tacksam för svar mvh johan

This question has received an official response!
 1. Hej Johan!

  Runt om hela foten – det vill säga fot plus ovandel – skiljer det 5 mm mellan varje storlek. På själva underdelen av foten – det vill säga bredden på bindsulan – skiljer det 1,5 mm mellan storlek 47 och 48.

  Därtill är ju storlekarna, precis som du skriver, större på längden.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 7th, 2011

Thomas, a Rangering , Lager, asks the following question:

Hej Jobbar på betong golv och går ca. 8000 steg per arbetspass.
Jag har väldigt breda fötter(11,5-12cm), o höga vrister.
Så jag behöver bred läst med bra dämpning, vad rekommenderar du? MVH Thomas

This question has received an official response!
 1. Hej Thomas och tack för din fråga!

  Vi rekommenderar att du testar vår nya modell, Arbesko 389. Den har något bredare läst och mycket dämpning tack vare vår Energy Gel Duo.
  Arbesko 772 är ett annat alternativ för personer med mycket bred fot. Denna modell har också dämpning (en geldämpning i klacken – Energy Gel).

  Hoppas att du hittar rätt!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 13th, 2011

Marie Johansson, a verkstadsindustri, asks the following question:

Hej !
Har du nåt tips på nån bra sula om man ofta har ont i hälarna?
Fotvalvet är normalt, men hälarna ömmar.
Jobbar på hårt verkstadsgolv och använder Stålex Light 855.
Har sett att det finns halvsulor med bra dämpning för hälen men finns det helsula med samma funktion? Ska halvsulan annars läggas ovanpå den vanliga sulan? Hälsn. M Johansson

This question has received an official response!
 1. Hej Marie!

  Att använda vår inläggssula ComfOrtho – den blå med nummer 10285 – skulle vara perfekt för dig.

  ComfOrtho är uppbyggd för att förebygga och mildra en rad vanliga problem, såsom just hälsmärtor som du lider av. ComfOrtho fungerar alltså utmärkt även om du har ett normalt fotvalv.

  Du ska alltid ta ut den befintliga sulan ur skon innan du lägger i inläggssulan.

  Om det skulle vara så att detta ändå inte hjälper dig kan det behövas en mer omfattande insats. En individuellt anpassad fotbädd som är formgjuten efter just dina fötter och dess behov kan vara lösningen då. Tillsammans med vårt systerföretaget Cast Medical erbjuder vi just individanpassade fotbäddar. Läs mer på castmedical.se

  Lycka till!

  ⤷  Arbesko March 31st, 2011

Cecilia Essemalm, a Sjuksköterska på akutvårdsavd, asks the following question:

Hej!

Jag har provat många olika skor men blir aldrig nöjd. Antingen så är de lagom mjuka men hala och sitter inte stabila på foten eller så är de för hårda eller får jag ont i fötterna/knäna.

Jag vill ha en sko som är mjuk i sulan så att jag inte får ont i fötterna/knäna men samtidigt stabil och inte hal om det stänker vätska på golvet. Jag vill inte en hel sko men det ska ändå finnas någon form av hälrem så skon sitter kvar på foten ordentligt.

Vad har ni för skor som passar mina krav? Finns de att köpa av privatpersoner?

Vänlig hälsning

Cecilia

This question has received an official response!
 1. Hej Cecilia!

  Vi på Arbesko tillverkar skor enligt ett eget, speciellt grundkoncept. Vi kallar det Stability System och det innebär att våra skydds- och yrkesskor konstrueras särskilt noggrant på ett antal vitala punkter. Stability System är Arbeskos eget grundkoncept för att tillverka skor som är sköna att stå och gå i hela dagarna, som håller längre än vanligt och dessutom är ergonomiskt riktiga (vilket är bra för hela kroppen).

  Även om du inte vill ha en hel sko utan en toffelmodell, är det en hel sko vi rekommenderar om du vill att den ska leva upp till alla de krav du har. Krav som man som kund ska ställa på sina arbetsskor. Arbesko 950 och 936 är skor i sandalmodell som kanske skulle vara något för dig?

  Via vår funktion Hitta butik hittar du de återförsäljare som säljer Arbesko nära dig.

  Lycka till!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 12th, 2011

Farkas Olivér, a building industry, asks the following question:

Dear Arbesko! I work as a carpenter, shuttering construction specialist! During my legs are exposed to high stress! Unfortunately we have not found any safety footwear that would have me! Unfortunately, the delicate leg, no matter what I wear boots, which is already terribly pressing at the end of the day and pushes my legs! However, I saw your video and liked your product! Maintained and serviced my question: I want to buy boots that withstand the stresses of my job during a strong but comfortable at the end of the day, too! Ellenélló be an important aspect of the weather and meet the safety standards as well! What do you think would be appropriate ARBESKO 452? What price they could send me 42-inch size? One last important thing Mgyarországról I write, I hope this does not cause a problem shopping! Thanks in advance! Oliver Wolf

This question has received an official response!
 1. Dear Oliver,

  It seems you have translated this from hungarian to english by google or similar. Its a bit hard for us to understand. Although we understand you want to find comfortable footwear that helps for stress and strain. Arbesko is built on ergonomics and can surely help you with your needs. Arbesko 452 is a perfect choice when it comes to requirements of comfort and highest safety. This boot is also the choice of reference customers such as the German Volkswagen AG.

  You can find a hungarian dealer of Arbesko here: arbesko.com/locator and then type Budapest in the searchfield. Or you can go directly to this dealers homepage by clicking here.

  We wish you good luck with finding the correct Arbesko shoes!

  With Kind Regards,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 1st, 2011

Peter Tschimmel, a farmer, asks the following question:

I am looking for a dealer in northern part of Germany.
I am interested in your boots, several years ago, i bought a pair your boots in Norrköping, but they are a little bit old and they became ugly over the last years may be you can help me to buy a new pair.
Best regards
Peter

This question has received an official response!
 1. Hi Peter!

  Thanks for you question Peter!

  We have a few dealers in germany that have access to Arbesko footwear. You find them easiest through our store locator.

  Just type the town/city you live in and the closest dealer should be visible.

  You can also buy them online in Germany via our online dealer.

  If they don’t have the model you require, please give them a call and ask for a quotation of your requested product.

  Good Luck!

  ⤷  Arbesko March 21st, 2011

anna, a Lagerarbetare, asks the following question:

Hej,
Jag undrar hur ofta man bör byta ut sina skyddsskor?
Vi använder dem dagligen och står och går 80% av vår arbetstid på betonggolv. Vi använder arbesko 925.
hälsningar
/anna

This question has received an official response!
 1. Hej Anna!

  Vår rekommendation är att ni byter ut era skor ungefär 1 ggr/år. Då är de generellt sett utgådda även om det inte alltid syns på skornas utseende.

  Detta beror självklart på i vilka arbetsmiljöer skorna används i och hur ofta de används. Men i ert fall är 1 ggr/år lämpligt.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko May 23rd, 2011

Björn Eriksson, a Elektriker, asks the following question:

Fick svar i höstas 2010 att det under början av 2011 skulle finnas tillgång av metallfria skyddsskor har ej sett till dessa ännu. Är det så att ni ej kommer att klara av att tillverka sådana??

This question has received an official response!
 1. Hej Björn – och tack för ditt mejl!

  Nej då, det är inte så att vi inte kommer att kunna tillverka metallfria skyddskor. Faktum är att vi just nu säljer in ett helt nytt sortiment med metallfria skyddskor till våra återförsäljare.

  Sortimentet består av fem modeller – med skyddståhätta och gelänk i starkt kompositmaterial – och hällor utan metall. Fyra har mjukt, metallfritt spiktrampskydd.

  Arbesko 392 är en sko som finns tillgänglig i vårt lager redan nu i juni.
  Arbesko 242 (känga), Arbesko 215 (luftig sko), Arbesko 210 (luftig sandal) och Arbesko 203 (sko utan spiktramskydd) kommer att finnas i vårt lager i september.

  Kontakta din närmaste återförsäljare och fråga om de har hunnit köpa in eller gjort en beställning på dessa skor!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 3rd, 2011

Lars, a Elektriker, asks the following question:

I dag har jag en känga som heter Aboutblu Challenge, den är riktigt mjuk och fin att gå i. Men har fått till svar att den ej tillverkas längre.
Så har ni någon riktigt mjuk/dämpande känga?
Problemet är att jag går på stålunderlag 12-13 tim/dag i 14 dagar i sträck när jag är på jobb.
Mvh Lars

This question has received an official response!
 1. Hej Lars!

  Vi rekommenderar dig vår Arbesko 452 – en mycket mjuk och fin modell – laddad med nödvändiga funktioner för dig som går och står mycket på hårt golv, däribland optimal stötdämpning.

  Lycka till!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 8th, 2011

Peter Rosenlund, a Buss-, lastbils- och långtradarchaufför, asks the following question:

Hej på Er

Jag har haft ett par Arbesko vinterstövlar. De var de överlägset bästa arbetsskor/stövlar jag haft nångång. TACK! Nu behöver jag ett par nya lågskor och undrar vad Ni rekommenderar mig för modell. Jag är en yrkeschaufför och är nu, som sagt på väg att byta jobb. Men det jobb jag hade till helt nyligen var chaufför på en bil som levererar kyl- och frysvaror. Långa arbetsdagar. 14-18 timmar. Många timmar bakom ratten men även många timmar stående och gående på iskalla golv.
Jag kommer snart att åka till Boden och har där planerat köpa mina nya skor. Vilka ska det bli? Jag vill inte byta märke!

Mvh. Peter

This question has received an official response!
 1. Hej Peter – och tack för ditt mejl!

  Vi har tyvärr inga varmfodrade lågskor. Men då du är chaufför rekommenderar vi vår nya Arbesko 282 med kardborreband som är bekväma att kunna ta av och på. Kombinerat med en funktionsstrumpa – vår modell 10166 – får du en strumpa som är varm men som släpper igenom/och ut ifall det blir för mycket värme och fukt.

  803 och 812 ,med tåhätta, är också trevliga alternativ för chaufförer – och modell 2000 ifall du inte behöver en skyddståhätta.

  Det går även bra att lägga en flissula eller ullsula istället för befintliga Poliyou-sulan du får med vid köpet.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 12th, 2011

Bozena, a lokalvård-kansli, asks the following question:

Har ärvt ett stålex SS882460 DS SE 818
de har ej annvänst ett tag. Nu hade jag dem ett par
timmar och så började hälen på höger sula att bara
gå i bitar en stund senare även den andra skon.
Skulle vilja senda dem till Er om det är av intresse.
mvh
Bozena

This question has received an official response!
 1. Hej – och tack för ditt mejl!

  Frågor av denna karaktär får vi in då och då. Vi kan säga att du inte är ensam om att återkomma med produkter som har många år på nacken, vilket är fallet för dig.

  Svaret är att sulor gjorda av gummi och PU (Polyuretan) åldras över tid. Denna åldringsprocess är för oss nödvändig att ta hänsyn till då vi som producent har ett miljöansvar för våra produkter. Likt en torkad gummisnodd, gamla bildäck, med mera börjar förmultningsprocessen att ta fart när produkten blir liggande/inaktiv. Denna process kan ta olika lång tid beroende på förvaring, solljus och temperaturskillnader. PU har även den goda egenskapen att det är väldigt slitstarkt, lätt och väldigt stötdämpande, Vilket gör produkterna med PU väldigt hållbara, lätta och skön att använda. I det här fallet får vi dock nästan säga att produkten tjänat sin tid. Vi rekommenderar att man förvarar sina skor inomhus i normal rumstemperatur – och att man använder sina skor regelbundet för att undvika att produkten går sönder på det viset.

  Vi har publicerat en fråga och ett svar som handlar om samma problematik tidigare på webbplatsen, Se vårt svar till Ove Nilsson på sidan, http://arbesko.com/se/blog/ask-arbesko/engineer/

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 12th, 2011

Ritva, a servicetekniker, asks the following question:

Hej, vi har krav på att använda skyddskor med stålhätta,tåskydd. Eftersom vi passerar röntgenbågar flertalet gånger per dag så har vi metallfria tåskydd så vi slipper ta av oss skorna i kontrollerna. Vi går långa sträckor i arbetet varje dag. mestadels inomhus på hårt stengolv. Vilken sko passar bäst att använda som är vänligare för fötterna/ ryggen och anpassade till mycket gående som samtidigt har tåskyddet? Alternativt något skoinlägg som gör skorna lite mer gåvänliga. Hälsningar Ritva

This question has received an official response!
 1. Hej Ritva – och tack för att du kontaktar oss!

  Vi på Arbesko har under våren lanserat ett helt nytt metallfritt sortiment, bestående av fem modeller.
  203
  215
  210
  392
  242

  Här skulle alla fem modeller fungera väldigt bra. Valet handlar här om utifall ni vill ha en lågskor, sandal eller känga. Dessutom hur luftiga ni vill ha dem. Alla dessa modeller är anpassade för er som går och står mycket hela arbetsdagen – och då ofta på hårda golv. De ger er det stöd och den stötdämpning som är nödvändigt.

  Här behöver ni inte ha någon särskilt inläggssula för att förbättra stödet. Däremot kan det vara så att någon av er har en fotställning som avviker från det normala (åtta av tio personer har det) och då kan en särskild inläggssula vara nödvändig. Vi har en sula en inläggssula som heter ComfOrtho – den är anatomiskt formad för att förebygga och lindra problem som beror på för högt eller för lågt fotvalv, såsom inflammationer och problem i knän, höfter och rygg.

  Skulle det vara några av er som inte behöver använda skyddsskor utan tillåts bära yrkesskor skulle vår 1900-serie kunna vara något.
  Sobra skor i klassisk stil, av herrmodell:
  1901
  1911
  1921

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 28th, 2011

Pia Mellberg, a Butiksbiträde, asks the following question:

Hej!
Jag har jätteproblem med fötterna efter 25år på hårt stengolv.vi måste nu ha skyddskor med tåhätta ,och mina fötter värker så. Jag går jättemycket och plockar även mycket varor då man viker fötterna. därför behöver jag en sko som är böjbar och med mycket dämpning och inte så tung.vad skulle ni rekommendera ?
MVh Pia

This question has received an official response!
 1. Hej Pia!

  Arbesko 359 skulle vara ett bra alternativ för dig. Men med de problem du beskriver bör du även satsa på ett par styvare och formgjutna fotbäddar, dämpningen sitter i att du får stöd, inte att de är mjuka. Det kan ibland gå att dra av som friskvårdsbidrag.
  Beroende av var du bor i landet kan du kontakta dessa www.castmedical.se.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 24th, 2011

Madeleine Andersson Steilert, a Studerande frisör, asks the following question:

Jag går tredje året på S:t Eriks Gymnasium och undrar hur en sko till en frisör borde vara uppbyggd för rätt belastning av kroppen. Som frisör får man ju lätt arbetsskador, finns det någon sko/ sula som kan motverka om man använder denna sko dagligen på jobbet?

Tack på förhand!

This question has received an official response!
 1. Hej Madeleine och tack för din fråga!

  Självklart finns det saker du bör tänka på för att undvika att få fotrelaterade problem. Vi på Arbesko rekommenderar att du alltid väljer en fotriktig och stabil sko. Med det menar vi att du ska välja en sko som är konstruerad att ha på dig under en hel arbetsdag. Tyvärr är inte alla skor konstruerade på detta sätt. Ett enkelt sätt att testa om en sko är rätt är att vrida skon som en skurtrasa i dina händer. Lyckas du vrida runt skon mer än ett halv varv saknar skon det som vi kallar för vridstyvhet – och du tappar därmed stabiliteten i skon och den support din kropp behöver. Ett annat enkelt knep är att böja skon på mitten. Om skon inte viker sig där din fot normalt viker sig när du går uppfyller inte heller denna sko de krav du bör ställa.

  Vår lösning på detta kallas Stability System – och utgör grunden för alla Arbeskos skor – då våra användare måste ha sina arbetsskor på sig hela dagarna. Vi har även utrustat de flesta av våra skor med ett extra stötupptagningssystem kallat Energy Gel. Om du skulle leta efter en sula med utökat stöd kan vi rekommendera dig ComfOrtho 10284 för lågt fotvalv eller ComfOrtho 10285 för högt fotvalv. Dessa inläggssulor passar i de flesta av våra skor.

  Om du låter funktion gå före design så tror vi att dina fötter skulle må bäst av Arbesko 1355. Om du väljer att kompromissa kan vi rekommendera vår sandal Arbesko 1327 eller vår damsko Arbesko 4038.

  Hoppas att vi har gett dig lite råd på vägen!

  Välkommen tillbaka med fler frågor.

  Arbesko

  ⤷  Emelie November 16th, 2010

Eva Svensson, a jobbar som uthyrd resurs på lager, asks the following question:

I mitt yrke som uthyrd resurs så står sitter och går jag mycket på hårt betonggolv. Jag har fått besvär med mina hälar och har av sjukgymnasten fått tjocka gel inlägg till hälarna. Begynande hälsporrar sa hon. Hon sa även att jag måste ha bättre arbetsskor, fotriktiga med ordenlig dämpning. Vilken modell rekomenderar ni? Kraven som finns är ESD skydd och stålhätta.

Hoppas på svar!

This question has received an official response!
 1. Hej Eva och tack för din fråga!

  En av våra säljare – som också är ortopedingenjör – har följande svar att ge till dig.

  Gelinlägg som läggs direkt uppe på skobindsulan för endast hälarna gör det på sikt värre.
  Åtgärd primärt = se till att skaffa dig hela fotinlägg med hålfotsstöd som avlastar och dämpar din hälisättning och korrigerar små rörelser i foten som är upphov till smärtan – så kallad pronation eller supination.
  Stabila skor är då också viktigt. Gelen och dämpningen under hälarna är faktiskt sekundärt i dessa fall, men finns i våra skor.

  Vårt grundkoncept när vi tillverkar våra skor innebär att de blir ergonomiskt riktiga och väldigt stabila. Det finns flera alternativ för dig då kravet också är att de ska ha ESD-funktion och skyddståhätta, exempelvis Arbesko 465, 355, 370 och 359 eller 777 och 835 – beroende på vilken modell som du tycker passa just dig och ditt specifika yrke.

  Hoppas att vi har hjälp dig på vägen!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko December 22nd, 2010

Hans Vikström, a Specialberedning/inköp, asks the following question:

Hur ser ni på special sulor. Många företag försöker sälja specialsulor till skorna och uppger att det ska ge bättre ergonomi. Jag har svårt att se att det ska behövas, skon i grunden borde ju räcka i dom flesta fall. Eller är det befogat att köpa specialsulor till samtliga mearbetare.

This question has received an official response!
 1. Hejsan Hans,

  Till att börja med. Tack för din fråga.

  Om du väljer Arbesko så behöver du inte special sulor om du inte har problem eller ligger i riskzonen. Våra skor skall räcka som det är då de redan från grunden är konstruerade på ett ergonomiskt sätt. Vill man erbjuda hjälp med sulor skall det i första hand erbjudas till dem med problem, eller till dem som ligger i riskzonen och därmed så kan man förebygga problem.

  För att ta reda på om du ligger i riskzonen så kan du mäta dina fötter på en fotplatta för en indikation eller uppsöka läkare/fotspecialist för en fullständig analys. Arbesko har också special sulor, vi kallar dem för “ComfOrtho” ( Artikel 10284 & 10285 ). ComfOrtho är en sammanslagning av orden Comfort och Orthopedic. Dessa sulor ger utökat stöd för fötterna, så att om man har en fot med problem eller i riskzonen, så både hjälper man fötterna och förebygger problem. För att göra en mätning så kan man uppsöka en av våra återförsäljare och be dem mäta fötterna på plats, eller om ni är ett större företag, så kan säkert denna mätning göras på plats. Mätningen går på någon minut och är kostnadsfri. Fråga efter ComfOrtho.

  Oavsett vilken specialsula du väljer, så rekommenderar vi att du stoppar dem i fotriktiga och ergonomiska skor. Att lägga i specialsulor i skor utan ergonomisk uppbyggnad kommer inte att ge önskat resultat. D v s om ni investerar i specialsulor, gör inte det i dåliga skor. Då är det bättre att lägga dom pengarna på att köpa bra skor istället. Det ger förmodligen bättre effekt.

  Vid extremfall eller problem av svårare karaktär så rekommenderar vi alltid att man uppsöker läkare. Specialsulor är oftast inte tillräckligt om man har större problem även om det kan lindra tillfälligt.

  Hoppas vi lyckades besvara din fråga fullt ut.

  Välkommen tillbaka med fler frågor!

  // Arbesko

  ⤷  Arbesko September 29th, 2010

Robert Berntsson, a Drifttekniker, asks the following question:

Jag undrar vilka skor, kängor och stövlar som har. Största stålhättor och rymligast läst.
Då mina fötter är korta breda och med hög vrist.

M.v.h.
Robert

This question has received an official response!
 1. Hejsan Robert,

  Tack för din fråga.

  Vi rekommenderar våra modeller Stövlar: 562, 572 Känga: 672 och lågsko: 772. Alla dessa har en extra rymlig läst som vi tror skulle passa din fot. Du ska kunna titta på produkten genom att trycka direkt på artikelnumret ovan och komma till respektive produktsida.

  För extra stöd för foten rekommenderar vi även våra ComfOrtho inläggsulor. Det finns en sula för låg hålfot och en för hög hålfot.

  Vi hoppas du blir nöjd med svaret.

  Välkommen tillbaka med fler frågor!

  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 14th, 2010

Oscar Johanson, a Motortekniker, asks the following question:

Hej!
Har under flera års tid använt kängan mod.491 som företaget köpt in via Ahlsell. När det nu var dags för ett par nya fick jag beskedet att de utgått. Stämmer detta? I så fall finns det något sätt att få tag på ett par? Min favoritmodell, avverkat 3 par.
Tacksam för svar!
Mvh
Oscar Johanson, Simrishamn

This question has received an official response!
 1. Hej Oscar!

  Ja, det stämmer att kängan Arbesko 491 utgått ur vårt sortiment. (Vi har några par kvar i storlek 37 och 46).

  Istället för Arbesko 491 har vi Arbesko 692. När det gäller passformen är 692 likadan som 491, eftersom vi använder samma läst att bygga skon på. Däremot har 692 flera positiva egenskaper då vi utvecklat skon med fler mervärden:
  • En tålig, slitstark och värmebeständig nitrilgummisula som ger ett mycket bra fäste.
  • Mjukt spiktrampskydd.
  • Utmärkt stötdämpning i både klacken och ”trampet” genom vår Energy Gel Duo®.
  • Ett fullnarvigt genomimpregnerat skinn, vilket gör att skor står emot väta i flera timmar (Super8).

  Vår rekommendation är alltså att du provar Arbesko 692 istället – och att du blir lika nöjd med dem!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Emelie December 8th, 2010

J Lindqvist, a CE Chaufför, asks the following question:

Hej!

Jag efterlyser skovårdsinstruktioner på er hemsida så att jag på rätt sätt kan hålla mina skor i ordning. Om vårdbehovet och metoderna skiljer sig från sko till sko så bör tipsen anpassas till varje modell eller till varje material så att det blir enkelt att förstå för oss som ska förstå det som ska förstås.

MVH // J Lindqvist

This question has received an official response!
 1. Hej J Lindqvist – och tack för din efterlysning!

  Att vi ska publicera instruktioner på hur du på bästa sätt vårdar dina Arbesko på webbplatsen har varit på agendan för oss och när ditt mejl kom blev det högaktuellt.
  Våra skovårdstips finns nu publicerade på webbplatsen – skovård.

  Lycka till!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 3rd, 2011

Anna-Lena Rydberg, a Pedagog, asks the following question:

Hej!
Jag har kronisk benhinneinflammation pga av höga fotvalv. Jobbar på hårt golv, har ni någon bra sko för mig?

This question has received an official response!
 1. Hej Anna-Lena!

  Efter mejlkontakt med dig fick vi reda på att du arbetar som konstnär och bildlärare, vilket innebär att det är ett par riktigt bra yrkesskor du behöver. Arbesko 1355 eller 2000 tror vi skulle passa dig. Dessa modeller har dämpning både i klacken och i trampet. Du borde nog också komplettera med en sula för just högt fotvalv – 10285 eller 10286.

  Vi hoppas på en bättring för dig snarast.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 16th, 2012

bjarne jansson, a takstols producent, asks the following question:

Hej, jag går på ett stål klätt betong golv 8 – 10 timmar om dagen, jag behöver skor som klarar av sådana påfrestningar. Helst lätta och luftiga.

This question has received an official response!
 1. Hej Bjarne,

  Till dig som står och går på hårt underlag många timmar om dagen rekommenderar vi en modell med maximal stötdämpning, en gelkudde i klacken och en gelplatta i ”trampet”. Behöver du bara tåhätta rekommenderar vi Arbesko 355, men behöver du även ha spiktrampskydd är vår Arbesko 215 skon för dig.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 17th, 2012

Björn Hansson, a vaktmästare, asks the following question:

Hej!

Jag har lite speciella fötter och de blir lätt trötta. dessutom får jag lätt ont i tårna. Nu söker jag ett par skyddsskor för varmt väder. Kraven är att de ska vara breda över tårna och ha bra stötdämpning i hela foten

vad bör jag välja?

This question has received an official response!
 1. Hej Björn!

  Prova gärna vår modell Arbesko 936 som är en luftig sandal och som därmed passar utmärkt i varmt väder.

  Annars är Arbesko 272 och772 de bredaste skorna vi har i vårt sortiment.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 22nd, 2012

Per Rignell, a TNC-programmerare, asks the following question:

Hej Arbesko!

Jag har ett par militärkängor m90.
Kängorna är köpta på truppservice / P7 / Revingehed.
Kängorna är köpta någon gång 2001-02, märkta "98".
Av olika anledningar blev de inte använda speciellt mycket efter inköp, och har stått i en garderob mesta tiden, bland andra skor sedan dess.
I våras gick jag en tur på ca 4 mil, och när jag gjorde vård på kängorna efter det, upptäckte jag sprickor på sidan av hälarna.
För två veckor sedan var jag ute och plockade svamp i skogen med kängorna på fötterna, och när jag kom hem var det dags för vård igen.
Då ser jag att kängorna är helt slut. Hälen är alldeles urgröpt och håltom. Själva sulan är inte sliten alls.

Frågan ställer sig nästan själv:
Är detta vad man kan förvänta sig av er "kvalitet" eller har jag råkat ut för ett fabrikationsfel?

Per Rignell

This question has received an official response!
 1. Hej Per!

  Frågor av denna karaktär får vi in då och då. Vi kan säga att du inte är ensam om att återkomma med produkter som har många år på nacken, vilket är fallet för dig.

  Svaret är att sulor gjorda av gummi och PU (Polyuretan) åldras över tid. Denna åldringsprocess är för oss nödvändig att ta hänsyn till då vi som producent har ett miljöansvar för våra produkter. Likt en torkad gummisnodd, gamla bildäck, med mera börjar förmultningsprocessen att ta fart när produkten blir liggande/inaktiv. Denna process kan ta olika lång tid beroende på förvaring, solljus och temperaturskillnader. PU har även den goda egenskapen att det är väldigt slitstarkt, lätt och väldigt stötdämpande, Vilket gör produkterna med PU väldigt hållbara, lätta och skön att använda.

  I det här fallet får vi dock nästan säga att produkten tjänat sin tid. Vi rekommenderar att man förvarar sina skor inomhus i normal rumstemperatur – och att man använder sina skor regelbundet för att undvika att produkten går sönder på det viset.

  Vi har publicerat en fråga och ett svar som handlar om samma problematik tidigare på webbplatsen, Se vårt svar till Ove Nilsson på sidan, http://arbesko.com/se/blog/ask-arbesko/engineer/

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 21st, 2012

Anita Lindskog, a Politiker, asks the following question:

Söker en sko modell1440, vit sko i läder med slejf. Fram, perforerad ovandel ,delvis. Halkfri sula, med elasticitet. Under sulan står det STILEX, den har läderbindsula. Säkert använd som vårdsko inom sjukvården. Finns den fortfarande?

This question has received an official response!
 1. Hej Anita!

  Tyvärr har modell 1440 utgått. Vi har en modell som heter 3447 som kanske kan passa dig? All information om Arbesko 3447 hittar du här, http://arbesko.com/se/products/3447

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 13th, 2012

Bertil G Gustavson, a fastighetsägare, asks the following question:

Jag har ett par gamla skor märkta Stilex, ganska öppna med kardborrband, gummisulor och ej tåhätta av stål, finns sådana i dag och var kan jag köpa dem, bor norr om Kungälv

This question has received an official response!
 1. Hej Bertil!

  Stilex var ett av våra tidigare varumärken som stod för skor utan skydd – alltså yrkesskor.
  I vårt sortiment av yrkesskor har vi idag många olika modeller, så vi har svårt att gissa vilken av dem det är du menar. Gå gärna in och sök bland alla våra produkter på webbplatsen. Via länken “Hitta butik” längst upp på sidan kan du hitta närmsta återförsäljare på din ort.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko July 3rd, 2012

Gunnar Christoffersson, a Serviceledare, asks the following question:

Hej. Hade tidigare en sko som hette 935 stl 41 som kändes bra. Nästa par valde jag 925, samma storlek. Men då fick inte tårna plats i stålhättan! Är det olika storlekar på hättan i olika skomodeller? Och används samma tåhättestorlek i mer än en storlek av sko?
Mvh
/gunnar

This question has received an official response!
 1. Hej Gunnar – och tack för din fråga!

  Det kan vara så att man upplever olika modeller som olika breda. Detta beror på att vi har olika formserier, där sulan är olika, och då kan även skyddståhättan skilja lite grann.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 22nd, 2012

Marie Keenan, a Caterer, asks the following question:

I have used your Safety Shoe Arbesko 899 and I find them the best Safety Shoe for my profession, unfortunately I cannot find a supplier in Ireland, can you please forward your distributer / supplier for Ireland.

This question has received an official response!
 1. Hi!

  Thank you so much for you question. To find our footwear in Europe. You can always check our store locator. You can find it here: http://arbesko.com/locator

  With Kind Regards,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 23rd, 2012

henrik, a metallarbetare, asks the following question:

Finns de några sandaler som är lika breda som skorna 772

This question has received an official response!
 1. Hej Henrik,

  Tack för din fråga. Dessvärre så har vi inga sandaler som är lika breda som 772. Vi kan rekommendera dig att prova Arbesko 950. Om du upplevt att 772 passat dig precis är nog dessvärre 950 lite för liten, men om du haft gott om plats kan det vara så att 950 kan passa. Oavsett så tackar vi för din fråga och skickar den vidare till produktutvecklingen med ett önskemål om breda sandaler.

  Mvh Arbesko

  ⤷  Arbesko March 22nd, 2013

Ulf Jegander, a fritid, asks the following question:

Jag har ett par äldre Arbesko kängor som har tjänat ut enl skomakaren!!
Den märkning som finns kvar är nr 520 421
Wood man heat oil resistant
Jag har använt dom som jaktkängor oövertäffade
vad som gäller täthet o kyla
Det är dragkjedja och ingen snörning mycket bekvämt
Min fråga finns dom kvar isortement eller ersatta av någon annnan känga?

This question has received an official response!
 1. Hej Ulf!

  Vad roligt att höra att en av våra gamla vapendragare har uppskattats så av dig.

  Modellen du använt finns inte kvar i vårt sortiment. Motsvarande stövel är vår Arbesko 562, som har en bred läst.
  Sedan har vi även Arbesko 512 som också liknar din gamla modell. Den har dock en lite smalare läst.

  Om du istället för dragkedja skulle vilja ha ett så kallat snölås, finns Arbesko 572 som ett alternativ.

  Hoppas att du hittar en modell som fungerar för dig!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 30th, 2011

Mabel Sörman, a arbetar som innesäljare av färg o tapeter, asks the following question:

Hej
Mitt problem är små fötter 22cm långa.
Jag har alltid värk i mina fötter och vader som svullnar .
har skaffat inlägg. Behöver de lättaste och bäst stötdämpande över allt.
Problemet är att aluhättan kommer högt upp på min fot
när jag böjer tårna och klämmer när jag går och att dom är lite för stora.
jag vill att dom skall rulla lite när jag går.
Jag har provat arbesko 936.925,359. stl 35
är alla modellerna byggda på samma sätt eller
finns det några som är lite kortare framtill så att det
följer med lättare när man böjer tårna när man går.

This question has received an official response!
 1. Hej Mabel!

  Vår Arbesko 862 borde lösa ditt problem på grund av stel sula och bättre rullsula, vilket gör att brytningen över tådelen blir obefintlig i din stegavveckling.

  Hoppas denna sko fungerar bättre för dig!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko December 1st, 2011

Anders Lövegard, a vaktmästare, asks the following question:

Hej
Jag har ett par sjöstridskängor model 90?
Som jag älöskar över allt annat jag har haft i skoväg
men ny går det inte att använda dessa längre.

Fråga:
Vilka skor i erat sortiment motsvarar dessa.

Mvh. Anders Lövegard

This question has received an official response!
 1. Hej Anders!

  Sjöstrid 90 var en ofodrad känga utan slitskydd – och en mycket populär modell. Tyvärr försvann den ur vårt sortiment för länge sedan. Vi har enstaka par kvar av denna modell på vårt lager, men bara i storlekar som kan betraktas som lite mer udda för herrar: 39, 40 och 47. Om någon av dessa storlekar passar dig är det bara att du hör av dig.

  Idag har vi har ingen modell som ersätter sjöstrid 90 rakt av, men Arbesko 482 eller 692 är närmast.

  Med vänliga hälsningar
  Arbesko

  ⤷  Arbesko February 10th, 2012

elisabeth evjen, a Leg. Arbetsterapeut, asks the following question:

Jag söker arbetsskor för inomhusbruk till en klient, en liten kvinna som har behov av skor med stålhätta i storlek 33 34? Var hittar jag skor med stålhätta i små storlekar? Mvh Elisabeth

This question has received an official response!
 1. Hej Elisabeth,

  Vi har skyddstofflor som går ner till storlek 34. Modellerna heter Arbesko 171, 183, 187 och 193. Läs mer om modellerna för att se vilken toffel som skulle kunna passa din klient allra bäst:
  171
  183
  187
  193

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 22nd, 2012

Camelia Mosulet, a Operations Sjuksköterska, asks the following question:

Hej!
Jag undrar om ni har ett par skor som skulle passa bra till mitt jobb där jag står flera timmar i sträck inne på operationer.
Tack på förhand!

This question has received an official response!
 1. Hej Camelia!

  Vi har flera olika modeller som skulle passa dig. Vi har den klassiska operationstoffeln som heter Arbesko 1087, men vill du ha en lågsko har vi en modell som heter Arbesko 1354 som är en vit luftig modell med stötdämpning både under trampet och i klacken vilket passar perfekt för dig som står flera timmar i sträck. Skulle du föredra en toffel har vi även några helvita modeller, där modell 1071 eller 1073 skulle passa bra för dig.

  Här hittar du mer information om modellerna:
  1087
  1354
  1071
  1073

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 13th, 2012

Kent Pedersen, a Servicetekniker, asks the following question:

Hej
Jag har en vänstertå som drar lite åt höger istället för att gå rakt fram. Detta medför att jag får en belastning på höger sida av tån. Kan ni inte göra hättan med kundanpassning? Den måste vara av compositmatrial eftersom vi har loopar i marken som utlöses av stål. Jag har aldrig hittat ett par för mig fungeradande skyddsskor.

Mvh

Kent

This question has received an official response!
 1. Hej Kent,

  Tyvärr har vi ingen möjlighet att kundanpassa tåhättan i våra skor. Har du provat någon av våra metallfria modeller – ifall de kan passa dig ändå? Vi har fem olika varianter, Arbesko 203, 210, 215, 242 och 392.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 17th, 2012

Bertil G Gustavson, a kamrer, asks the following question:

finns Arbesko 3447 i någon annan färg, vad kostar skon och finns den i Kungälv?

This question has received an official response!
 1. Hej Bertil – och tack för din fråga!

  Just den modellen finns endast i vit färg. En liknande modell i svart är dock vår modell 1950.
  Sök gärna bland alla våra sandalmodeller under fliken Produkter på webbplatsen, http://arbesko.com/se/products/. (Kategori sandaler).
  Under fliken “Hitta butik” på webbplatsen kan du enkelt hitta din närmsta återförsäljare, http://arbesko.com/se/locator/, det är via dem du får information om vad skorna kostar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 22nd, 2012

Daniel, a Restaurangbiträde, asks the following question:

Hej jag har fått höra av min sjukgymnast att jag trampar snett så att jag går på hålfoten. Därför skulle jag behöva ett par arbetsskor som stöttar upp hålfoten bra. Min fråga är om ni har någon bra model som ni kan rekommendera? Skorna bör även vara helsvarta och ha bra halkskydd /tack

This question has received an official response!
 1. Hejsan Daniel,

  Vi rekommenderar att du testar vårat koncept “ComfOrtho” det är iläggsulor med extra stöd & support för just hålfoten. Dessa sulor passar till alla våra skyddsskor. Modeller som är helsvarta som vi kan rekommendera är Arbesko 359 och Arbesko 803.

  ComfOrtho sulor hittar du här.

  Med vänlig hälsning,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 1st, 2012

Maria Kindahl, a chef, asks the following question:

Har en dotter som utbildar sig till veterinär och har behov av ett par gummistövlar med stålhätta och lämplig sula i stolek 35. Finns något lämpligt alternativ för henne Om inta kan man specialbeställa ?

This question has received an official response!
 1. Hej Maria!

  Vi har fyra PU-stövlar i vårt sortiment som finns i storlek 35 med tåhätta och de är av märket Bekina. Tre av modellerna har tåhätta och spiktrampskydd och en av dem har bara tåhätta. Alla modellerna har sula med bra halkmotstånd och passar jobbet som veterinär. Alla fyra modellerna har olika färg så det kanske mest handlar om vilken man tycker är snyggast då de alla har samma egenskaper förutom den som bara har tåhätta och den är vit med blå sula (modell 31810). Klicka på artikelnumren så kommer du direkt till respektive modellsida där du kan se hur de ser ut och läsa mer om deras egenskaper.

  De fyra modellerna heter: Bekina 31710 Agrilite, Bekina 31800 Steplite X, Bekina 31810 Steplite X, Bekina 31820 Steplite X.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 21st, 2012

Christian Henriksson, a Butiksmedarbetaere, asks the following question:

Hej.

Jag undrar vad man skall välja för sko.
Jag skulle behöva en sko med skydd för tårna då jag kör mycket truck. samt ilägg för hålfot.

Mvh

Christian Henriksson

This question has received an official response!
 1. Hej Christian!

  Vi rekommenderar dig att prova Arbesko 355 eller 855 – och komplettera det med inläggssulan ComfOrtho 10284 (anpassad för personer med lågt fotvalv).

  Lycka till!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 19th, 2012

Stefan Eriksson, a Reparatör, asks the following question:

Hej!
Jag har problem med mina fötter (överpronation) vad har ni för skor att rekomendera, dom behöver vara mycket stabila och ha en sula som är "rak" under hålfoten för att inte vika sig, det enda som är tillräckligt stabilt att gå i är bra joggingskor men dessa är ju inte speciellt bra som arbetsskor, går hela dagarna på betonggolv.

This question has received an official response!
 1. Hej Stefan!

  Vi rekommenderar dig att prova Arbesko 862 eller 888 – och komplettera det med inläggssulan ComfOrtho 10284 (anpassad för personer med lågt fotvalv).

  Lycka till!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 17th, 2012

Sofia, a operationssjuksköterska, asks the following question:

Hej
Hur ofta bör man byta sina yrkesskor som man använder dagligen på en operationsavdelning ur slitagesynpunkt på gelduo funktionen etc? Vi har modellerna 936, 200 samt 355.
Mvh Sofia.

This question has received an official response!
 1. Hejsan Sofia,

  Tack för din fråga. Vi har besvarat denna fråga tidigare. Men besvarar den gärna igen.

  Det finns ingen generell regel som säger när, eller efter vilken tidslängd man ska byta sina skor. Dock står det i standarden följande.

  * Om skorna sköts rätt, används i lämplig arbetsmiljö samt förvaras på en torr och ventilerad plats bör de hålla länge utan att slutsula, ovandel och sömmar slits ut i förtid. Den verkliga livslängden hos skorna beror på skotyp, påfrestningar från arbetsmiljön, nedsmutsning och slitage.

  * Om skorna skadas finns risk för att skyddsnivån ej bibehålls. För att säkerställa att användaren ges fortsatt maximalt skydd skall sådana skor bytas ut.

  Vår slutsats blir därför att man ska byta ut skorna när det är något fel på dom. Tiden man kan ha skorna varierar beroende på vad man arbetar med.

  När det gäller specifikt gelduo funktionen så lever den oftast längre än själva skorna. Ett sätt att hålla sina skor fräscha och sköna är att växla/köpa nya inläggsulor varje år till sina skor.

  Med vänlig hälsning,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko December 13th, 2012

Cornelia, a kock, asks the following question:

Hej!
Jag jobbar som kock där det ofta blir långa stående arbetspass. Får ofta ont i hälarna när jag arbetar. Vilken sko skulle du rekommendera?

This question has received an official response!
 1. Hejsan Cornelia,

  Tack för din fråga.

  Svenska Kocklandslaget använder våra skor och de produkter de helst väljer är Arbesko 1901 & Arbesko 803. Båda dessa produkter har något som vi kallar för Energy Gel. En elastisk gelkudde i hälen för ökad komfort. Vill du ha en produkt med skydd och bra stabilitet så är Arbesko 803 att föredra. Moderna skyddsskor som tillverkas år 2013 är inte tunga & klumpliga som de var förr i tiden. Vår rekommendation blir därför att satsa på Arbesko 803.

  Mvh
  Arbesko

  ⤷  Arbesko February 25th, 2013

Per-Arne, a Bilmekaniker, asks the following question:

Hallå! Vilken sko skulle ni rekommendera för mig som går och står hela dagarna på hårt betong golv och är kraftigt byggd och har lite problem med hälarna? jag har även storlek 48 i skor.

Mvh PA

This question has received an official response!
 1. Hej Per-Arne!

  Till dig som står och går hela dagarna på hårt golv och dessutom har lite problem med hälarna rekommenderar vi en sko med maximal stötdämpning. Det vill säga en gelkludde i klacken kombinerat med en skönt avlastande gelplatta i ”trampet”. Behöver du tåhätta och spiktrampskydd rekommenderar vi Arbesko 465 och behöver du endast tåhätta rekommenderar vi Arbesko 389. Dessa modeller går upp till storlek 48 och klickar du på länkarna kommer du direkt till mer information om modellen där det även finns bilder.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 21st, 2012

Tomas skyddsonbud, a väktare, asks the following question:

Hej!
Har ni någon mått tabell över storlekarna i mm?

Det hade varit så mycket enklare att kontrollera om skon passar eller inte och att det inte är någon som beställer fel sko storlek.

//Tomas

This question has received an official response!
 1. Hej Tomas – och tack för din fråga!

  Vi har dessvärre inte någon storlekstabell i mm. Men vi har något som är bättre och som löser storleksproblematiken! Hör av dig till oss via e-post med din adress, så skickar vi en storleksutprovare till dig utan kostnad.
  = En enkel lösning där du i strumplästen ställer dig på en mätsticka i plast vilken i sin tur talar om vilken storlek som passar foten bäst.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 26th, 2012

Sophie, a lärling, asks the following question:

Hej.
Jag ska börja jobba som lärling på ett bageri men jag har problem med att hitta skor. Vet inte helt vilken typ av sko jag borde välja. Om du kan hjälpa mig skulle jag bli jätte glad! Tack!

This question has received an official response!
 1. Hej Sophie!

  Arbesko 803 eller 376 är två modeller som skulle kunna fungera bra. Dessa har skyddståhätta. Om du inte behöver skyddståhätta är Arbesko 1451 ett alternativ.

  Att arbeta som bagare är slitsamt för kroppen på flera sätt. Att ha bra arbetsskor är ett sätt att orka mer och inte få ont. Din kropp ska orka vara med länge.

  Lycka till!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko February 21st, 2012

Johan, a PP Product Promotion & Video Producer, asks the following question:

Har Ni en klassiskt Tre Torn segel stovel som har extra vidd vid ankeln for segling och botliv?

Mina gamla er utslitna..jag ser Ni har TRE TORN som brand…
Mvh
Johan Sandstrom
www.youtube.com/whiterockreporter

This question has received an official response!
 1. Hej Johan!
  Det måste vara varumärket Koster du tänker på, Tretorn tillverkar inte denna stövel längre. Sist vi tittade på lagersaldot hade de storlek 45 och 47, vilket vi hoppas är din storlek.

  Med vänliga hälsningar
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 24th, 2012

Hans-Åke Byström, a vaktmästare, asks the following question:

Hej jag är vaktmästare i en ishall och behöver en sko(lågsko, ej fodrad) som ger ett bra fäste på is och är smidig då man kör maskin

This question has received an official response!
 1. Hejsan Hans-Åke,

  Tack för din fråga.

  Vi rekommenderar någon grövre sula på skorna alternativt att du tar valfria bekvämma skor och utrustar dom med bråddar. Is är ett svårt underlag och vill man vara riktigt halkfri så är det någon form av isbråddar som fungerar bäst.

  Varma modell ifrån oss hittar du t ex i Arbesko 427.

  Med vänlig hälsning,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 1st, 2012

Lilleba, a Lagerarbete, asks the following question:

Jag behöver en sko som är lätt och med stöt dämpning och som inte blir för varm har problem med knä och rygg går hela dagarna på cement golv

This question has received an official response!
 1. Hej Lilleba!

  Till dig som går och står hela dagarna på hårt golv rekommenderar vi Arbesko 936 – en lätt och luftig skyddssandal med maximal stötdämpning. Behöver du även spiktrampskydd på din arbetsplats är Arbesko 935 sandalen för dig.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 4th, 2012

Kent, a technician, asks the following question:

Do you ship to the US?

This question has received an official response!
 1. Hi Kent!

  Currently we do not ship to the US. Sorry for not being able to help you. You can try to find our products at one of our e-tailers

  www.proffsgarderoben.se and e-mail them at kundservice@proffsgarderoben.se and ask if they could do that if you pre-pay for the footwear.

  Good luck & thank you for considering Arbesko!

  // Arbesko

  ⤷  Arbesko January 7th, 2013

Henrik, a Repartör, asks the following question:

Beställde nya kängor i början av veckan på ahlsell, arbesko 662 i storlek 43.
Fick paket idag med ett par arbesko 452 i storlek 43 istället pga att modell 662 utgått i ert sortiment enligt säljaren på ahlsell.
Stämmer detta?
Och isåfall vilken känga rekommenderar ni, modell 452 gillade jag inte..?

This question has received an official response!
 1. Hej Henrik!

  Det stämmer att modell 452 ersätter modell 662 som har utgått ur vårt sortiment, om du inte gillade den kan vi rekommendera Arbesko 426, Arbesko 422 eller Arbesko 242. Alla tre modellerna har spiktrampskydd och tåhätta. Hör gärna av dig igen om du har några frågor.

  Med vänlig hälsning,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 23rd, 2012

Mattias Abel, a Kock, asks the following question:

Hej,
Jag arbetar som kock och er sko 203 har alla funktioner jag behöver (vattenavvisande, Energy Gel Duo, ventilerande Smartec foder, skyddande tåhätta, länk i bindsulan, Poliyou inläggssula) för de ibland extremt långa stående/gående arbetspassen på över 15 timmar – förutom en funktion! 203 saknar så vitt jag förstår slitsula för bra/bättre fäste? En funktion som är viktig för mig som kock då det ofta är hala golv med vätska/fett på.
803 tycks ha en sådan sula för bättre fäste, men å andra sidan har den bara Energy Gel, EJ Duo. Dessutom har den hätta och länk i aluminium/stål, vilket jag skulle föredra ha i komposit precis som 203, utifall jag någon gång skulle jobba utomhus i kalla miljöer (catering etc..).
Skulle ni inte kunna utrusta 203 med halkfri sula? Eller har ni ngn annan modell som motsvarar mina krav? (Har dock ej kunnat hitta detta på er hemsida.)

This question has received an official response!
 1. Hejsan Mattias,

  Tack för din fråga.

  Våra kunder som arbetar som kockar använder mest Arbesko 803 och byter oftast ut iläggsulan emot t ex Arbesko sula 17 eller någon av våra ComfOrtho sulor med extra stöd. Den yttersulan på Arbesko 803 är mer lämpad för kök och halkiga miljöer. Har man en extremt hal miljö så är det bästa alternativet Arbesko 899, där yttersulan bl a används utav försvaret, där man går på polerade flygplansvingar.

  Arbesko 203 har en slitsula mera anpassad för torra miljöer inomhus och de egenskaper den har kan vi dessvärre inte ändra på i nuläget. Dock har du alternativen ovan som vi tror passar dig bäst.

  Med vänlig hälsning,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 1st, 2012

Bobo, a Materialhanterare, asks the following question:

Hej ,
om man går och står väldigt mycket , vilken sula skulle du rekommendera då ?
Golvet är hårt, måste vara ESD-sula, finns det någon slags dämpning i sulorna ?

//Bobo

This question has received an official response!
 1. Hejsan Bobo,

  Tack för din fråga. Vi rekommenderar någon av våra klassiker.

  Arbesko 855
  Arbesko 889
  Arbesko 416

  Perfekta skor med utmärkt extra förstärkt stötdämpning ( Energy Gel ) och samtliga har ESD.

  Med vänlig hälsning,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko December 13th, 2012

Sofia, a Operationssjuksköterska, asks the following question:

Hej
Skorna med spiktrampskydd; är de MR (magnetröntgen) säkra?

This question has received an official response!
 1. Hejsan Sofia,

  Om du menar att i en magnetröntgen får inte finnas någon metal alls. Så passerar förmodligen inte våra skor det testet. Även s k metallfria skor kan ibland innehålla vissa metaller. Dock är de så små att vanliga metalldetektorer inte reagerar på dem.

  Men ett verktyg som en magnetröntgen är mycket känsligare och vi vågar därför inte uttala oss om detta. Vi har idag inga skor som är magnetröntgentestade och känner inte till ett sådant test på skor. Vi har heller inte hört att någon av våra konkurrenter erbjuder detta. Tyvärr.

  För att reda ut frågan i detalj ber vi dig att kontakta oss per telefon och be om att få prata med vår skyddsingenjör.

  Med vänlig hälsning,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 29th, 2013

Per Thomsson, a vaktmästare, asks the following question:

Hej jag har en flickvän hon har mycket små fötter
nu är det så att hon behöver skyddskor hon har storlek 34 i skor finns det så små skyddsskor och var hittar jag dom då ??? jag har kollat på internet men jag kan inte hitta skyddsskor i storleken 34
så var kan man hitta dom ???

This question has received an official response!
 1. Hej Per!

  Vi har skyddstofflor med tåhätta i storlek 34. Modellerna är Arbesko 171, Arbesko 183, Arbesko 187 och Arbesko 193. Hoppas någon av dessa kan passa din flickvän.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 3rd, 2013

patrik, a process operatör, asks the following question:

hej jag undrar om det finns någon lag eller någon generell regel om hur länge man ska ha sina skyddsskor ,min arbetsgivare säger byte vart 3:e år.det kan väl inte vara bra för fötter knän mm .
//patrik

This question has received an official response!
 1. Hejsan Patrik,

  Tack för din fråga. Det finns säkert många mer än du som undrar detta. Vi har hört det förut ifrån både arbetstagare och arbetsgivare.

  Det finns ingen generell regel som säger när, eller efter vilken tidslängd man ska byta sina skor. Dock står det i standarden följande.

  * Om skorna sköts rätt, används i lämplig arbetsmiljö samt förvaras på en torr och ventilerad plats bör de hålla länge utan att slutsula, ovandel och sömmar slits ut i förtid. Den verkliga livslängden hos skorna beror på skotyp, påfrestningar från arbetsmiljön, nedsmutsning och slitage.

  * Om skorna skadas finns risk för att skyddsnivån ej bibehålls. För att säkerställa att användaren ges fortsatt maximalt skydd skall sådana skor bytas ut.

  Vår slutsats blir därför att man ska byta ut skorna när det är något fel på dom. Tiden man kan ha skorna varierar beroende på vad man arbetar med.

  Med vänlig hälsning,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 23rd, 2012

Sirpa Aalto, a säljare, asks the following question:

Hej!
Jag jobbar på Ikea och måste ha skyddskor med stålhätta hela dagen. Jag går på betonggolv 8-10 timmar/arbetsdag så jag belastar mina ben rejält varje dag. Jag har fått problem med höften, knän och hälar och söker därför riktigt bra arbetsskor. Dom måste ha super bra stöddämpning och andas bra. Dom får inte ha sula som gör att jag står mer på hälen än på trampdynor, alltså måste belastning på foten bli mer som med sportskor. Vilka skor skulle ni rekommendera och varifrån skulle jag kunna köpa dom (bor i Haparanda)?
MVH
Sirpa Aalto

This question has received an official response!
 1. Hej Sirpa – och tack för din fråga!

  Det är otroligt viktigt med riktiga skor under arbetsdagen. Precis som du skriver så kan mycket smärta från just knän och höfter härledas till fötterna och vilka skor man använder.

  Vi skulle vilja rekommendera dig någon av våra allra senast modeller – Arbesko 380 och 384 – som både har en mjuk och skön innersula från Ortholite, något som ger en fantastiskt bra återfjädring och svikt, samt en yttersula som även den har en effektiv stötupptagning och framför allt ett otroligt bra grepp mot halka.

  Under rubriken “Hitta butik” här på vår webbplats finner du närmsta återförsäljare. Hör av dig till dem – om modellerna inte redan finns i butiken, se till att de tar hem skorna så att du får prova dem.

  Med önskan om en GOD JUL & ett GOTT NYTT ÅR!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko December 17th, 2013

Torbjörn Hägg, a Ergonom/sjukgymnast, asks the following question:

Finns en klassifiseringstabell för skodämpning vid jobb på hårda golv? Extremt hårda golv?

This question has received an official response!
 1. Hejsan Torbjörn,

  Tack för din fråga. Det finns ingen sådan tabell för golv vad vi vet. Dock bör man tänka på att ha dämpning i skorna då våra fötter är konstruerade att gå på “naturligt” underlag. D v s underlag som vi inte konstruerat själva så som betong m m.

  Nästa samtliga av Arbesko´s produkter är utrustade med en s k Energy Gel eller Energy Gel Duo för att hjälpa våra fötter att kompensera för de hårda golv vi går på dagligen.

  Med Vänlig Hälsning,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko December 7th, 2012

Jon Kamjar, a Sjukgymnast/ergonom, asks the following question:

Hej!
Har en patient med mycket breda fötter. På jobbet måste han använda vita skor med stålhätta. Finns det någon sko i ert sortiment som kan passa honom?

Hälsningar

This question has received an official response!
 1. Hej Jon!

  Tack för din fråga.
  Vår bredaste modell heter Arbesko 50772 men den är svart, de vita modeller med tåhätta vi har i vårt sortiment är Arbesko 835, Arbesko 787 och Arbesko 376, de är dock inte lika breda som Arbesko 50772.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 29th, 2013

Magdalena Michaelson, a leg sjukgymnast/ergonom, asks the following question:

Hej!
Vill ha tips vilken av era skyddskor som har de bästa stötdämpande egenskaperna för en arbetare i lätt industri?
Många jag möter upplever att skons svikt/stötdämpande egenskaper är det största dilemmat….
mvh Magdalena

This question has received an official response!
 1. Hej Magdalena,

  Tack för din fråga.

  De modeller vi har med Energy Gel Duo, en gelkudde i klacken och en gelplatta i “trampet”, är de som har de bästa stötdämpande egenskaperna. Vi rekommenderar Arbesko 355 och Arbesko 936, en sko och en sandal, båda med tåhätta utan spiktrampskydd. Behövs även spiktrampskydd rekommenderar vi Arbesko 382, Arbesko 465 och Arbesko 935.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 4th, 2013

Thorbjörn, a Servicetekniker, asks the following question:

Hej!

Jag har väldigt breda fötter, och har därför stora problem med att hitta passande arbetsskor. Jag har hittat en modell hos er som passar perfekt, och det är vinterkängan 672. Det blir dock lite varmt att gå med den på året om. Har ni någon ofodrad känga som har lika bred läst som denna? De jag provat hittills har alla varit lite för smala.

Mvh Thorbjörn

This question has received an official response!
 1. Hej Thorbjörn!

  Tack för din fråga.
  Vad roligt att höra att du trivs i våra kängor. Jag kan förstå att det känns varmt nu när våren är i antågande.
  Vi har ingen ofodrad känga med den lästen du vill ha däremot en lågsko med extra bred läst. Modell 50772. Skickar med info enligt ovan.
  Hör gärna av dig igen om du har några funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 3rd, 2013

Nathalie, a Truckförare/ Industri, asks the following question:

Hej!

Jag jobbar som truckförare på en indutri. Går mycket och även mycket upp och ner i trucken. Måste ha stålhätta och spikskydd eftersom min arbetsplats innehåller tunga och farliga saker.

Jag har sedan tidigare haft er arbetsko 350.
Det fanns inget annat att välja för mig när jag köpte på den affären endast hade den skon i min storlek.

Jag tror dock inte att detta varit den optimala skon för mig.

Jag har fått väldigt ont i hålfötterna. å ont att jag knappt kunnat gå ibland. Även smärta i ryggen.

Jag behöver även något som tål "skit" , bra grepp och alla väder.

Vilken sko skulle passa mig?

Mvh

Nathalie

This question has received an official response!
 1. Hejsan Nathalie,

  Det låter som om du behöver en sko med bra hålfotsstöd eller en sko med en anpassad sula för just det.

  Vi rekommenderar att du använder Arbesko 855 i kombination med vår ComfOrtho sula 10284 med bra hålfotsstöd. Arbesko 855 har en yttersula som lämpar sig bra för den som springer runt mycket och går mycket på jobbet. I kombination med ComfOrtho så tror vi att du kommer må otroligt mycket bättre i fötterna.

  Med vänlig hälsning,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 1st, 2012

Lars Falkroth, a industriarbete, asks the following question:

Jag söker en skyddssko med bred läst i storlek 48 Vilka modeller finns att välja mellan?

This question has received an official response!
 1. Hejsan Lars,

  Tack för din fråga. Vi har en mycket bred läst i storlek 47. Vi rekommenderar att du provar den. Många gånger passar den våra kunder med storlek 48. Om vi skulle ha fel så prova modell Arbesko 803 i storlek 48. Dock är Arbesko 50772 det bästa försöket.

  Vi rekommenderar Arbesko 50772

  Du hittar närmaste återförsäljare genom vår hemsida här: http://arbesko.com/se/locator/

  Med vänlig hälsning,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 29th, 2013

jouko, a mek, asks the following question:

hej.har sett ett par vinterarbetskor varmfodrade med dragkedja,heter abesko developed asymetrix..Var köper man de,och vad är det för prisklass ut i handel?
Mvh/jouko

This question has received an official response!
 1. Hejsan Jouko,

  Vi är väldigt osäkra på vilken produkt du menar ifrån oss. Det är flera produkter som kan passa in på den beskrivningen. Du hittar lika olika alternativ på vår hemsida genom att klicka här.

  Priser på dessa produkter får du genom våra återförsäljare som finns både via webb här och vill du besöka en butik så kan du använda vår “Hitta Butik” funktion.

  Med vänlig hälsning,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 1st, 2012

Emil, a Spårsvetsare, asks the following question:

Finns det någon känga typ 651/653 som är snörning och "svetsakyddet" på framänden av foten? Vad skiljer dessa två skor förövrigt? Jag har en lite smalare fot, vilken svetskänga skall jag välja? Med vänlig hälsning, Emil

This question has received an official response!
 1. Hej Emil – och tack för din fråga!

  Arbesko 651 och 653 är kängor som är specialtillverkade för högspänningsarbeten. Är det en “svetsarkänga” du är ute efter så läs mer om dessa modeller.

  Arbesko 605 – traditionell svetsarkänga med snabbspänne – så du kommer ur skon snabbt om du fått en svetsloppa eller dylikt innanför.

  Arbesko 632 – en svetsarkänga med snörning.

  Alla dessa modeller är tillverkade av högsta kvalitet rakt igenom.

  Hör gärna av dig igen om du har några fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 10th, 2014

Alexander, a QEHS, asks the following question:

Dear colleagues,
please, let me ask you to clarify:
– have you certified your Boots, Ankle Boots, Sandals in Russian Federation as safety boots?

Thanks in advance,
Alexander Kudryavtsev

This question has received an official response!
 1. Dear Mr Kudryavtsev,

  Many thanks for your e-mail.
  We used to have most of our products certified according to the Russian GOST standard, but the validity for the certificates ended in 2011 and we haven’t renewed the certificates.
  Our products are CE certified.

  With Kind Regards,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 24th, 2013

Anders Jansson, a Sjöman, asks the following question:

Hej
Ni har slutat att tillverka toffel 1077 som jag använt dom senaste 20 åren så nu undrar jag on det finns någon motsvarande med samma underdel
Mvh Anders

This question has received an official response!
 1. Hej Anders!

  Javisst har vi det! Arbesko 1072 ersätter vår Arbesko 1077.

  Här hittar du all information om vår nya modell – Arbesko 1072.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 6th, 2014

Anna Persson, a Biomedicinsk analytiker, asks the following question:

Hej,

Vi har till vårt lab köpt in en sko från er, toffel modell 1071. Jag undrar vad sulan innuti skon består av. För att få ta in den i vårt renrum får den inte bestå av organiskt material.

med vänlig hälsning
Anna Persson

This question has received an official response!
 1. Hej Anna!
  Bindsulan består huvudsakligen av syntetfibrer (polyester). Inget organiskt material.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 7th, 2013

Rune Ek, a Resemontör, asks the following question:

Hej!
Jag har ett par läderstövlar tror modellen är 512 som båda klackarna tärnats sönder på. Jag har gått i snö och slask med dom under en vecka innan jag märkte att jag blev blöt om fötterna. Stövlarna har ett par år på nacken, men är sparsamt använda under ett par vintrar. Är det här ett känt broblem hos er?
Mvh Rune Ek

This question has received an official response!
 1. Hej Rune!

  Det är svårt att avgöra om detta är en garanti eller ej. Du skriver att skorna är flera år gamla så det är kanske tveksamt. Men du får gärna skicka in dem till oss för påseende. Är det en garanti så skickar vi dig nya stövlar omgående. Är det skor där tillverkningsdatumet är för långt bak i tiden meddelas du om detta.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko February 18th, 2014

Asim, a Safety equipment supplier, asks the following question:

I need safety shoes to export to Pakistan. I just want to know is your stuff made in Sweden ?

This question has received an official response!
 1. Hello Asim!

  Thank you for your question. Most of our shoes are made in Kumla, Sweden.

  Kind regards,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 2nd, 2014

Ann-Sofie, a materialhanterare, asks the following question:

Hej! Står och går hela dagarna på hårda golv mycket kliv upp och ner ur truck. Har nu väldiga problem med fötter framför allt häl men även trampdyna fram. Har breda fötter i stl 36-37 med ganska höga vrister. Krav från arbetsgivare är ESD skydd och stålhätta. Vad kan ni rekomendera för modell av sko.

This question has received an official response!
 1. Hej Ann-Sofie!

  Vi skulle rekommendera dig någon av våra modeller i den nya SoftGrip-serien. Dessa finns i olika varianter, med snörning eller med karborrespännen. Kanske en sko med snörning passar dig bäst då du har höga vrister. En sko med snörning är lättare att justera över vristen. Alla varianter av dessa SoftGrip-skor har en mjukare yttersula med bra halkgrepp. De har även inbyggd dämpning i både klacken och trampet och en mycket skön inläggssula – X-40.

  Vi e-postar dig en folder med alla våra SoftGrip-modeller.

  Hör gärna av dig om du har några fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 2nd, 2014

Magnus, a maltmupp, asks the following question:

Hej funderrar på om ni har någon extra dämpad sko.
Vi går runt på betong golv hela dagarna här på lagret, och personalen börjar märka av problem med fötterna.
Vi behöver ha en sko med skyddshätta.

Mvh
Magnus

This question has received an official response!
 1. Hej Magnus,

  För er rekommenderar vi Arbesko 384 – en luftig skyddssko med en gelkudde i hälen och en gelplatta i “trampet” samt en helt ny sula, SoftGrip, som tillsammans skapar en mycket effektiv stötupptagning.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 8th, 2013

Gunnar Huss, a designer, asks the following question:

Har provat Polar pälsstrumpor av Ert fabrikat, art nr S 102 strumpa (F454) , tillverkare Helly-Hansen.

Finns dessa kvar i Ert sortiment? Pris?

This question has received an official response!
 1. Hej Gunnar!

  Modell 102 har utgått ur sortimentet och ersätts av modell 10129. Här hittar du mer information om produkten >> 10129.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 2nd, 2014

Louise, a Stallchef, asks the following question:

Hej! Behöver ordentliga skor i jobbet och tänkte höra om ni har något förslag, verkar som ni har väldigt bra skor? Jag har ganska smala fötter. Går fram och tillbaka hela dagarna, har lite problem med rygg och knän och värk i fötter så behöver ordentlig stötdämpning. Är både ute och inomhus både sommar och vinter så finns det någon som både värmer och svalkar vore det super. Går mycket i vatten, snö och lera. En häst ska även kunna stå på skon utan att min fot blir mos. Lågskor är inte ett alternativ. Tacksam för hjälp! Mvh!

This question has received an official response!
 1. Hej!
  Vi rekommenderar vår storsäljare Arbesko 452. En slitstark och bekväm skyddskänga med inbyggd stötdämpning och aluminiumtåhätta. Den har tätade sömmar vilket gör att den passar bra om man går i mycket vatten och lera.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 8th, 2013

Patrik Olsson, a Kundservice, asks the following question:

Hej.

Vilken sko ersätter 355?

Mvh
Patrik

This question has received an official response!
 1. Hej Patrik!

  Arbesko 380 alternativt 384 ersätter vår Arbesko 355.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 22nd, 2014

jörgen, a bilmekaniker, asks the following question:

Hej
Hur ofta bör man byta arbetsskor?

skorna känns platta.

Jörgen

This question has received an official response!
 1. Hej Jörgen!

  Det är svårt att ge något generellt svar på din fråga då det är många olika aspekter som kan spela in. I vilken arbetsmiljö de används, hur slitna de är, hur många timmar per dag skorna används, med mera. Skons livslängd i sig är normalt sett väldigt lång. Det vi rekommenderar dig i första hand, om skon i övrigt är ok, är att byta ut den lösa inläggssulan. Via denna länk hittar du information om vår inläggssula X-40 – << X-40 >>

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 7th, 2014

Lotta Wall, a alltiallo, asks the following question:

Jag jobbar mest ute och sköter utemiljö, där det blir mycket krypande på knäna för att ta bort ogräs. Min rygg klarar inte av att stå på huk. Nu är det så att jag har fått ont på ovansidan av fötterna av mina jobbarskor och kan inte ha dem längre. Så vad skulle ni rekommendera för skor till mig, de behöver också vara lätta att ta på och av eftersom jag även städar stugor och får kliva ur och i skorna flera gånger om dagen.

This question has received an official response!
 1. Hej Lotta!

  Det låter som om en av våra allra senaste modeller skulle passa dina fötter väldigt bra. Vi tänker på Arbesko 982. En sandal med kardborrespännen, så du lätt kan komma i och ur skorna. Remmarna över vristen har en mjuk polstring för att inte trycka på. Denna modell har även ett slitskydd på tån, vilket förlänger skons livslängd betydligt när man som du kryper på knä.

  Här hittar du mer information om modellen samt en bild >> Arbesko 982 >>

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 7th, 2014

Bobo Löfgren, a Yrkeslärare, asks the following question:

Hej!
Jag har ett par gummistövlar av samma modell som försvarsmakten har. De är helt underbara och jag vill därför ha dem funktionsdugliga i många år till. Hur vårdar jag dem på bästa sätt så att jag optimerar användningstiden?

This question has received an official response!
 1. Hej Bobo!

  Eftersom det inte framgår vilket fabrikat på gummistövlar det är du använder – och vi inte säljer direkt till försvarsmakten är det bäst att du kollar detta med gummistöveltillverkaren direkt.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 22nd, 2014

kennet, a gjuteri, asks the following question:

Rekomenderar ni några speciella skor som
gör så man får plats med ortopediska ilägg
då dessa tar stor plats i skon
gärna en stabil och följsam sko

This question has received an official response!
 1. Hej Kennet!

  Tar man ut innersulan ur våra skor ska det inte vara några problem att få plats med ett ortopediskt inlägg. Vissa modeller kan vara lite smalare/tightare men vi kan rekommendera Arbesko 1355 om du behöver en stabil sko utan skydd. Behöver du skyddståhätta och spiktrampskydd rekommenderar vi Arbesko 382.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 8th, 2013

Andreas, a Butiksmedarbetare, asks the following question:

Hej,

Vad har ni för förslag på skor?

Behöver skor med bredare läst, får i de flesta fall bredlästa. Får ont i fötterna, särskilt främre delen med tårna, av de flesta skor. De ska även ha god stötdämpning och vara diskreta.

This question has received an official response!
 1. Hej Andreas!

  Tack för din fråga. Vi antar att det är skyddsskor som du är ute efter (alltså skor med tåhätta). Den absolut bredaste skon vi har i vårt sortiment heter Arbesko 50772.
  Den har en extra rymlig läst och har dämpning i både klacken och ”trampet” i form av Energy Gel Duo.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko December 16th, 2013

Ola Berggren, a servicetekniker, asks the following question:

Hej jag undrar vilka skor som idag motsvarar Woodman 772 som jag har idag. 272 ser väldigt lika ut. frågan är bara om de är lika breda över tårna som 772 som
passar mina "ankfötter".
Tycker 50772 ser så klumpiga ut.
Mvh Ola.

This question has received an official response!
 1. Hej Ola!

  Arbesko 50772 ersätter Arbesko 772, vilket du är inne på. Denna modell har en extra bred läst.
  Hoppas att du ska tycka om 50772.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 9th, 2014

Martin Norström, a Ingenjör, asks the following question:

Hej,

Jag är intresserad av sko: Arbesko 1911

Mina fötter är 29,0 cm resp. 29,5 cm vilken storlek bör jag ta på denna sko?

Mvh. Martin

This question has received an official response!
 1. Hej Martin!

  Återkom gärna med din adress till oss, så skickar vi över en enkel storleksmätare.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko February 17th, 2014

Stig Olsson, a Pensionerad ( Elektriker), asks the following question:

Jag är mycket intresserad av ett par skor som har nr 2000.Jag skulle vilja köpa dessa skor,att ha på fritiden.Kan ni tala om vad dom kostar.

This question has received an official response!
 1. Hej Stig – och tack för din fråga!

  Eftersom vi säljer våra skor via återförsäljare vill vi hänvisa dig vidare till dem. Här på vår webbplats under rubriken “Hitta butik” finner du närmsta återförsäljare. Hör av dig till dem så hjälper de dig.

  Modell 2000 är en riktig storsäljare hos oss, så vi tror du kommer att bli nöjd med dem.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 7th, 2014

kristina, a packare, asks the following question:

ställde visst frågan till fel förut,jag har problem med höfternas säckar ,haft infalmmation i dessa för många sedan,känner fortfarande av problemet,behvöer skor som avlastar ordentligt,golvet är betong,jag står hela dagarna,mina fötter är smala och virsterna är sladdriga så jag behöver skor som håller hela foten stabil oxå.vad kan ni rekomendera för mig,jag är smal och väger 65 kilo.st 41.

This question has received an official response!
 1. Hej Stina!

  Vill du ha en halvkänga rekommenderar vi Arbesko 426, en stabil känga med skyddståhätta och spiktrampskydd. Den har dämpning i hälen och om du kompletterar det med vår nya inläggssula X40 får du en riktigt bra dämpning. När det gäller lågskor är vår rekommendation Arbesko 381, en stabil sko med skyddståhätta, spiktrampskydd och inläggssulan X40. Den har även vår nya sula SoftGrip som tillför mer dämpning och svikt.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 14th, 2013

George, a Bagageservice, asks the following question:

Hej, Jag undrar om ni har prisuppgifter på era skor som ni har på er hemsida. Jag har kollat på en sko som heter Arbesko 465. Går den att beställa genom er elller måste jag gå till en återförsäljare?

This question has received an official response!
 1. Hej George – och tack för din fråga!

  Vi säljer våra skor genom återförsäljare runt om i landet. Gå in på sidan “Hitta butik” här på webbplatsen, där du kan söka efter de återförsäljare som finns närmast dig.
  Kontakta dem så får du hjälp med priser och annat.

  Observera att den modell du frågade efter, Arbesko 465 är utgående ur vårt sortiment och kommer att ersättas av Arbesko 383 i slutsålda storlekar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko May 12th, 2015

Joachim Ödman, a försäljare systembolaget, asks the following question:

Var någonstans är skinnet till era skor garvat någonstans, har ni kontrollerat arbetsmiljön på garverirna?

Bästa hälsningar Joachim Ödman

This question has received an official response!
 1. Hej Joachim – och tack för din fråga,

  Våra skinn är i huvudsak garvade i Brasilien. Vi har god kontroll på våra skinnleverantörer. När det gäller arbetsmiljön på garverier är den starkt ihopkopplad med den yttre miljön. Miljöreglerna för garverier i Brasilien är ganska tuffa och förutom detta har våra skinnleverantörer via British leather (BLC) en extern miljönivågradering, guld, silver och brons.

  Med vänlig hälsning
  Ulf Gustafsson, certifierings- och kvalitetschef på Arbesko

  ⤷  Arbesko May 15th, 2015

Fredrik Öhman, a Avd.chef, asks the following question:

Det förekommer många gånger vi arbetar i stålkonstruktion där det finns risk att vi halkar. Har ni någon produkt som kan minska risken då man går och arbetar på dessa platser ?

This question has received an official response!
 1. Hej Fredrik!

  Generellt sätt tycker vi att ni ska välja någon modell med nitrilsula ur vårt sortiment. Nitrilsulan är bättre ur halksynpunkt men har även bättre egenskaper som bland annat slitstyrka. Att gå i ståltrappor och liknande brukar slita väldigt mycket på sulan.

  Här är några exempel på modeller med nitrilsula,
  Arbesko 702
  Arbesko 732
  Arbesko 272
  Arbesko 632
  Arbesko 532

  Du är alltid välkommen att höra av dig direkt till vår kundserviceavdelning så hjälper vi dig att hitta exakt rätt sko för rätt ändamål.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko May 27th, 2015

Susanne Bodonyi, a kock, asks the following question:

Var hittar jag priser på skorna/tofflorna? Kan man inte beställa dem på nätet?

This question has received an official response!
 1. Hej Susanne!

  Vi säljer våra skor genom återförsäljare runt om i Sverige. Här på vår webbplats under rubriken “Hitta butik” kan du enkelt söka efter närmsta återförsäljaren på din ort.
  Kontakta dem så får du hjälp med priser.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko May 27th, 2015

Tony, a chaffis, asks the following question:

Arbesko 187, har ni bytt ut den äldre modellen mot en ny modell med nytt utseende och nya former?

This question has received an official response!
 1. Hej Tony!

  Ja, det stämmer. Arbesko 187 har bytt utseende. Den har en ny greppsäker sula, ny fräsch design och en fotbädd med extra dämpning i hälen som ger god komfortkänsla och bra stötupptagning.
  Här hittar du den, Arbesko 187
  Mvh

  Mia Östin

  ⤷  Arbesko May 27th, 2015

Olivia, a Housewife, asks the following question:

A podiatrist has prescribed my son an insole to treat his foot problems. Nowadays he needs to wear safety footwear. Will he need a special model to include the insole for the boot to be still safe? Does Arbesko have a solution?
Thanks

This question has received an official response!
 1. Good morning!

  We suggest that you contact our customer service at phone number +46 19 30 66 00 – so that we can help you to choose the right shoes for your son.

  Kind regards,
  ARBESKO AB

  ⤷  Arbesko June 2nd, 2015

Arne Axelsson, a UH-chef, asks the following question:

Jag har i många år köpt sko, art.nr 803 i stl. 42,
nu kan jag inte finna den i ert sortiment. Vilken sko ersätter den?
MVH
Arne

This question has received an official response!
 1. Hej Arne!

  Arbesko 803 har utgått ur vårt sortiment och ersätts med Arbesko 385. Vi hoppas att även denna modell ska falla dig i smaken.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 5th, 2015

Rickard Bäck, a Platschef, asks the following question:

Hej.
Jag jagar en sko till en kille på vårt lager som har stl. 48-49. Inte helt rätt att hitta något som passar…
Hans fot är 315mm lång.
Min fråga är: Hur lång i mm är Arbesko 855 stl.48? Jag hittar inte informationen någonstans på hur lång skon är.
Har ni annars någon liknande sko som är ca. 325-330mm långa?

Vänliga hälsningar
Rickard Bäck

This question has received an official response!
 1. Hej Rickard – och tack för din fråga!

  Många av våra modeller tillverkas till och med storlek 48. Men vi har även en lågsko och en stövel som tillverkas i storlekarna 49 och 50 – Arbesko 592 och Arbesko 792.

  Din kollega behöver nog få stoppa i foten i några olika modeller för att känna sig fram till rätt storlek. Hör av er till den återförsäljare där ni brukar köpa era Arbesko och be dem ta hem några olika storlekar och modeller för påseende. Ni hittar våra återförsäljare här på webbplatsen, under rubriken Hitta butik.

  Naturligtvis är ni välkomna att höra av er till vår kundserviceavdelning på telefon 019-30 66 00 om ni har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 5th, 2015

Patrik Nilsson, a Automationsteniker, asks the following question:

Hej,
Jag har artros i stortåns grundled och skulle vilja höra om ni har någon sko med rullsula eller liknande. Idag har jag en sko med väldigt mjuk sula och det gör att stortåns grundled får arbeta väldigt mycket vilket leder till smärta.

Mvh Patrik

This question has received an official response!
 1. Hej Patrik – och tack för din fråga om artros i stortån och rekommendation av bra skor från Arbesko,

  Vi förstår ditt problem med artros och smärtan i din stortås grundled. (Halux Rigidus).
  Behöver du en skyddssko med skyddståhätta i ditt arbete på Spendrups eller en yrkessko? Och vilka övriga krav har du på skydd i skoval?

  Besvären med artros i stortåns grundled kommer smygande och stortån blir då stel, svullen och gör ont när du går. Ofta kan det hjälpa med en bra skyddssko i arbetet, med något rundad yttersula framtill på skon. Sådana skor gör att leden inte rör sig så mycket när du går och då gör det mindre ont. Flera av våra modeller har en rundad sula framtill. Men vi rekommenderar inte skor med hel rundad yttersula i arbete av ergonomiska skäl.

  Det är också viktigt att du provar ut ett individanpassat skoinlägg för att få ett bra stöd – och inte har en för mjuk inläggssula i skon. Har du individanpassade skoinlägg idag? Annars kan du få hjälp med detta i Örebro, där vi på Arbesko har vårt huvudkontor. Vår ergonom/legfysioterapeut, Eva Jangdin, på Ergonomeva arbetar här.
  Har du även varit hos en ortoped och fått en bedömning?

  Ibland kan man få en kortisonspruta i den ömmande leden, vilket även det kan hjälpa något.

  Om man har stora besvär kan en ortoped operera efter konsultation. Då stelopereras leden, vilket innebär att smärtan försvinner. Eftersom artrosen redan gjort leden ganska orörlig brukar man inte uppleva så stora besvär av att leden blir orörlig efter operationen. Operationen görs med lokalbedövning och man får åka hem samma dag.

  Återkom till oss, så pratar vi mera – och vi kan rekommendera en modell från oss efter de krav på sko ditt arbete kräver.

  Med vänliga hälsningar
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 15th, 2015

Robert Lundgren, a Industri, asks the following question:

Hejsan.
Har börjat få problem med smärta i fötterna, både under och över och att knäna börjar kännas svullna.
Har provat avlastande iläggssula i mina nuvarande arbetsskor men utan resultat.

Jag går väldigt mycket och har stående arbete 99% av tiden och detta på betonggolv
.
Har ganska platta fötter som är normalbreda.

Kan ni rekommendera någon sko som har extra komfort med tåhätta antistat och oljeresistens.
Mvh

This question has received an official response!
 1. Hej Robert,

  Det var tråkigt att höra att du inte mår bra i dina fötter och ben. Vi har många bra modeller i vårt sortiment med de önskemål du har, exempelvis Arbesko 382, 342 och 386. Men det vi tror att du behöver mest av allt är en individanpassad fotbädd, där man har gjort ett avtryck av just dina fötter och du får då ett par sulor som är specialanpassade för dig. Vi har ett företag i vår företagsgrupp som heter Cast Medical som arbetar just med individanpassade fotbäddar. Hör av dig och meddela vilken ort du finns på, så ska vi hjälpa dig vidare till närmaste Cast-partner.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 6th, 2015

Alex, a truck driver, asks the following question:

i'm working in new Zealand , I use your product's for many years when working in Iceland and they are the best working shoes for me.
Do you have a online store so I can order some for me here in new Zealand?

This question has received an official response!
 1. Hi Alex,

  Thank you for your question. Unfortunately we don’t have an online store.

  Kind regards,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 24th, 2015

Martina Schwartz-Bergman, a Tjänsteman, Husbyggnation, asks the following question:

Hej!
Jag använder just nu Arbetsko 382, tillsammans med specialgjutna inlägg då jag har stora problem med mina fötter. Dessa skor rekommenderades till mig pga dämpningen i hälen. Jag har problem som till stor del liknar plantar farscit, med en väldigt diffus smärta/trötthet i hela foten när jag strå och går. Kan ni rekommendera någon ytterligare hjälp för mig? Kan i dagsläget inte använda skorna mer än ca 20 min innan jag får ont,vilket påverkar mitt arbete. Jag tror att en del av problemet ligger i att skon är för hård(trots inlägg) och för tung.

Tack på förhand!
Vänligen
Martina

This question has received an official response!
 1. Hej Martina!

  Det vi funderar på är hur länge du har haft ont och hur länge du har använt individanpassade skoinlägg. Du skriver att problemet liknar plantar fasciit, har du blivit undersökt och fått en diagnos fastställd? Det kanske inte är plantar fasciit – ta gärna reda på det! Om man utvecklat en plantar fasciit genom mycket stående och gående arbete, kan det ta en tid att bli av med problemet även tillsammans med individanpassade skoinlägg, då det då oftast beror på avvikande fotställning som måste korrigeras. Att du skaffat dig individanpassade skoinlägg är väldigt bra. Viktigt är också att dina skoinlägg verkligen är godkända i de skyddsskor du har på arbetet nu samt passar i skyddsskorna (det vill säga sitter bra på foten tillsammans med skyddsskorna). Du nämner även att du upplever att skon är tung och hård. Vikten skiljer sig inte nämnvärt mellan olika skyddsskor och borde inte påverka just plantar fasciit-problematiken. Om du upplever skon hård tycker vi att du ska fråga din återförsäljare om att få prova Arbesko 380 eller 384 med SoftGrip-sulan (har en mer sviktande mellansula) om du inte behöver spiktrampskydd. Om du behöver spiktrampskydd, prova Arbesko 381, den skon är mjukare.

  Hoppas du kommer tillrätta med problemet snart – med både skoinlägg och bra skyddsskor!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 20th, 2015

zeljko, a processoperatör, asks the following question:

Hej jag har nyligen hämtat ut mina nya skor men jag blev besviken på de eftersom de har inte stötdämpande gel i trampet , köpte samma modell ifjol mod.982, undrar om jag fick feltillverkade skor eller är inga stötdämpande gel i trampet på de skor tillverkade i 2015?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Arbesko 982, tillsammans med de flesta av våra andra modeller som har haft framtrampsgel inbyggd i sulan, har fått en förändring. I stället för att gelen är inbyggd i bindsulan (såsom hälgelen) är nu inläggssulan X-40 Duo tillverkad med extra svikt just i trampet. Så man kan enkelt säga att framtrampsgelen flyttat från bindsulan till inläggssulan istället.

  Du får gärna höra av dig igen om du har några funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko December 3rd, 2015

Elis Gustavsson, a maskinförare, asks the following question:

har ett par underbara kängor 1695 där
högerskon förlorat den gula klackdelen

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Så roligt att höra att du trivs i dina kängor. Arbesko 1695 utgick ur vårt sortiment för ett par år sedan. Den yrkeskänga vi har idag i sortimentet är Arbesko 51692.

  Du får gärna återkomma till oss med din adress. Vi skickar dig då returhandlingar, så kan du skicka in skorna till oss för påseende. Är det en garanti, ersätter vi dig naturligtvis (med Arbesko 51692), annars returneras skorna tillbaka till dig.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 21st, 2016

Olof Thuné, a Konsult anläggning, asks the following question:

Är det dragkedja på Arbesko 532. Om inte så har ni någon liknande/likvärdig modell med kraftig dragkedja?

Mvh
Olof

This question has received an official response!
 1. Hej Olof – och tack för din fråga!

  Det är ingen dragkedja på Arbesko 532. Arbesko 512 liknar 532 och har dragkedja.

  Observera att Arbesko 532 är gjord för tuffa miljöer, har en slitsula som tål 300 graders värme, förstärkta sömmar med nitar och sydd i flamtålig Kevlartråd. Är det en sådan miljö du arbetar i behöver du kika på andra modeller som är värmetåliga. Det finns flera olika varianter, vilka du hittar här på webbplatsen. Hör gärna av dig till vår Kundservice, så guidar vi dig till rätt modell för rätt arbete.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 7th, 2015

Johan, a Dataknas, asks the following question:

Hej!

Sågskyddkängor för motorsåg är det något ni har?

This question has received an official response!
 1. Hej Johan – och tack för din fråga,

  Vi har en gummistövel i vårt sortiment med utökat sågskydd – TRETORN 31600 LUMBER PRO. Hoppas den kan vara något av intresse.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 15th, 2015

Tom Eklund, a Köksansvarig, asks the following question:

Hej
Skulle vilja handla av er, så jag skulle behöva kundnummer samt inloggning till er sida om detta är möjligt.

Med vänlig hälsning
Tom

This question has received an official response!
 1. Hej Tom!

  Vi antar att du har sett inloggningslänken som finns längst upp på vår webbplats. Den är endast till för några av våra direktkunder som handlar i en särskild webbshop.

  Du är hjärtligt välkommen att mejla in dina beställningar till oss via order@arbesko.se eller ringa oss direkt på Kundservice, 019-30 66 00.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko December 28th, 2015

Jan Karlsson, a bilmekaniker, asks the following question:

Hej
Vi har i min verkstad 5 mekaniker som använder era tofflor sedan många år tillbaka . Vi har varit mycket nöjda med eran toffel 191 men nu har ni bytt modell på sulan och formen på ovan lädret så passformen och funktionen är inte vaden har varit.Tidigare fanns innersulan lös ,finns den gammla modellen kvar? Eller går det att beställa den gamla tofflen?
mvh Jan Karlsson

This question has received an official response!
 1. Hej Jan!

  Ja, det stämmer att vi har bytt utförande på våra toffelmodeller. Tråkigt att höra att ni inte är nöjda med dem. Dessvärre har vi inga skor av den äldre modellen kvar i vårt lager.
  Kan sandaler vara ett alternativ för er? Dessa exempelvis:
  Arbesko 950
  Arbesko 980
  Arbesko 925

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 8th, 2016

YLVA, a undersköterska, asks the following question:

hej jag skulle vilja köpa arbesko 1906 hur får jag tag på den?
mvh ylva

This question has received an official response!
 1. Hej Ylva – och tack för din fråga!

  Här på vår webbplats under rubriken “Hitta butik” finner du närmsta återförsäljare på din ort.
  Hör av dig till dem så hjälper de dig vidare.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 7th, 2015

Hasse, a Sjöingenjör, asks the following question:

Jag har ett par Arbesko innetofflor som börjar bli slitna men jag hittar inte den produkten hos er längre? Öppen tå, fjädrande sula, låsning över fot med kardborrband.

This question has received an official response!
 1. Hej Hasse!

  Tack för att du hörde av dig till oss. Vi funderar på om det kan vara Arbesko 1387 eller kanske Arbesko 1397 som du söker efter? Ta dig en titt på produkterna via länkarna. Om det inte är någon av dem, hör av dig till oss så kan vi se om vi tillsammans kan lista ut vad det är för sko du är ute efter.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 22nd, 2015

Mats, a Process operatör, asks the following question:

Hej! Jag undrar om Arbesko 386 kommer att komma som halvkänga med boasnörningen i närtid lr nästa år typ?
Tack på förhand!
Ps. Ni har dom i särklass skönaste skydds skorna i branschen! Å bästa kundservicen…Tjing! Ds.

This question has received an official response!
 1. Hej Mats – och tack för din fråga,

  Vad roligt att höra att du trivs i våra skor – och med vår service!

  I sortimentet idag har vi två lågskomodeller med snörningssystemet Boa – Arbesko 386 och 342.
  Att/om det kommer en känga i detta utförande är väl inte helt otänkbart, men inget vi kan ge dig någon tidsplan för just nu.

  Vi har flera olika halvkängor med vanlig snörning i vårt sortiment idag – förhoppningsvis kan du hitta någon modell du kan trivas med så länge.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 21st, 2015

Katharina, a Bageriarbetare, asks the following question:

Hej!
Jag undrar om ni har några arbetsskor/kängor som minskar halkrisken i ett fryslager?
Eller om ni har ngt som man kan sätta på sina skor som gör att man inte halkar rundor en massa?
Med vänlig hälsning Katta

This question has received an official response!
 1. Hej Katta – och tack för din fråga,

  Javisst har vi det! Vi rekommenderar kängor med en nitrilsula, som ger ett bättre grepp vid hala underlag. Nedan är några av våra modeller av kängor – med och utan tåhätta – samt halkskydd.
  Hör gärna av dig om du har några fler funderingar.
  Arbesko 51692
  Arbesko 50692
  Arbesko 50562
  Arbesko 50034
  Arbesko 50035
  Arbesko 1160

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 14th, 2015

catarina, a kock, asks the following question:

Hej!
Varfør står det nyhet på sko nr 982.
Jag har den sorten.
Om de inte ær extra bred undrar jag vilka sandaler som ær extra breda.
Tack før svar.
Mvh Catarina Holmquist

This question has received an official response!
 1. Hej Catarina!

  Är det tådelen du behöver extra bredd för? Våra sandalmodeller har samma bredd framtill.
  Om den sko du använder idag känns för trång har vi Arbesko 50772, som har den bredaste lästen och skyddståhätta som vi har i vårt sortiment.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 23rd, 2015

Mikael Lövstål, a Projektledare, asks the following question:

Hej!
Jag undrar om något material i era Arbetsskor kommer från Sydamerika eller södra Nordamerika?

Med vänlig hälsning
Mikael Lövstål

This question has received an official response!
 1. Hej Mikael – och tack för din fråga!

  Skinnet vi har i våra skor kommer från Brasilien. Där har vi även en egen skofabrik för tillverkning av vissa skodelar. Skodelarna som tillverkas där skickas sedan till vår skofabrik i Kumla för att byggas ihop till en färdig sko.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 10th, 2015

Emma Borneland, a Operations Support, asks the following question:

HEJ Vi har personal som använder den vita yrkesskon Arbesko 1354. Vill hitta en sko med "samma" komfort och mjuka svikt men med tåhätta. Är Arbesko 359 ett alternativ till dessa eller vad skulle ni rekommendera ? MVH Emma

This question has received an official response!
 1. Hej Emma!

  Ja, det är riktigt. Arbesko 359 är samma sko som Arbesko 1354, fast den har skyddståhätta och är svart. Är ni nöjda med Arbesko 1354 tror vi absolut att ni även blir det med Arbesko 359.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 22nd, 2015

amela, a student, asks the following question:

Hej !
Vilka länder exporterar ni era produkter till ?

MVH Amela

This question has received an official response!
 1. Hej Amela – och tack för din fråga!

  Utöver Sverige sker vår största försäljning i de skandinaviska länderna.

  Vi säljer även en hel del skor till Benelux och Tyskland – men fler länder än så finns på vår lista. Du är välkommen att höra av dig direkt till vår Kundservice på nummer 019-30 66 00 om du har några specifika frågor kring detta.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 25th, 2015

Lars-Erik Dahlin, a div arbetare, asks the following question:

Vem i Sundsvalls närhet säljer sko 50772

This question has received an official response!
 1. Hej Lars-Erik – och tack för din fråga!

  Här på vår webbplats, under rubriken “Hitta butik” finner du vilka återförsäljare vi har i Sundsvallstrakten.
  Dessvärre kan vi inte se vem som har vilken skomodell hemma, så det bästa är att du ringer dem innan du åker dit.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 10th, 2015

Anna Andersson, a Processoperatör, asks the following question:

Hej!
Jag har i ett antal år använt modellerna 350 och 355, men de tycks inte finnas längre. Har ni någon ny sko med samma läst och samma specifikationer som gamla 350 och 355?

This question has received an official response!
 1. Hej Anna!

  Det stämmer att Arbesko 350 och 355 utgått ur vårt sortiment. Ersättare till dessa är våra Arbesko 381, 380 och 384.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 10th, 2015

Mia, a HR-chef, asks the following question:

Hej!

Jag letar skyddsskor klassade för butiksarbete i storlek 33, går det att hitta i ert sortiment?

Med Vänliga Hälsningar
Mia Lemming

This question has received an official response!
 1. Hej Mia – och tack för din fråga!

  Vi tillhandahåller skor i storlekarna 34 till 50 i vårt sortiment. Inte i storlek 33 tyvärr.
  På vår produktsida, http://arbesko.com/se/products/ kan du sortera efter storlek och se vilka modeller som finns i de minsta storlekarna. Du är alltid välkommen att ringa vår kundserviceavdelning på telefon 019-30 66 00 så hjälper vi dig. Kanske finns det en modell som ändå skulle kunna passa små fötter.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 17th, 2015

Anton, a Snickare, asks the following question:

Hej
Har ni någon sko som är smal i lästen men i strl 48?
Med vänlig hälsning
Anton, STF

This question has received an official response!
 1. Hej Anton – och tack för din fråga!

  Vi skulle rekommendera dig att välja en sko med lång snörning alternativt med snörningssystemet Boa. Detta för att du ska kunna dra åt skon riktigt ordentligt för bästa komfort.
  Exempelvis Arbesko 342 eller Arbesko 383.

  Du är alltid välkommen att höra av dig till vår kundserviceavdelning på telefon 019-30 66 00 så hjälper vi dig vidare.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 18th, 2015

Pernilla Nilsson, a säljare, asks the following question:

Hej, fått fråga från kund med breda fötter.
Här kommer namnen på de skor jag tittat på. Det gäller alltså bredden på skorna framtill.

– Skyddssko Arbesko 215 ESD strl 44

– Skyddsko Arbesko 50772 strl 44

Jag hoppas att någon av dem är uppåt 15cm…
är de det? Tacksam för hjälp!

This question has received an official response!
 1. Hej Pernilla – och tack för din fråga,

  Arbesko 50772 bygger på den bredaste lästen vi har.
  Det bästa är att vederbörande får prova skon för att se om den passar. Ni får gärna ta hem ett par för påseende – som ni får returnera om den inte skulle passa.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 23rd, 2015

Tova Mattsson, a Undersköterska/Läkarstudent, asks the following question:

Hej!
Nu när mina gamla skor sjunger på sista versen har jag börjat leta efter nya, och modellen 1906 verkar vara ungefär det jag letar efter. Några frågor ang. denna modell: Mina fötter är 236 mm, vilken storlek bör jag välja? Jag har låg vrist, ganska smala fötter och behöver ordentligt stöd i hålfoten. Dessutom är det bra om de är lite högre i hälen (lite "klack"). Med allt detta i åtanke, är detta rätt modell för mig?

This question has received an official response!
 1. Hej Tova – och tack för din fråga!

  236 mm motsvarar en lite större 37:a eller en lite mindre 38:a. Arbesko 1906 tror vi skulle passa din fot, då den är tillverkad i en smalare läst. Vi rekommenderar även att du köper med en ComfOrtho-inläggssula (ComfOrtho 10285) och byter ut mot den inläggssula som finns i skorna. Detta i och med att du skriver att du vill ha extra stöd i hålfoten. Storlek 38 tror vi passar dig bäst.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 10th, 2015

Mariann Holmberg, a Handel, asks the following question:

Hej
Jag undrar om ni har någon sko med tåhätta i storlek 50? och som kan levereras omgående. Eller om ni har tips på någon annan återförsäljare.

Hälsningar Mairann

This question has received an official response!
 1. Hej Mariann – och tack för din fråga,

  Ja, vi har en sko och en stövel i storlek 50 – Arbesko 592 och Arbesko 792. Dessa går att beställa hos våra återförsäljare.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 6th, 2015

johan hising, a snickare, asks the following question:

Hej. Jag är nyfiken på vart man vänder sig angående reklamationer.
Mvh / Johan Hising

This question has received an official response!
 1. Hej Johan!

  Du är välkommen att höra av dig till oss och vår Kundservice. Antingen via e-postadressen info@arbesko.se eller via telefon på 019-30 66 00.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  Mia Östin
  Kundservicechef

  ⤷  Arbesko October 7th, 2015

Christer, a Stenhuggare, asks the following question:

Hej,

Jag har testat flera av era skor, lågskor, kängor och vinterfodrade och får väldigt ont i hälarna. Ni har massor av skor och jag har testat tre eller fyra varianter men får alltid ont. Det känns som om de är väldigt höga i hälen. Jag står upp hela dagarna och har betong, granit eller packat bärlager som underlag. Är dessutom ute året runt så jag behöver skor för alla årstider… Har ni tips på modeller jag kan testa?

This question has received an official response!
 1. Hej Christer – och tack för din fråga,

  Det låter som om du skulle behöva kängor eller liknande – en sko som verkligen stöder vristen i och med att du går på ojämnt underlag – för att minska risken för stukningar.
  Olika modeller passar olika fötter bättre eller sämre. Vi har flera olika varianter och du behöver nog prova dig fram för att hitta bästa lösningen.

  Oavsett vilken modell du väljer tycker vi att du ska prova med någon av våra tre varianter av ComfOrtho-inläggssulor. Det finns för lågt fotvalv/normalt fotvalv/högt fotvalv. Med dessa sulor får du också mer stöd och uppbyggnad för hälen – vi tror att du skulle uppleva det positivt.

  Här finns mer information om ComfOrtho:
  ComfOrtho 10284
  ComfOrtho 10285
  ComfOrtho 10286

  Dessa sulor finns att prova ut hos våra återförsäljare, där du köper dina Arbesko.

  Du är alltid välkommen att höra av dig till vår Kundservice om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 21st, 2015

Elina, a Butik, asks the following question:

Hej! Jag jobbar långa pass ståendes på marmorgolv. Har fått problem med inflammation i musklerna kring höfterna. Har högt fotvalv och svankar mycket i min hållning. Vilka skor skulle ni rekommendera? Avbelastning av höften är viktigast. Är 170 och väger 57 kg.

This question has received an official response!
 1. Hej Elina – och tack för din fråga,

  För att hjälpa dig på bästa sätt skulle vi vilja veta om det är skyddsskor du behöver i ditt arbete (det vill säga med skyddståhätta)? En annan fråga är om du använder några skoinlägg för högt fotvalv idag?
  Arbetar du inom ett serviceyrke där det räcker med en yrkessko rekommenderar vi Arbesko 1380, som har en SoftGrip-sula. Till detta ett individuell anpassat skoinlägg för din egen hålfot.

  Återkom gärna till oss, så hjälper vi dig vidare.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 15th, 2015

Asall Taslimi, a Team leader, marknadsavdelning, asks the following question:

Hej!
Vi är en återförsäljare av era skor. Jag har en liten fråga! Vad är det för skillnad mellan skyddstoffel 187 och 183? De verkar nästintill identiska.
Tusen tack!

Med vänliga hälsningar,
Asall Taslimi
Team leader
Buildor.se

This question has received an official response!
 1. Hej Asall!

  Skillnaden mellan vår Arbesko 183 och Arbesko 187 är att 187 är ESD-klassad – det är inte 183.
  Annars är det exakt samma sko.

  Välkommen att höra av dig om du har ytterligare funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 8th, 2015

Bernt Andersson, a Grävmaskinist, asks the following question:

Jag har använt Arbesko 183 tofflor i många år och jag har trivts fruktansvärt bra med dem, så bra att jag har använt dem nästan året runt både i arbete och fritid. När jag köpte ett par nya i sommar så har ni helt plöstligt gjort om dem och försämrat dem så till den milda grad att jag kan inte använda dem längre, uruselt stöd för hålfoten och sitter jättedåligt på foten så jag vrickade mig så illa att jag inte kan springa längre.

Jag har sökt med ljus och lykta efter gammla modellen men inte lyckats få tag i några, är det något som ni kan hjälpa till med eller vad har ni för förklaring att förstöra en så bra sko.

MVH Bernt Andersson
Bernts Schakt AB Falköping

This question has received an official response!
 1. Hej Bernt!

  Först vill vi tacka för dina åsikter – dem värdesätter vi och tar med oss. Det är så klart tråkigt att höra att du inte trivs i våra “nya” tofflor. Det stämmer att vi har gjort om dem och de har fått en helt ny fotbädd.
  Vi har fått mycket positiv feedback gällande just detta, men det är klart att det inte passar allas fötter tyvärr.

  Vilket storlek har du på fötterna? Vi kan titta på vårt lager om det är så att vi har några par kvar i det gamla utförandet. Återkom till vår Kundservice på nummer 019-30 66 00 eller via info@arbesko.se.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 21st, 2015

Annelie, a butik och städ, asks the following question:

Hej!
Jag undrar om ni har någon sko som är riktigt bred och lätt.
mvh
Annelie

This question has received an official response!
 1. Hej Annelie,

  Det framgår inte om det är en skydds- eller yrkesskor du är intresserad av.

  Om det är en skyddssko har vi en modell som heter Arbesko 50772, där lästen och tåhättan är extra rymlig.
  Gäller det en yrkessko rekommenderar vi dig att prova Arbesko 1385.

  Du är alltid välkommen att höra av dig till vår Kundservice om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 21st, 2015

Hampus Rydström, a 2 barns far, asks the following question:

Hej.
Jag funderade på att köpa 51692. Men butiken hade bara 50692 hemma. Är dom så likvärdiga så att man kan prova den med stålsätta lika väl som den utan? Jag valde mellan en 44 och en 45.

This question has received an official response!
 1. Hej Hampus!

  Om du tänker storleksmässigt tycker vi absolut att det fungerar med att du provar Arbesko 50692. Arbesko 50692 och Arbesko 51692 ska stämma väl överens storleksmässigt. Men du ska självklart köpa dig yrkesvarianten sedan, det vill säga 51692.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 27th, 2015

Peder, a tekniker, asks the following question:

har ni en yrkessandal som har nr.1377 tror att det är en dam modell.

This question has received an official response!
 1. Hej Peder – och tack för din fråga!

  Ja, det stämmer. Dock har vår Arbesko 1377 utgått ur vårt sortiment och ersatts med Arbesko 1387.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 10th, 2015

Anders, a Kock, asks the following question:

Hej jag söker arbetsskor i storlek 49 men ni verkar bara sträcka er till 48. Har ni inte större på dem nya varianterna?

mvh Anders

This question has received an official response!
 1. Hej Anders!

  Den skomodell vi har i storlek 49 heter Arbesko 792.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 10th, 2015

Jonas, a Elektriker, asks the following question:

Tjena jag har provat massa olika jobbskor med aldrig hittat några bra. Anledningen till det är att jag har egna inlägg vilket då gör att min fot kommer lite högre och då hamnar fel till formen på skon vilket resulterar i skav på olika ställen. Så tänkte kolla om ni har några skor att föreslå som jag kan testa. Det behöver vara stålhätta och spikskydd.

This question has received an official response!
 1. Hej Jonas!

  Vi har skor för de allra flesta yrken och fötter – och är säkra på att vi har skor även för dig. För att hitta en modell som passar dig behöver vi dock få lite fler ledtrådar. Du skriver att du har inlägg och att din fot kommer lite högre upp i skon. Det skaver då för dig – men vart någonstans på foten skaver det? Vad arbetar du med? Är det en lågsko eller känga du är ute efter? Tät eller luftig? Har du provat någon av våra modeller tidigare och i så fall vilken eller vilka? Återkom gärna via mejl eller ring oss direkt, så hjälper vi dig gärna vidare.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 23rd, 2015

Benny Johansson, a Elmontör, asks the following question:

Privat använder jag skor av typ barefoot. Nu letar jag arbetsskor med tåhätta och spiktrampskydd. Jag vill ha skor med zero eller max 2-3 mm drop och fri vidd för framfoten. Har ni något alternativ?

This question has received an official response!
 1. Hej Benny – och tack för din fråga,

  Nja, får bli svaret på din fråga. Vi har många modeller med skyddståhätta och spiktrampskydd. Är du i behov av skor med extra vid läst är Arbesko 50772 att rekommendera. Men du kanske tycker att sprängningen är för stor på den modellen?

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 30th, 2015

Maud, a pensionär, asks the following question:

Har en oanvänd skyddssko 862, so verkarvara tillverkad 2009,har den förlorat i kvalitet?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Våra skor tillverkas med en väldigt hög kvalitet, exempelvis består sulan av polurethan-gummi (PU) för bästa komfort. Det som kan hända med PU-gummi som stått för länge utan att användas är att det spricker när du väl böjer skon. Om du däremot regelbundet använder skorna är livslängden nästan oändlig. Så som svar på din fråga får du helt enkelt prova att använda dina skor. Spricker skorna i sulan vet du varför och det är dessvärre inget vi tar emot som en reklamation.

  Hoppas du får glädje av dina nyfunna skor! Om inte är du välkommen att hitta någon ny modell som kan passa dig.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 27th, 2015

maria, a huvudskyddsombud, asks the following question:

Hej!

Hag undrar om ni kan erbjuda forscanning?

Och om ni har speciella iläggssulor för era skor?

tack på förhand/ Maria

This question has received an official response!
 1. Hej Maria – och tack för din fråga!

  Ja, vi har en bra lösning med fotskanning som vi tillhandahåller åt våra återförsäljare. (Du hittar närmsta återförsäljare under “Hitta butik“.)

  Med hjälp av vår fotskanner kan du på ett enkelt sätt se om du behöver ha en utökad inläggssula än den som ligger i när du köper dina skor. Genom att kliva på skanningsplattan ser vi snart om du har ett högt eller lågt fotvalv och därmed behöver någon av våra ComfOrtho-inläggssulor (ComfOrtho 10284, 10285 eller 10286).

  Om du har större problem än så med dina fötter har vi ett systerföretag som vi samarbetar med, Cast Medical. De tillhandahåller individanpassade fotbäddar där vi också kan hjälpa till. I så fall hör gärna av dig igen så hänvisar vi dig till närmaste Cast partner.

  Du är alltid välkommen att höra av dig igen om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 27th, 2015

Mats, a Produktionschef, asks the following question:

Hej

Jag söker er smalaste läst som utöver tåhätta även har oljeresistent sula och spikskydd?

Om man inte har andra krav än tåhätta finns det då ännu smalare läst?

This question has received an official response!
 1. Hej Mats – och tack för din fråga!

  Då skulle vi rekommendera dig Arbesko 342, som har en BOA-snörning som drar åt lika mycket runt hela foten när du spänner åt den.
  Alternativt Arbesko 382 eller 381 som båda har lång snörning.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 21st, 2015

SARAH CAIE, a sales, asks the following question:

Can I buy one pair of boots only style 655 ? and do they have a zip

This question has received an official response!
 1. Hi Sarah – and thank you for your question,

  Unfortunately we only sell our products by resellers, so we can’t send you any shoes directly. You find the nearest reseller under “Store locator” on the web site.
  There is no zip on Arbesko 653. (Arbesko 655 is no longer in our assortment.) Read more about Arbesko 653 >>

  Kind regards,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 1st, 2015

Anna-lena Nilsson Ahlin, a leg sjukgymnast, asks the following question:

Fått en fråga ang skyddsko 899 och behov av speciell sula i den. När jag läser ser det ut som att det är en bra stötdämpande sula (x 40?) med. Vad anser ni?
Med vänlig hälsning
Anna-lena

This question has received an official response!
 1. Hej Anna-Lena!

  Vår Arbesko 899, liksom de flesta av våra andra modeller, har en stötdämpande inläggssula (X-40/X-40 Duo) redan från början. (OBS – Arbesko 899 utgår ur vårt sortiment och ersätts med Arbesko 380 eller 384 i slutsålda storlekar).

  Tycker man dock inte att det räcker har vi andra inläggssulor att komplettera (byta ut) mot, våra ComfOrtho-sulor (ComfOrtho 10284, ComfOrtho 10285 och ComfOrtho 10286). Räcker inte det kanske personen i fråga behöver en individanpassad sula som är skräddarsydd för just den personens fötter. I så fall återkom gärna, då vi har ett dotterbolag som heter Cast Medical som gör just detta.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 10th, 2015

Josef, a Säljare, asks the following question:

Hej jag har problem med fötterna och jag jobbar på betonggolv som säljare och jag är ute efter skor som har mjuk sula som löparskor men även stålhetta, behöver inte vara med trampskydd, finns det sådana skor?

This question has received an official response!
 1. Hej Josef!

  Vi har flera olika modeller i vårt sortiment som vi tror skulle passa dina fötter och din arbetsmiljö. Här kommer direktlänkar till några av dem. Hoppas du hittar något som passar dig!

  Arbesko 342
  Arbesko 382
  Arbesko 384
  Arbesko 359

  Du är naturligtvis välkommen att höra av dig till vår Kundservice om du vill ha ytterligare hjälp.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 8th, 2016

Daniel, a Läkare, asks the following question:

Har ni slutat saluföra er gröna arbetstoffel?

This question has received an official response!
 1. Hej Daniel!

  Ja, det stämmer. Modellen du efterfrågar har utgått ur vårt sortiment. Men har vi många andra tofflor i sortimentet i svart och vitt. Du hittar dem här på webbplatsen. Återkom till oss om du behöver vägledning att hitta lämplig modell.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 8th, 2016

Sture Petäjävaara, a Servicetekniker tele, asks the following question:

Har arbesko 50562 en vinterbeständig slitsula?
Det står att sulan är värmebetändig men ingen uppgift om att de klarar temperaturer under -20 utan att bli livsfarligt hala.
Jag har nu en Arbeskomodell m nitrilrubbersula hittar inget modellnummer men den har en snöstjärna insydd ovanför hälen så den borde vara en vintermodell.
Problemet med skon är att sulan fryser till ett isblock vid temp under -20 med följden att jag halkat omkull ett otal gånger denna vinter.
Om sulan är köldsäkrad ser skon perfekt ut med lite längre skaft så man inte behöver tejpa byxbenen vid mindre snömängder.
/Sture Petäjävaara

This question has received an official response!
 1. Hej Sture!

  Vi förstår din oro gällande halkan. Med din beskrivning av en snöstjärna på vaden av kängan är det en äldre modell du har. Vi har sedan en tid tillbaka i vårt vintersortiment gjort om blandningen i sulan och gjort den lite mjukare, vilket i sin tur ger ett bättre grepp. Arbesko 50562 (Varmvarm) är en av dem vi gjort om. Vi tror att du skulle bli nöjd med den stöveln. Vi vill även passa på att tipsa om ett av våra halkskydd som ett komplement, när vissa miljöer är extremt hala.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 21st, 2016

ulf edlund, a kock, asks the following question:

Hej jag har haft arbesko 2000 som nu ni har slutat med. Jag undrar vilken skor som ersätter den modellen. Jag har varit mycket nöjd med den.

This question has received an official response!
 1. Hej Ulf!

  Det var roligt att höra att du varit nöjd med Arbesko 2000.

  Ja, det stämmer att modellen utgått ur vårt sortiment. Vi har en ersättare till den som vi kallar Arbesko 1385. Vi är övertygade om att du kommer uppskatta denna modell än mer.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 13th, 2016

Anders, a Snickare, asks the following question:

Kan ni ge mig innermått på SKYDDSSTÖVEL 50572 storlek 42 och 43. Jag ska beställa genom min leverantör och vet inte vilken storlek jag skall välja. Mvh Anders

This question has received an official response!
 1. Hej Anders!

  Storlek 42 motsvarar 270 mm och storlek 43 motsvarar 275 mm.
  Men naturligtvis är det bäst om du provar båda storlekarna om du är mittemellan, så du känner direkt skillnaden på dem båda.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 20th, 2016

erik, a servicetekniker, asks the following question:

Hej! Är en skyddssko godkänd om stålhättan blivit synlig pga slitage?

This question has received an official response!
 1. Hej Erik!

  Vi rekommenderar dig att byta ut skorna då skyddståhättan syns. Om det väl blir en smäll på skorna vet man inte om skyddståhättan håller sitt läge eller kommer att hoppa snett – då det inte finns foder eller skinn som håller fast den.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 20th, 2016

Rikhard Lundström, a Kock, asks the following question:

Hej kan man inte köpa skor av er privat??? till mitt arbete har idag model 183 lr 187 men aliminium hetta då jag har problem med ett knä har haft dom många år då jag jobbade inom scandic och skulle vilja ha dom igen för dom är grymt sköna att ha på sig mvh// Rikhard

This question has received an official response!
 1. Hej Rikhard!

  Vad roligt att höra att du varit nöjd med våra toffelmodeller. Dessvärre har vi ingen egen försäljning till privatpersoner, men gå in under “Hitta butik” här på vår webbplats för att hitta din närmsta återförsäljare.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 21st, 2016

Reilly, a Saturation Diver, asks the following question:

Hey,

I have been wearing the Arbesko 695 and have never been more happy to have that boot on my foot, but it looks like I've missed out on the last of the stock to replace my pair I currently have. Which is the next closest model to the Arbesko 695 keeping in mind I'm working offshore and like a zip for quick and easy fitting?

Thanks in advance!

This question has received an official response!
 1. Hi Reilly!

  The replacement for Arbesko 695 is Arbesko 429. Have a nice day!

  Kind regards,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 22nd, 2016

Crister Lind, a Ortopedskotekniker, asks the following question:

Hej,
Jag använder ibland er sko 50772, till stora och breda fötter. Har ni en lästmått tabeller för denna modell. Det skulle göra det lättare att beställa skor.
Kan ni sända den till mig?

MVH/Crister

This question has received an official response!
 1. Hej Crister!

  Vi har nu mejlat dig en tabell för Arbesko 50772. Hoppas att du får användning av den.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko February 1st, 2016

Supimsinee, a Säljare delikatessen, asks the following question:

Hej,
Jag står hela dagen och jag får ont i både fötter och ben. Vilken sko kan ni rekommendera. Viktigt att den är skön och är lätt

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Det är oerhört viktigt vad du har på fötterna under ett arbetspass. Har du inte ordentligt anpassade skor resulterar det ganska snabbt i det du beskriver med smärta i både fötter och ben – och senare eventuellt också i höft och rygg.

  Du skriver inte vad för slags skor du behöver, om det är luftiga eller täta, skor eller kängor, eller i vilken arbetsmiljö du arbetar. Men vi har skor i alla kategorier med suverän dämpning.

  Hör gärna av dig igen via e-post eller telefon, så ska vi hjälpa dig att hitta lämpliga modeller.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 8th, 2016

claudio caceres, a byggställningsbyggare, asks the following question:

Vad kostar "arbesko 50692" och hur kan jag köppa den, tack

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Vi säljer våra produkter genom återförsäljare, främst i Norden. På vår webbplats, under rubriken “Hitta butik“, finner du närmsta återförsäljare.
  Hör av dig till någon av dessa, så hjälper de dig med prisfrågor, etc.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 8th, 2016

jens, a säljare, asks the following question:

Är det bara krav på att man ska ha stålhättar vid el truck eller gäller det också handtruck?

This question has received an official response!
 1. Hej Jens – och tack för din fråga!

  Bestämmelser för truckar är hanterat i bland annat AFS 2006:5. Arbetsmiljöverket har även en ganska bra och informativ webbsida om ämnet, https://www.av.se/produktion-industri-och-logistik/fordon/truckar/#2
  I AFS 2006:5, som egentligen reglerar motoriserade truckar och inte handtruckar, beskrivs att truckföraren samt de som hanterar gods och befinner sig i truckens arbetsområde ska ha skyddsskor. Detta betyder ju oftast att även de som hanterar en handtruck också behöver använda skyddsskor. När man i bestämmelsen skriver skyddsskor innebär det troligtvis att om du skulle bära skyddstofflor ska de i så fall ha en hälrem eller liknande.
  Slutligen är det alltid arbetsgivarens skyldighet att göra en riskbedömning av arbetet och tillhandahålla de skyddsanordningar som krävs – så även skyddsskor.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 8th, 2016

Fredrik Larsson, a Lantbrukare, asks the following question:

Hej, Vi använder Arbesko 812 på vår arbetsplats men jag har en stor kille som har 47-48 i storlek och jag letar efter en sko som har bred läst har ni någon i ert sortiment?

This question has received an official response!
 1. Hej Fredrik!

  Javisst har vi det. Här är en länk till vår Arbesko 50772. Det är den bredaste skon vi har i vårt sortiment.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko
  Mia Östin
  Kundservicechef

  ⤷  Arbesko February 1st, 2016

Carl, a Lagerchef, asks the following question:

Hej
Har problem med stålhätta, jag har prövat olika skofabrikat, även era. Men får skoskav på stortårna, på uppröjningen framför nageln. Jag har ortopediska sulor, kan inte använda skor med stålhätta, vet att det är lag på det, har även prövat att tejpa. Tacksam för svar.
Mvh
Carl

This question has received an official response!
 1. Hej Carl – och tack för ditt mejl!

  Vi förstår inte riktigt vad det är du vill ha svar på, så du får gärna återkomma till oss igen om du tycker svaret är oklart.

  Vi skulle tro att du behöver en sko med extra bred läst. Vi tänker då närmast på Arbesko 50772.
  Det är den sko i vårt sortiment som har den bredaste lästen, men även den högsta skyddståhättan, vilket gör skon mycket mer rymlig framtill.

  Att frångå skyddsskor till förmån för yrkesskor kan vara väldigt riskfyllt och arbetsgivaren måste kunna ange specifika skäl för detta tillåtande.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko May 18th, 2016

Johan, a Blivande lastbilschauför, asks the following question:

Hej. Har ni några skyddstofflor med stålhätta och hälrem i storlek 48

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Våra skyddstofflor finns i storlekarna 35-47. Det vi kan erbjuda är någon av våra skyddssandaler som finns i storlek 48, exempelvis Arbesko 980 (en lätt och luftig skyddssandal med aluminiumtåhätta och justerbar bakkappa).

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 30th, 2016

ingalill kolping, a bla bla, asks the following question:

hej! jag har ett par Arbesko "träsko"varianten där rillorna på sulorna lossnar – vet inte vilket artikelnummer skorna har men jag visar gärna ett foto
Med vänlig hälsning ingalill k

This question has received an official response!
 1. Hej Ingalill!

  Efter att vi fått se bilder på dina tofflor vill vi först säga att du dekorerat dem riktigt fint. Man blir verkligen glad av att titta på dem!

  Vi tror att problemet med sulorna i ditt fall beror på att skorna legat oanvända i många år och då har sulan torkat. När man sedan börjar använda skorna spricker sulan. Likt en torkad gummisnodd eller ett gammalt bildäck börjar förmultningsprocessen att ta fart när produkten blir liggande. De stelnar, blir sköra och spricker sönder. Märkligt nog sker alltså nedbrytningen snabbare om skorna inte används än om materialet får arbeta. Denna process kan ta olika lång tid beroende på förvaring, solljus och temperaturskillnader. Att sulorna åldras och bryts ner med tiden är ett naturligt förfarande och ska ses som något positivt, eftersom det är bra för vår miljö.

  Hoppas du fått ett svar som du känner dig tillfreds med. Tack för att du skickade in bilder på dina högst personliga tofflor. Sluta inte dekorera – du gör det bra!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 15th, 2016

PERCIVAL MENDOZA, a ELECTRO-TECHNICAL OFFICER, asks the following question:

1. how much is the Arbesko 386 size 43?
2. do have a retailer in the Philippines?

This question has received an official response!
 1. Hello,

  1. The price for Arbesko 386 is about 1 800 SEK.
  2. We have no reseller in the Philippines. You can find the nearest reseller here on our site.

  Kind regards,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko February 4th, 2016

Richard Erikson, a Företagskonsult, asks the following question:

Hej
Jag har ett par M90 kängor som jag har haft sedan 96, nu har klacken, sulan på den ena givit upp 🙁 kan man reparera det?

MVH

This question has received an official response!
 1. Hej Richard – och tack för ditt mejl!

  Det är inget att rekommendera. Du får nog betrakta dina kängor som pensionerade och tacka för lång och trogen tjänst.
  De kängor vi har idag i vårt sortiment som kan liknas med M90-kängan är Arbesko 51692, 50692 eller 428.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko February 3rd, 2016

George, a Mechanic, asks the following question:

Dear Arbesko.There is no any better shoes that your product. An fortunately there is no shop in Australia to bay it. Do you know any shop who can send shoes to Australia please.

Regards George

This question has received an official response!
 1. Hi George,

  We are sorry, but we currently don´t have any good solution for you. Maybe you can ask the store where you usually shop your shoes in, if they can buy home Arbesko to you in some way.

  Kind regards,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko February 18th, 2016

Erland, a Sjöofficer, asks the following question:

Har sedan ett antal år problem med en väldigt stel mellanfot, och använder ofta ortopediska ilägg, typ pelott för hålfoten. Behöver en vridstyv, svart sko, som böjer på rätt ställe, dvs vid tårna och som dessutom är rätt bred (ej nödvändigtvis med tåhätta).
Jag arbetar som styrman på ett fartyg. Både ute men mest inombords.

This question has received an official response!
 1. Hej Erland!

  Då rekommenderar vi Arbesko 1385 eller 1386.

  Lycka till!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko February 18th, 2016

Lena Fröjd, a HR Manager, asks the following question:

Hej, har ni förslag på sko för person med stora hälsporreproblem?
Personen ifråga har haft problem länge, provat med tejpning, nya skor, gelinlägg.
Ska nu skaffa individanpassade inlägg. Frågan är om det finns en specifik skyddssko som är mer lämplig för inlägg och problemet.

Mvh Lena

This question has received an official response!
 1. Hej Lena!

  Arbeskos alla skyddsskor är godkända och testade med Cast Medicals individanpassade skoinlägg. Så ska det vara en godkänd Arbeskoprodukt, rekommenderar jag dessa skoinlägg. Du hittar leverantörer i Sverige på www.castmedical.se.
  Vilken skyddssko ni sedan väljer beror på era specifika krav i arbetsmiljön, på egenskaperna ni har krav på samt individuella önskemål såsom typ av snörning, läststorlek för personen, etc.
  Personen med hälsporren bör själv prova skorna med sina individanpassade skoinlägg hos en återförsäljare när de väl finns framme. Om olyckan är framme är skon från Arbesko säkrad i resthöjd vid tåhättan med just skoinlägg från Cast Medical (inte med skoinlägg från andra leverantörer).

  Hoppas din arbetskamrat snart får bukt med sina problem! Välkommen att höra av dig igen om du har mer specifika funderingar runt val av skyddsskor.

  Med vänlig hälsning,
  Eva
  Ergonom/leg.fysioterapuet på ERGONOMEVA i samarbete med Arbesko

  ⤷  Arbesko February 22nd, 2016

Anders, a Bonde, asks the following question:

Hej
Vad rekommenderar ni att man smörjer eran känga 50692 med för sorts fett.

This question has received an official response!
 1. Hej Anders!

  Vi rekommenderar Kiwi shoe creme, alternativt Springyard shoe wax.
  Skokrämen ger glans, vårdar och impregnerar. Vaxet skyddar, mjukgör och vårdar samt förhindrar att lädret torkar ut.

  Vänliga hälsningar
  Arbesko

  ⤷  Arbesko February 24th, 2016

Robert Forsberg, a Gruppledare/Väktare, asks the following question:

Hej!
Vi använder era skor och kängor för våra väktare, tex känga 51692, och undrar om ni har några rekommendationer för vilka produkter vi ska använda vid skovård på era kängor och hur man bör ta hand om dessa? Så kan vi gå ut med lite information till våra väktare på hur de bör ta hand om sina skor.

För övrigt är jag själv väldigt nöjd med just känga 51692 men den är något varm på sommaren, finns det någon svalare känga i sortimentet?

This question has received an official response!
 1. Hej Robert!

  För just denna typ av modell rekommenderar vi att ni använder vanlig svart skokräm. Skinnet är förimpregnerat, så efter några månaders användning bör ni addera på lite impregneringsspray.

  Vi har tyvärr inte någon ofodrad känga utan skyddståhätta. Men vi har ett antal olika lågskor, exempelvis Arbesko 1385, som ingår i ert specifika sortiment. Denna kan vi verkligen rekommendera.

  Vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko February 25th, 2016

Jonas, a Montör, asks the following question:

Jag är snart 30 år alltid jobbat i montering jag har diabetes 1 sedan 10år bakåt.
För ca två år sedan börja jag få ont i fötterna när jag gick på fritiden. Detta blev värre och värre och nu har jag ständigt ont när jag står på fötterna. Det onda har börjat gå upp i vader och knän. Och nu haltar jag alltid i väg från sittande läge. Före benen kommer igång.Jag har träffat ortoped, fotmottagning, gånganalys, rehab, kiropraktor mm. Ingen har hittat några fel på mig (inga synliga skador och har inte ont om man trycker på benen)

Jag har märkt att när jag är långledig mer än 5veckor så slutar jag halta mot slutet av ledigheten.

Så allt beror troligen på betonggolv, arbetsskor och diabetes.

Vilka skor har bäst stötdämpning. Krav tåhätta.
I nuläget kör jag Jalas 9538 Exalter Easyroll och det e som att stå på en sten.
Mvh

This question has received an official response!
 1. Hej Jonas – och tack för ditt mejl,

  Mycket tråkigt att höra om din sjukdomsbild. Vad vi har förstått så är det dessvärre inte ovanligt med fotproblem i samband med diabetes. Du skrev att kravet är skyddståhätta, men inte om du är ute efter en heltäckande sko eller en luftig sko. Hur som helst har vi skor som vi tror kan passa dig av olika sorter. Vi tänker då på skor med stötdämpning både i trampet och i häl-delen av skorna.
  Här är tre skor:
  Arbesko 384
  Arbesko 385
  Arbesko 980

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 4th, 2016

Jimmy, a Lager, asks the following question:

Hej!

Har jätte svårt att hitta en tillräckligt bred arbetssko som inte skaver lilltån, har testat 382an men den är inre tillräckligt bred

This question has received an official response!
 1. Hej Jimmy – och tack för ditt mejl!

  Vi har skor i vårt sortiment som passar de allra flesta fötter. Den absolut bredaste sko vi har är Arbesko 50772.
  Du är välkommen att höra av dig igen om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 3rd, 2016

jan andersson, a tekniker, asks the following question:

jag har en 380 c:a 2år gammal med energy gel i både klack och tå. finns inte det längre? m.v.h.

This question has received an official response!
 1. Hej Jan!

  Jodå, visst har vi kvar den modellen i sortimentet.
  >> Arbesko 380

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 4th, 2016

Ben, a professional spray coating, asks the following question:

Hello Arbesko,

I have worn your shoes some years ago and found them perfect. I really need to get some to Australia now. Can you please suggest a way we can get it here? Sure you can send by post for your valued customer sometime…

Best regard,
Ben

This question has received an official response!
 1. Hi Ben,

  Thanks for your mail. We are glad to hear that you like our shoes.

  We only sell our products through resellers. None in Australia unfortunately, but in Sweden and in the rest of Europe. You can find them on our web site under “Store locator

  Kind regards,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 4th, 2016

poul hansen, a lager, asks the following question:

hvor kan V2013 købes
vi skal bruge nogen til besøgende
vor adresse er i Danmark

This question has received an official response!
 1. Hej – och tack för ditt mejl!

  Vi har återförsäljare i Danmark som kan hjälpa dig med beställning av denna produkt – och vi ser till att ni kommer i kontakt med varandra.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 14th, 2016

Magnus, a lagerarbetare, asks the following question:

Arbetar på lager med orderplock, upp och ner från en truck och betonggolv hela dagarna.

Jag har för mig specialtillverkade inläggssulor i skorna, som är en Uvex sko, modell 6999.2, bred läst.

Jag söker en annan sko som har mycket bra dämpning, då jag har problem med ömmande och svullnader i främre delen av fötterna och tårna.

This question has received an official response!
 1. Hej Magnus – och tack för ditt mejl!

  Vi utgår ifrån att dina individanpassade fotinlägg kräver en del plats. Den bredaste modellen vi har i vårt sortiment är Arbesko 50772.
  I den har du dämpning både fram och bak och det finns utrymme för att ta bort standardinläggssulan och ersätta den med din egen. Kanske kan Arbesko 50772 vara av intresse för dig?

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 14th, 2016

Daniel Strandberg, a Arbetsledare specialbilsmontering, asks the following question:

Hej. Har er skyddssko Arbesko 980 på jobbet och har trivts bra med dem och nu var det dags för ett par nya sådana som jag fick idag och när jag lyfte på innersulan på dessa så såg jag att det bara var gelinlägg i klacken och inte i trampdynorna som mina gamla har (menar i skon och inte den lösa sulan)

Varför har detta främre gelinlägg försvunnit?

Har problem med mina fötter och ben som domnar av och har även ryggont och min doktor har sagt att jag ska ha så mjuka och stötdämpande skor som möjligt. Har provat en del olika märken och modeller och er modell 980 har varit de absolut bästa arbetsskor som jag har haft men blev lite skeptisk när jag såg att gelinlägget har försvunnit. Det kanske inte gör så stor skillnad men vill inte börja använda mina skor innan jag hör vad ni har att säga om detta eftersom ni är experter på området.
Tack på förhand
Med vänlig hälsning Daniel

This question has received an official response!
 1. Hej Daniel!

  Vad roligt att höra att du trivs i våra skor.

  Det stämmer som du beskriver att vi har gjort om bland annat Arbesko 980. I den fanns tidigare vår gel inbyggd i skon, i både trampet och hälen. Den, tillsammans med många andra modeller, har nu fått en ännu bättre komfort och svikt, då vi flyttat framtrampsgelen från bindsulan till innersulan istället. I samband med detta har vi även förbättrat gelkudden i hälen. Dessa två egenskaper kan du läsa mer om på vår webbplats. Dessa två nyutvecklade mervärden gör komforten/svikten om möjligt ännu bättre i skon.

  Vi tror och hoppas du kommer att bli nöjd med dina sandaler även fortsättningsvis. Du är alltid välkommen att höra av dig igen om du har fler frågeställningar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 18th, 2016

inga emanuelsson, a nybliven pensionär, asks the following question:

Arbesko som promenadskor?
Är det en bra lösning? För den som vill gå mjukt, stabilt och halksäkert, samt ha högsta möjliga stötdämpning och svikt steget…
Vilken sko rekommenderas?

This question has received an official response!
 1. Hej Inga!

  Visst har vi de bästa promenadskorna – och skor för dem som går och står mycket i arbetet.
  Tre exempel på riktigt bra, stabila promenadskor med mycket svikt och utmärkt komfort är:
  1355
  1386
  1385

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 22nd, 2016

Johan Karlsson, a Elektriker, asks the following question:

Hej !
Har idag arbesko 382, samt arbesko 429 som vinterkänga, och är mycket nöjd med båda paren! Helt fantastiskt slitstarka båda två !

Har tittat på arbesko 386, är den jämförbar med arbesko 382 tänkte främst på passform, läst osv? kanske samma skor i grunden ? eller finns det någon annan som är jämförbar ?

Tack på Förhand

This question has received an official response!
 1. Hej Johan!

  Så roligt att du är nöjd med dina skor och kängor från oss. Passform, läst och komfort är detsamma på Arbesko 382 och 386. Så trivs du i 382 är vi övertygade om att du kommer att trivas även i 386.
  Fördelen med Arbesko 386 är att du slipper snörningen, den har snörningssystemet Boa istället.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 29th, 2016

Sune Veltzé, a Sailor, asks the following question:

Hejsan, I have a pair of stålex safety shoes, that I haven't worn that much for quite some time. I just started using them again, and now the soles of the shoes has, on both, has started to crumble and fall off. I bought them ca. Year 2000, but I was wondering if you could help me to get a new pair of soles, that are of the same quality as needed for the shoes. I contacted a cobbler, but he only had reguler soles, and we're uncertain if they were for instance oil resistant, etc.
The model name/number may be pr0224, as it is written inside on a label.
Thank you
With regards Sune V

This question has received an official response!
 1. Hej Sune!

  Sorry to hear about your broken shoes, although it’s understandable when they are 16 years old. Unfortunately we have no soles that we can send you for repairs.
  We have many other styles in our assortment that I’m sure would fit you instead. Please take a look at our website.

  You are welcome to contact us again if you have any concerns.

  Best regards,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 28th, 2016

Jelena Elfving, a lokalvårdare/skyddsombud LVÅ, asks the following question:

Vilka skor/sandaller/tofflor tycker ni passar bäst för inomhusarbete för lokalvården?
MVH/ Jelena Elfving

This question has received an official response!
 1. Hej Jelena!

  Vi har många olika modeller som lämpar sig för lokalvårdare, så frågan är nog snarare vilken sorts sko man själv trivs bäst i. Är det en svart eller vit sko du är ute efter? Tät eller öppen?

  Exempel på tofflor i vårt sortiment:
  Arbesko 1071
  Arbesko 1072

  Exempel på lågskor:
  Arbesko 1354
  Arbesko 1355
  Arbesko 1380
  Arbesko 1385

  Exempel på sandaler i vårt sortiment:
  Arbesko 3447
  Arbesko 1980

  Du är välkommen att höra av dig igen om du har fler funderingar. Annars är vi övertygade om att du kommer att trivas i någon av våra skomodeller.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 7th, 2016

BOBBY ERIKSSON, a säljare, asks the following question:

har ni en VÄRMETÅLIG "SVETSSKO" TYP ARBESKO 702 MED "SNABBSNÖRNING" SOM MAN VRIDER.

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Vi får nog svara både JA och NEJ på den frågan. Vi har flera värmetåliga skor som passar att svetsa i. Exempelvis Arbesko 702, som du nämner, och 732.
  När du skriver om snabbsnörning som man vrider utgår vi från att du menar skor med BOA-snörningen, som på Arbesko 342 eller 386 exempelvis. Dessa skulle vi inte rekommendera till just svetsarbeten då de har mycket textilier och plast i ovandelen.

  Återkom gärna om du har några fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 21st, 2016

Rickard, a Kock, asks the following question:

Hej.
Vilken sko passar bäst i ett kök? Den ska vara lätt och skön. Måste även vara olje avstötande och med stålhätta.

This question has received an official response!
 1. Hej Rickard!

  Vi har flera modeller som skulle passa dig. Det är naturligtvis fråga om tycke och smak ur användarens synpunkt beroende på färg, sko eller sandal, om den ska vara luftig eller tät, ha snörning eller kardborreband.

  Här är några modeller vi rekommenderar för ditt ändamål:
  Arbesko 812
  Arbesko 359
  Arbesko 376
  Arbesko 385
  Arbesko 787
  Arbesko 950

  Välkommen att höra av dig igen om du har fler funderingar eller vill ha lite mer guidning.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 21st, 2016

Tinna Sten, a Personalplanerare, asks the following question:

Hej,

Jag har en anställd som vill byta de skor som vi beställt till henne då de var för stora. Hur går jag tillväga. Kan jag bara skicka tillbaka och beställa nytt?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Det ska inte vara några problem om ni vill returnera och byta mot en annan storlek.
  Bifoga en notering i kartongen om vilken storlek ni vill byta till, så skickar vi den med vändande post.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 21st, 2016

Thomas Peimer, a Inköpare, asks the following question:

Hej! Jag undrar lite ang. vikten på ARBESKO Light 855 ESD repsektive Arbesko 889. Det är så att en kollega oprerat sina knän och behöver lätta samt bekväma skyddsskor. Aluminium eller kompositmaterial. Kan ni rekommendera andra modeller av skyddsskor med ESD-funktion som har låg vikt?

Mvh Thomas

This question has received an official response!
 1. Hej Thomas – och tack för din fråga!

  Arbesko 855 och 889 väger i stort sätt lika, cirka 590 gram (stl. 42).

  Vi tänker att din kollega behöver ha en stabil sko, gärna med snörning som sitter ordentligt på foten. Vi har naturligtvis många olika modeller som kan passa, mycket är fråga om tycke och smak.
  Vikten på skor med tåhätta är i stort sett densamma för alla modeller. Kan Arbesko 384 vara ett alternativ till ovanstående modeller?

  Välkommen att höra av er igen om ni har ytterligare funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko May 4th, 2016

Oscar, a Snickare, industriklättrare, asks the following question:

Har 50692 som jag är supernöjd med. Smidig nog att klättra med men ändå varm och ger bra stöd för foten.

Har haft den kanske 100 dagar men nu har sulan börjat släppa på ena skon. Man ser knappt något slitage på skon alls. Mellan sulan o skon är det helt rent, ser inte ut att finnas några limrester eller skador. Som om det saknats lim från första början.

Skall jag ta den till butiken jag köpte den i eller skicka den till er?

This question has received an official response!
 1. Hej Oscar – och tack för att du kontaktar oss!

  Det var mycket tråkigt att höra att sulan släppt. Det är naturligtvis svårt för oss att avgöra om det är en garantireklamation utan att först ha sett skorna. Men du får väldigt gärna skicka in dem till oss för påseende.
  Återkom till oss med din leveransadress, så skickar vi dig en retursedel (som du fyller i och bifogar paketet) och en förfrankerad adresslapp (så slipper du tänka på frakten).

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 27th, 2016

Hans, a Reservdelsman, asks the following question:

Hej!
Min kollega får ont i fötterna när han står mycket vid sin kundmottagningsdisk. Har ni en bra sko med dämpning men som har tåhätta för arbete i lastbilsverkstad och oljebeständig sula?

This question has received an official response!
 1. Hej Hans!

  Visst har vi lämpliga skor till din kollega. Du nämner inget om det ska vara skyddsskor eller yrkesskor, men vi utgår ifrån att din kollega behöver skor med skyddståhätta.
  Är ni ute efter en luftig variant eller en mer heltäckande?

  Här är några modeller vi tror skulle passa:
  Arbesko 342
  Arbesko 386
  Arbesko 382
  Arbesko 982
  Arbesko 812

  Ovanstående modeller har oljebeständig sula och både skyddståhätta och mjukt spiktrampskydd. Alla har en väldigt bra svikt i sulan och de har en inläggssula som i sig har extremt bra dämpning.
  Sedan är det alltid en fråga om tycke och smak hos användaren av skorna. De förslag på modeller vi lyft fram har därför lite olika lösningar: vanlig snörning/Boa-snörning, täta/luftiga, skor/sandaler.
  Vi har naturligtvis fler modeller som skulle kunna passa, dessa är bara ett förslag.

  Återkom gärna om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko May 16th, 2016

Tom, a Väktare, asks the following question:

Finns 428 i svart? Eller kan ni rekommendera någon annan känga? Inte för varm och inte för klumpig…

This question has received an official response!
 1. Hej Tom – och tack för din fråga!

  Arbesko 428 är en svart känga. Visserligen har den ljusa skoband, men det går ju lätt att byta ut dem mot svarta om man vill. Som alternativ till dessa finns Arbesko A422 och eller 50692.

  Hör gärna av dig igen om du har några fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko May 9th, 2016

Eric Broman, a IT Tekniker, asks the following question:

finns det något i sulan på arbesko 342 som gör att en ortoped tekniker inte skulle kunna såga av boten sulan för att göra en förhöjning?

This question has received an official response!
 1. Hej Eric!

  Det finns möjlighet att göra en specialanpassing, som att öka tjockleken på sulan med hjälp av en EVA-mellansula. När man gör en sådan anpassning måste man dock ha i åtanke att man ändrar förutsättningen för skon, vilket betyder att vi inte längre kan garantera att skon är CE-certifierad. Man har kvar en del av skyddet, men vi kan inte garantera hur mycket eftersom vi inte har testat det nya utförandet med våra standardtester, såsom slag-/kompressionstest.

  Ett tips/vår rekommendation är att inte såga för nära bindsulan, för att undvika att träffa stålgelänken.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko/Richard Parent
  Arbeskos industridesigner/produktutvecklingschef

  ⤷  Arbesko May 17th, 2016

Jennie Eriksson, a Innesälj&skyddsombud, asks the following question:

Hej
har kollegor som jobbar med godsmottagning av IT system, kan vara tungt gods som tas emot på europapallar oftast och ibland sjöpallar. vet ni vad som gäller när man handskas med sådant och det kommer till skyddsskor?

Tack på förhand,
Mvh Jennie Skyddsombud

This question has received an official response!
 1. Hej Jennie – och tack för ditt mejl!

  Ja, om du hanterar exempelvis truck, palldragare eller överlag arbetar på en godsmottagning ska absolut skyddsskor användas. Du kan läsa mer om detta på Arbetsmiljöverkets webbplats, www.av.se. Hör gärna av dig igen om ni vill ha hjälp med förslag på olika modeller.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko May 17th, 2016

Anders Svensson, a Projektledare bygg, asks the following question:

Hej.
Behöver hitta skyddsskor i storlek 50. Har ni den storleken?

//Anders

This question has received an official response!
 1. Hej Anders!

  Javisst har vi skyddsskor i storlek 50.

  Arbesko 592 och 792.
  En lågsko och en stövel.

  Du är välkommen att höra av dig igen om du har fler frågor eller funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko May 31st, 2016

Patrick, a Bilmekaniker, asks the following question:

Hej. Jag har väldigt breda fötter och har ännu inte hittat en sko som passar mina fötter. min fråga är vilken som är eran bredaste och hur bred är den mätt över fotens bredaste ställe i str 43

This question has received an official response!
 1. Hej Patrick – och tack för ditt mejl!

  Vår modell Arbesko 50772 är tillverkad med extra bred läst. Det är en sko som de allra flesta med bredare fötter brukar kunna ha.

  Under “Hitta butik” här på vår webbplats hittar du den återförsäljaren som finns närmast dig.
  Hör av dig dit och be dem ta hem Arbesko 50772, så du kan få prova den.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 2nd, 2016

Johan Wallgren, a Chufför, asks the following question:

Hej skulle vilja veta vilka kromfria träskor modeller ni har

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Vi har två skomodeller i vårt sortiment som är kromfria. Dessa är tillverkade i microfiber och har skyddståhätta av kompositmaterial.
  Arbesko 376
  Arbesko 787

  Välkommen att höra av dig igen om du har några fler funderingar!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 17th, 2016

Marcus H, a Sågverksoperatör, asks the following question:

Tittar på arbesko 50772. Undrar vilken storlek jag bör köpa om jag har 26.5-27 cm lång fot. Är arbeskos storlekar trånga på längden eller rymliga. Bör jag bli nöjd med storlek 42 eller ska jag gå upp en storlek?

This question has received an official response!
 1. Hej Marcus!

  265 mm motsvarar storlek 41 och 270 mm motsvarar storlek 42 – så det låter som om du är mitt emellan. Du nämner Arbesko 50772, vilken har vår allra rymligaste läst vad gäller bredd och höjd.

  Det bästa för dig är naturligtvis att söka upp någon av våra återförsäljare och prova båda storlekarna, för att kunna avgöra vilken som passar din fot bäst.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 14th, 2016

An Nguyen, a Kock, asks the following question:

Hej jag jobba som kock och jag stå väldigt länge (6+ timmar om dag) jag undrar mellan 1355 och 1385 vilken skulle vara bäst för att stå (skönaste och luftig).
Köket är 30-50 grader varm bero på

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Att ha bra skor betyder otroligt mycket för fötter, ben och rygg när du har ett sådant yrke, med sådan med tuff miljö, som du arbetar i.
  Roligt att du hörde av dig till oss angående detta.

  Du har redan rekommenderat dig själv två riktigt bra modeller för ändamålet. Skor som har en bra stötdämpning och sulor för säkert grepp. Av dessa två är Arbesko 1355 den luftigaste av dem.
  Vi vill även föreslå ytterligare en modell, Arbesko 1380, ur samma kategori, men som skiljer sig i och med att den har ett nät på sidorna vilket gör den otroligt sval och luftig.

  Alla tre modeller passar väldigt bra i din arbetsmiljö, det är mer fråga om tycke och smak.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 17th, 2016

Annika, a Lagerarbetare, asks the following question:

Hej!
Jag behöver ett par skyddsskor med hätta men kan inte hitta några som passa bra. Jag har väldigt smala fötter med höga fotvalv, och alla arbetsskor jag provat är så breda, platta och stora i hättan att foten "åker fram" och tårna slår i i framkant, oavsett storlek på skon. Jag behöver helt enkelt en smalare skyddssko, tror jag. Jag har även problem med hälsporre på ena foten och behöver riktigt bra dämpning. Vad skulle ni tipsa mig om för skor?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Det vi generellt rekommenderar dig är skor med lång snörning, där du kan dra åt ordentligt över hela fotbladet. I vårt sortiment finns framförallt en modell med smalare läst som vi tycker du ska prova, Arbesko 380D.

  Du beskriver även att du har ett högt fotvalv. Vi har en inläggssula som är till för just höga fotvalv, ComfOrho 10286. Byt ut inläggssulan som ligger i skon mot denna istället, så kommer du få ett väldigt bra stöd i hålfoten.

  Välkommen att höra av dig igen om du har några fler funderingar!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 17th, 2016

Torbjörn Karlsson, a Montör, asks the following question:

Hej ! Jag undrar om det har varit problem med fästet för kardborrbandet på arbesko 983 är nämligen inne på mitt tredje par på tre månader som fästet har lossnat i sömmarna ?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Under en kort period använde vi en sorts tråd i sömmen runt spännet som visade sig inte vara tillräckligt bra. Denna tråd är nu ändrad och tillverkningsprocessen ser alltså ut på ett annat sätt idag. Troligtvis har du fått skor ur samma tillverkningsperiod – innan vi upptäckte problemet.

  Detta är en garanti och vi ersätter dig självklart med nya skor av samma modell, eller om du vill prova någon annan sko ur vårt sortiment. Återkom gärna med din leveransadress, så skickar vi returunderlag och fraktsedel, där vi står för fraktkostnaden.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 16th, 2016

Erik, a Arb.ledare, asks the following question:

Hej! Har ni någon känga lämpad för jakt? Tänker mig högre skaft, utan stålhätta och spiktramp.

Mvh Erik

This question has received an official response!
 1. Hej Erik!

  Javisst har vi det! Då tänker vi på Arbesko 51692, en känga med dragkedja och snörning utan skyddståhätta och spiktrampskydd.

  Välkommen att höra av dig igen om du har några fler funderingar!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 15th, 2016

Magnus, a Kvalité synare Volvo, asks the following question:

Hej jag använder ert märke på jobbet men får väldigt trötta fötter , vilken sko tycker ni man ska använda då jag måste ha skyddad sko och går ca 10000 till 13000 steg står upp ca 8 timmar och 15 min om dagen

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Det är otroligt viktigt med en stabil sko med bra stötdämpning när man som du går och står så mycket under ett arbetspass. Du beskriver inte om det är en skyddssko (med skyddståhätta) eller en yrkessko (utan skyddståhätta) du behöver.
  Hör gärna av dig igen, så ska vi hjälpa att välja ut några modeller som är lämpliga till din arbetsmiljö.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 20th, 2016

Carina, a Processoperatör, asks the following question:

Finns skor med bredare stålhättor från storlek 38?
Har haft stora problem i flera år att hitta skor, och det hjälper inte att bara lästen är bred utan mina tår tar i stålhättorna.

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Javisst har vi det! Den sko vi tänker på i första hand är Arbesko 50772. Där är skyddståhättan både vidare och högre.

  Du är välkommen att höra av dig igen om du har några fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 20th, 2016

erik, a Kock, asks the following question:

Jag jobbar som kock. 10 timmar om dagen på betonggolv som det spills olja/vatten på. Behöver vara riktigt halksäkra. Jag har brett mellan tårna, +11cm. Föredrar barfotaskor på fritiden.

Just nu kör jag på vanliga jalas. Får ont i fötterna och knäna.

Vad rekommenderar ni?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Vi är glada över att du hör av dig till oss för förslag på skor.

  Du beskriver bland annat att du behöver en sko med extra bred läst och vi utgår ifrån att du behöver skyddståhätta som skydd. Den allra bredaste modellen vi har i vårt sortiment heter Arbesko 50772.

  Är modellen intressant för dig hjälper våra återförsäljare dig att ta hem den så du får prova. Närmsta återförsäljare hittar du under rubriken “Hitta butik” här på vår webbplats.

  Du är välkommen att höra av dig igen om vi kan hjälpa till med något mer.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 12th, 2016

Mikael Johansson, a Cnc-operatör, asks the following question:

Vi vill ha en skyddssko som inte har något stöd i hålfoten (ska va helt neutral) vilken modell skulle ni rekomendera för industri miljö

This question has received an official response!
 1. Hej Mikael!

  Tack för att du hörde av dig till oss med din fundering.

  Alla våra skor tillverkas med antingen en stålgelänk eller en kompositgelänk i bindsulan under hålfoten. Detta för att ge extra stöd åt hålfoten och för att se till att skon böjer sig på rätt ställe.
  Här kan du kan läsa om hur våra skor är uppbyggda – http://arbesko.com/se/added-value/stability-system/

  Med den informationen i bakgrunden har vi många modeller i vårt sortiment att rekommendera för industrimiljöer. Exempelvis Ultimate X880, Arbesko 342, Arbesko 980 eller Arbesko 384 för att nämna några.

  Du är välkommen att höra av dig igen om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 12th, 2016

Hansen, a Truckförare, asks the following question:

Hej, skulle vilja hitta skor i stl: 50 som har halk, stål och antistatic skydd.

Hör gärna av er så snart som möjligt

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Javisst har vi skor i storlek 50. Arbesko 792 och Arbesko 592 (en sko och en stövel).
  Båda har skyddståhätta, spiktrampskydd och antistatisk sula med mycket bra fäste mot halka.

  Du hittar närmsta återförsäljare här på vår webbplats under rubriken “Hitta butik“.

  Välkommen att höra av dig igen om du har några fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 16th, 2016

roger andersson, a Anläggningsmaskin Lärare, asks the following question:

Finns det halvkänga som motsvarar arbesko 50772 med extra rymligt tåparti

This question has received an official response!
 1. Hej Roger!

  Javisst har vi flera modeller med lika bred läst som Arbesko 50772.
  Här är en känga och två stövelmodeller:
  Arbesko 50672
  Arbesko 50572
  Arbesko 50562

  Du är välkommen att höra av dig igen om du har några fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 15th, 2016

Inger Lantto, a Undersköterska, asks the following question:

Kan man hitta ett par arbetsskor med skydd för tårna i storlek 32-33

This question has received an official response!
 1. Hej – och tack för att du hörde av dig till oss!

  I vårt sortiment finns skor, sandaler, tofflor, kängor och stövlar från storlek 35 upp till storlek 50.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 26th, 2016

Marina, a Lantbrukare, asks the following question:

Hej!
Jag har haft en jättebekväm och lätt skyddskänga 50422 i ca 2år, skon i sig är fortfarande i fint skick men sulan är alldeles uppfrätt. Har även haft ett par tidigare med samma problem.
Vad kan detta bero på? Vilken sko kan ni rekommendera till mig?
Mvh

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Så roligt att höra att du trivts i dina kängor.

  Den modell du använt, Arbesko 50422 har utgått ur vårt sortiment sedan flera år tillbaka. Vad det beror på att sulorna i dina skor blivit uppfrätta kan bero på olika saker och är svårt för oss att avgöra när vi inte sett skorna.
  Kan du ha klivit i någon kemikalie som är frätande? Har skorna legat oanvända i flera år, så att sulan torkat och börjat spricka när du använder den?

  Det låter som om du trivs i kängor och då vill vi rekommendera ersättaren till din tidigare variant. Den heter Arbesko A422.

  Välkommen att höra av dig igen om du har några fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 15th, 2016

Leif Nilsen, a Metallarbetare, asks the following question:

Jag har väldigt breda fötter så jag har 50772.
Den skon räcker knappt till på bredden ändå.
Men den skon blir "för" rymlig så foten glider i skon.
Jag har lagt i extra sulor. Men det blir inte bra ändå.
Jag vill ha mycket breda skor, men lagom rymliga.
Vad har ni då?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Tack för att du hör av dig till oss!

  Den bredaste skyddsskon vi har i vårt sortiment är Arbesko 50772. Om du upplever den som för rymlig kan du prova någon annan av våra modeller med smalare läst, men de är inte lika breda som Arbesko 50772, och kommer troligtvis kännas för trånga. Vad för typ av sula har du provat med? Kanske kan det hjälpa med en mer uppbyggd sula under hålfoten, till exempel med våra ComfOrthosulor. Vi vill gärna hjälpa dig att få dina skor att sitta bra, så du får gärna återkomma till oss, så kan vi försöka komma fram till en lösning tillsammans. Du når vår Kundservice på telefonnummer 019-30 66 00.

  Med vänliga hälsningar
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 31st, 2016

shyam, a Test Engg, asks the following question:

how we can order from india , can you please send the link to book the shoes and sandals online from india

This question has received an official response!
 1. Hello,

  Thank you for contacting us.

  Unfortunately we haven’t got any reseller in India or a webbshop where you can order.

  Please contact our resellers as you find here at our website, http://arbesko.com/en/locator/. They can help you to order Arbesko shoes.

  Kind regards,
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 17th, 2016

Lars Lotherington, a Lagerchef, asks the following question:

Hei!
Vad gör vi när några av våra anställda inte vil använda skorna som vi har tagit fram? Vi har några få anställda som klagar på at skorna ger värk, och at det ger värk i rygg och knä. Jag har inga problemer med at tillpassa nya skor till som inte mår bra av våra skor, men vart skal gränsen gå? Jag er redd om jag tilbyr detta till några anställda, så vil bare flera kräva det samma. Kan jag kräva, eller säga något liknade som at alla måste ha lekarintyg för at få specialskor?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Så bra att du hör av dig.

  Det framgår inte i texten om vilken skomodell det är ni använder som delar av personalen inte är nöjd med. Vi har i vårt sortiment väldigt många olika modeller för olika yrken och olika sorters fötter. Vi är säkra på att vi tillsammans ska kunna hitta skor som passar.

  Vi har ingen synpunkt på om det krävs läkarintyg eller särbehandling vid köp av skor. Det är upp till ert företags policy gällande personalens välbefinnande.
  Vill nämna att vi har ett gott samarbete med Cast Medcial AB. De skräddarsyr fotbäddar till personer som behöver en mer anpassad sula – och de är skräddarsydda efter just deras behov.
  Tillsammans med några av Arbeskos skomodeller som kan passa er verksamhet kan detta vara ett komplement till krånglande fötter.

  Välkommen att höra av dig igen så hjälps vi åt att finna ett bra skosortiment som er personal kan välja bland.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 17th, 2016

mikael, a väktare, asks the following question:

Mina tidigare sko (nr?) går ej längre att beställa. Gul plös, gula stripes på sidan och gul klack. Vilken är ersättningssko. Behöver stabila stötdämpande skor som kan knytas hårt. Har långsmala fötter

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Så bra att du hör av dig till oss. Om vi hjälps åt ska vi nog kunna reda ut vad det är för slags sko du är ute efter.

  Med hjälp av dina ledtrådar “Gul plös, gula stripes på sidan och gul klack.” så tror vi att det är en äldre modell ur vårt värmetåliga sortiment du har. Arbetar du i en miljö med svets, lödning exempelvis?

  Här är Arbesko 732, se om det är något liknande du har idag.
  Arbesko 732

  Det bästa vore om du har möjlighet att fota dina skor och mejla över en bild till oss, så är det lättare att se vad vi har för ersättare i vårt sortiment idag.

  Med vänlig hälsning
  Arbeskoa Östin

  ⤷  Arbesko September 12th, 2016

Christian Melkeraaen, a Säljare, asks the following question:

Hej!

Har ett par 452 som varit helt fantastiska sen första stund. Undrar vad som skiljer dessa och 402 åt i passform samt vikt? Ser ut att vara mycket lika. Tacksam för svar!
Med vänlig hälsning, Christian Melkeraaen

This question has received an official response!
 1. Hej Christian!

  Vad roligt att höra att du varit nöjd med dina Arbesko 452. Den modellen har utgått ur vårt sortiment och ersätts nu av Arbesko 402.
  Dessa två modeller är lika i passform och vikt. Det som skiljer dem åt, förutom design, är att Arbesko 402 har en innersula med mycket bättre komfort.

  Hör gärna av dig om du har några fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 15th, 2016

Therese, a truckförare, asks the following question:

Hej!
Vet ni om det finns möjlighet att tvätta truckskor och vet ni I så fall vilket företag man ska vända sig till i den frågan?

This question has received an official response!
 1. Hej Therese!

  Din tanke med att tvätta skor är god. Vad du menar med just truckskor är vi lite osäkra på, men vi utgår ifrån att du använder dig av någon av våra skomodeller. Det finns flera företag på marknaden som är specialiserade på att tvätta yrkeskläder och skor. Ett exempel är Berendsen Textil Service. Det är ett rikstäckande företag, där det säkert finns en enhet i närheten av dig. Hör av dig till dem, så kan de hjälpa dig.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 14th, 2016

Gustav Bergholtz, a Förrådsman, asks the following question:

Hej

Vilken modell rekomenderas för arbete inomhus i lokaler med hårda betonggolv ?
mvh Gustav

This question has received an official response!
 1. Hej Gustav!

  Vi har många olika modeller med egenskaper som passar inomhus och på hårda golv – så det var bra att du hörde av dig till oss!

  För att kunna guida dig till rätt modell skulle vi behöva ha svar på några frågor.
  * Är det skyddsskor du behöver? I så fall, både med skyddståhätta och spiktrampskydd?
  * Är det en ren miljö du arbetar i eller går du i kemikalier eller dylikt?
  * Svetsar du eller går på varma plåtar, så du behöver en värmetålig sko?

  Återkom, så ska vi se till att hitta ett par skor som passar dig!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 23rd, 2016

Annelie Manberger, a ekonom, asks the following question:

Undrar var era skor tillverkas? Är det i Sverige?

This question has received an official response!
 1. Hej Annelie!

  Ja det stämmer. De allra flesta av våra skomodeller tillverkas i Sverige, vilket vi är väldigt stolta över. Vår fabrik heter AGE Skofabrik och ligger i Kumla.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 5th, 2016

karl grund, a Lagerarbetare, asks the following question:

Hej!
Är reumatiker och använder just nu Arbesko 1355,
den har hjälpt mig mycket i mitt arbete. Känner att jag vill pröva en mer öppen modell då jag blir väldigt varm i dessa pga mina inlägg dvs..
Har tittat på 950, 925 och 930 och undrar vilken som är närmast 1355an i funktioner, är väldigt beroende utav GEL i både häl och trampdyna samt gått om plats för tårna. Ser fram emot svar. tack på förhand/ Karl

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Vad roligt att höra att våra skor passar dig bra. Den modell du har idag (Arbesko 1355) är en sko utan skydd och de du tittat på är med skydd (Arbesko 950, 925 och 930). Vi tror att du skulle bli mer nöjd med Arbesko 1980, vilket också är en luftig sandal, men utan skydd. Denna påminner mer om den sko du använder idag.

  Du är välkommen att höra av dig igen om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 24th, 2016

Rikard Kruusmägi, a Ordningsvakt, asks the following question:

Hej!

Där jag jobbar kan jag få skomodell 1385 som har största storlek 48.

Det står bland frågorna att ni inte har storlekarna i mm. Men ni kan skicka en storleksmall.

Har ni liknande skor med större storlekar en 48 om inte den passar?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Javisst kan vi skicka över en storlekstabell till dig. Vi mejlar den till dig.

  Det stämmer att största storlek i modell Arbesko 1355 är 48. Vi har två modeller i vårt sortiment som görs i större storlek. Det är Arbesko 732 (lågsko) samt Arbesko 592 (stövel). Observera dock att dessa två modeller är skyddsskor, med både tåhätta och spiktrampskydd.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 1st, 2016

Joel Fürstenberg-Hägg, a Kemist, asks the following question:

Hej!

Jag har försökt hitta en återförsäljare av Arbesko i Stockholmsområdet för att kunna prova modellen Yrkesko Arbesko 1354 vit ESD i storlek 46 och 47, men hittar ingen butik som har den inne. Kan ni se det i ert leveransregister?

Med vänliga hälsningar

Joel Fürstenberg-Hägg

This question has received an official response!
 1. Hej Joel!

  Så roligt att höra att du är intresserad av vår Arbesko 1354.
  Våra återförsäljare får leveranser från oss varje vecka, så be din butik ta hem ett par i varje storlek så att du kan prova dem.
  Vi har dessa storlekar på lager.

  Välkommen att höra av dig igen om du har några fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 1st, 2016

Kalle, a Kock, Arbetledare & chef, asks the following question:

Hej,
vilka olika skor rekommenderar ni för köksarbete?
Både för normalt kök, men även till lite mer extrem miljö gällande vatten & frysrumsarbete.
Har funderat på 386??

Vad skiljer i vikt på ett par skor med resp utan spiktramp & eller tåhätta.

Med vänlig hälsning Kalle

This question has received an official response!
 1. Hej Kalle!

  Arbesko 386 är ingen tokig sko vad gäller köksarbete. Den har ju en tät ovandel med tanke på vatten som spills, etc. Vi skulle även vilja slå ett slag för Arbesko 385 som säljs mycket för arbeten i kök. Fördelen med 385 i jämförelse med 386 är att den är helt i skinn och har minimalt med sömmar, vilket gör den lätt att torka av och hålla ren.

  Välkommen att höra av dig igen om du har några fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 4th, 2016

Eva Linder Fredriksson, a Operatör/avsynare, asks the following question:

Hej, finns det lösa stålhättor som jag kan använda på mina vanliga skor?

This question has received an official response!
 1. Hej Eva!

  Ja, det finns en produkt i vårt sortiment som vi kallar Visitor Cap. Det är en skyddsgalosch med tåhätta som man på ett enkelt sätt fäster på sina befintliga skor med ett gummiband. Hoppas det var något liknande du sökte efter.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 30th, 2016

Håkan Söderkvist, a Instrumenttekniker, asks the following question:

Hej. Jag har för tillfället Arbesko 416. Jag har specialsulor och det fungerar bra med den modellen. Tyligen har de utgått ur ert sortiment?! Vilken av era modeller är ersättare till den modellen? Jag har svårt att hitta bra skor så vore tacksam för hjälp.

Mvh Håkan

This question has received an official response!
 1. Hej Håkan!

  Det är klart att vi ska hjälpa dig att hitta en bra sko.
  Det stämmer att Arbesko 416 har utgått ur sortimentet. Arbesko 383 är ersättaren till denne. Den har samma egenskaper och läststorlek, så vi tror att den ska passa dig bra.

  Välkommen att höra av dig igen om du har några fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 30th, 2016

Christian Nohlgren, a Industrimontör, asks the following question:

Hej.

Jag jobbar som montör och går dagarna i enda på hårt betonggolv, klättrar på stegar och har mig.
Jag använder idag Arbesko 980 med formgjutna sulor men jag har så ont i fötterna efter en jobbdag, ont i hälen och hålfoten, lika ont i båda fötterna. Jag tycker att dom Arbesko 980 jag har är för hårda, känns så stumt när man går, skulle vilja ha ett par med mjukare sula. Vilka par skor skulle ni rekommendera mig?

Mvh Christian Nohlgren

This question has received an official response!
 1. Hej Christian!

  Men hänsyn tagen till de nyttor som Arbesko 980 innehåller, tycker vi valet av sko ändå är bra. Det vi kan tänka oss i det här fallet är att din formgjutna sula är så pass mycket hårdare än den X-40 Duo-sula som ligger i skon när du köper den, att det är det som gör att du upplever skon för hård.

  Välkommen att höra av dig igen!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 28th, 2016

Sebastian Widström, a Säljare, asks the following question:

Hej
Jag har ett problem med att BOA knäppningen låser upp sig på modellerna 342 och 386 jag fick höra att det skulle vara på väg en låsning av BOA-systemet som kräver två fingrar för att låsa upp. Kommer det bli på dessa modeller eller vilka modeller gäller för denna BOA knäppning?
Tack på förhand!
Med vänlig hälsning Sebastian

This question has received an official response!
 1. Hej Sebastian!

  Ja, det stämmer att företaget bakom snörningssystemet Boa® tagit fram en ny snörningsfunktion. Vi har det nya spännet i tillverkningen sedan en tid tillbaka – på alla våra skor med Boa®.

  Hör gärna av dig om du vill att vi skickar över några reparationskit som du kan använda dig av.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko December 16th, 2016

Marina, a städ/trädgård, asks the following question:

Arbetssko/känga med stålhätta och ull inlägg – 429
Vad kostar dessa?
Mvh Marina

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Så roligt att höra att du är intresserad av vår Arbesko 429. Det är en riktigt härligt skön och varm känga. Vi säljer våra skor via återförsäljare runt om i landet. Här på vår webbplats under rubriken “Hitta butik” finner du närmsta återförsäljare på din ort. Hör av dig till dem, så hjälper de dig med pris.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko February 13th, 2017

Janne Lindström, a Maskinreparatör, asks the following question:

Jag går i ett par 50772 idag som fungerar bra, dom kunde vara lite bredare fram ändå (Kalle Anka och jag) Nu undrar jag vilka fler skor och kängor som finns med extra rymlig läst?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Vad kul att du är nöjd med vår Arbesko 50772! Vi har kängor och stövlar med samma extra rymliga läst och det är:
  Arbesko 50572
  Arbesko 50672
  Arbesko 50562

  Hör gärna av dig om du har fler frågor.

  God fortsättning!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 2nd, 2017

kristofer, a prefab, asks the following question:

hej! finns det någon storleksguide så man kan se i cm,mm vad varje storlek motsvarar? svårt att beställa annars.
Med vänlig hälsning Kristofer

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Så roligt att höra att du ska beställa nya Arbesko! Javisst har vi en storleksguide, vi mejlar dig den på en gång.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 13th, 2017

Daniel, a Skogen, asks the following question:

Hej!
Ang Arbesko 532, är den vinterfodrad på riktigt?

Hälsningar
Daniel

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Arbesko 532 är inte varmfodrad alls. Det är en stövel som är framtagen till heta arbetsmiljöer.
  Arbesko 512, 50562 och 50572 är där emot riktigt varmfodrade vinterstövlar.

  Hoppas du hittar något som passar dig! Välkommen att höra av dig igen om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 13th, 2017

Admir, a arbetare, asks the following question:

Hej
Jag behöver arbetsskor st. 44 med EXTRA BREDD över tårna ( ca 13 cm) och EXTRA HÖJD i stålhättan. Kan jag få snabb förslag vad ska köpa via e-post snälla.
MVH
Admir

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Så bra att du hörde av dig till oss. Vi tror att vi har vad du söker i vårt sortiment. Vi föreslår Arbesko 50772, som är den bredaste skon vi tillverkar.

  Välkommen att höra av dig om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 30th, 2017

Anders Carlson, a Support tekniker, asks the following question:

Hej har ett par kängor med snörning och dragkedja några år på nacken och fungerar kanon vintertid men nu är så att på ena skon har bakre delen av Hälsulan bara lossnat kan man få det fixat tro av nångon skomakare som kan era kängor i Örebro. Jag har bilder om någon är intresserad

This question has received an official response!
 1. Hej Anders!

  Så roligt att höra att du varit nöjd med dina kängor. Vi har ingen speciell skomakare vi hänvisar till, så du får höra med din lokala skomakare om de kan hjälpa dig.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 13th, 2017

Stefan, a ..., asks the following question:

Hej! Jag undrar om jag skulle kunna få tillsänt mig en storleksguide som även innehåller mondopoint och/eller innermått i cm. Kan ej finna detta på hemsidan. Tack på förhand! // Stefan

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Javisst, vi sänder en till dig via mejl.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 30th, 2017

Tim, a privatperson, asks the following question:

Hej!
Jag har ett par Arbesko 50562 där ena "handtaget" till ena dragkedjan är spårlöst försvunnen går det att få tag på en ny så jag kan laga mina fantastiska skor?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Så roligt att höra att du är nöjd med dina kängor (utöver dragkedjan såklart). Vi har inga reservdelar att skicka, men om du går till din lokala skomakare är vi säkra på att de kan hjälpa dig.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 16th, 2017

mikael, a maskin operatör, asks the following question:

Hej skulle vilja höra angående arbetsskor.
vi kör truck ochjobbar med plast. har problem med mina knä höft dels överviktig. köper ex asic gymmpa skor då får ja mindre ont i knä fötter rygg. atros i knäna
Har problem med arbetsskor som jobbet köper använder just nu footlabs arbetsko har haft selvie osv alla får ja ont i fötterna ont knä rygg skulle höra om ni har några att rekomondera
mvh
Mikael

This question has received an official response!
 1. SVAR DEL 1:
  Hej Mikael!
  Eva heter jag och är leg.fysioterapeut och samarbetar med Arbesko. jAG Har några frågor tillbaka till dig:
  1. Har du individanpassade skoinlägg i dina arbetsskor idag och vet du om du behöver ha det på grund av din knäartros? Det vill säga har du en felställning i fötterna och har någon leg.fysioterapeut tittat på dina fötter och rekommenderat skoinlägg ?
  2. Sedan behöver jag lite mer fakta kring dina skor idag – kan du precisera vilken modell du använder av Arbeskos skor? Skyddsskor har jag förstått att du menar.

  Med vänliga hälsningar
  Eva Jangdin, via Arbesko
  Cert.Eur.Ergonom
  Synergonom/Ergonom/leg.fysioterapeut

  ÅTERKOPPLING:
  Jag har sulor från sjukgymnast och fotolabbs egna sulor. Just nu fotolabbs egen sko också. Det jag märkt skillnad på är gympadojor. Sist köpte jag ett par Reebok och ett par asics Reebok får ja ont i knäna om ja går för mycket i asics sjukt mycket bättre. Även de gånger jag spelat innebandy så med Addis fotbolls indoor skor jätte ont oavbrutet men när ja köpte nya asics typ handbolls skor mycket mindre problem. När ja jobbar med stålhätta kan mina vader knä svullna. Har mät ungefär hur mycket vi går på en natt uppmätta på 6 1/2 time mellan 9200-13600 steg har jag legat på.

  SVAR DEL 2:
  Hej igen!

  Då du inte använder en Arbesko idag kan det vara svårt för mig att veta vad du behöver utan att undersöka dig. Den sko du nu använder från Footlabb känner jag inte till tyvärr.
  Själv föredrar jag också Asics framför Adidas och Nike när det gäller sportskor, men detta är ju mycket individuellt.

  Jag skulle råda dig att igen kontakta den sjukgymnast du fått hjälp av om vilken sula du ska ha i dina arbetsskor beroende på dina fötter. Vi på Arbesko föreslår att du testar Arbesko 342, 384 eller 382 som skyddssko hos en av våra återförsäljare – med rätt inläggssula – och går med dem en stund i butiken. Därefter kanske du kan avgöra vad som känns bäst. Det är viktigt med rätt stöd i fotvalvet med sulan samt att skon böjer sig vid stortåns grundled när du går med den.

  Titta gärna mer på modellerna på vår webbplats innan du besöker en butik/återförsäljare. Men ta beslut om inköp av din skyddssko först när du testat modellerna på foten.

  Lycka till och hoppas att du blev något klokare!

  Med vänliga hälsningar
  Eva Jangdin, via Arbesko
  Cert.Eur.Ergonom

  ⤷  Arbesko January 30th, 2017

Sven, a Apotekare, asks the following question:

Hej!

Jag har en fråga angående sulan X-40 Duo.

Hur långa är sulorna mätt i millimeter eller centimeter för storlekarna 45 och 46? Tycker det vore bra om ni kunde ange längden på produktsidan för samtliga storlekar. Tänkte beställa sulorna online. En känga i storlek 45 kan ju variera altifrån 28.7 till 30 cm beroende på tillverkare. Det finns ju ett mått som heter Mondopoint. Vore bra om ni kunde ange det även för kängorna i storlekstabellen.

This question has received an official response!
 1. Hej Sven!

  Visst har vi en förteckning över Mondopoint-storlekar. Vi mejlar dig en PDF med denna information (sulor och skor följer dessa mått).

  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 16th, 2017

Janet, a Verkstadsarbetare, asks the following question:

Hej.

Undrar om det finns möjlighet att få veta innermåtten i cm på Ultimate X880. Vår lokala leverantör har ej dessa skor hemma och det vore ju enklare att beställa om man vet lite mått.

Med vänlig hälsning Janet.

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Vad roligt att höra att du är intresserad av vår Ultimate X880. Den modellen kommer att börja säljas under våren 2017. Vi mejlar dig en lathund över millimetermått som kanske kan underlätta vid skobeställningar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko February 16th, 2017

Bucher Emhartglass, a Inköpare, asks the following question:

Vi har en fråga angående skyddssko modell:384
Har ni ändrat något på lästen på skon?
Vi upplever att dom har blivit hårdare senaste året.
När vi fick hem dom första,så upplevde vi dom som väldigt mjuka och sköna.Nu känns dom mer stela.
Vår årsförbrukning är ca:100st

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Vad bra att ni hör av er till oss med era synpunkter, det betyder mycket. Vi har inte medvetet ändrat något i tillverkningen på denna modell, så vi är väldigt intresserade av att titta närmare på dessa. Vårt förslag är att ni skickar in några par av de ni är missnöjda med till oss, så återkommer vi till er efter det. Självklart skickar vi ersättningspar.

  Återkom till oss med er adress via mejl, så skickar vi över returhandlingar där vi naturligtvis står för fraktkostnaden.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko January 19th, 2017

Peter Lindahl, a Svetsare, asks the following question:

Hej

Vad är skillnaden på arbesko 650 och 605, är det bara ny design?

Arbesko 651, är det en högre modell av 605? Om så fallet hur mycket högre, annan skillnad mot 605?

Mvh
Peter

This question has received an official response!
 1. Hej Peter!

  Arbesko 650 ersätter Arbesko 605 som utgår ur vårt sortiment. Utöver en modernare design är även komforten en helt annan. Här får du en riktigt bra stötdämpning och sviktkänsla, tillsammans med ett mjukt och skönt skinn.

  Arbesko 651 är lite högre i skaftet än på Arbesko 650, det stämmer. Men det som skiljer dem båda mest åt är att 651 även har ett metatasalskydd över vristen – ett extra skydd för vristen gjort i Poron.

  Välkommen att höra av dig igen om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko February 13th, 2017

Anders, a Pilot, asks the following question:

Undrar om det finns möjlighet att få veta innermåtten i cm på Arbesko 50692. Vår lokala leverantör har ej dessa skor hemma och det vore ju enklare att beställa om man vet lite mått.

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Våra storlekar ligger på följande mått:
  42 = 270 mm
  43 = 275 mm
  44 = 280 mm
  45 = 285 mm
  46 = 290 mm

  Hoppas detta hjälper dig, annars få du gärna höra av dig igen.

  Vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko February 28th, 2017

Patrik, a Inköpare, asks the following question:

Skall köpa skor till våra killar .
En av våra killar har stora fötter och vill ha er modell 772 i stl 47.
Det verkar som den modellen utgått .
Vad rekomenderar ni istället ???

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Arbesko 772 heter idag Arbesko 50772. Modellen fick ett uppdaterat utseende och fick då även ett nytt modellnummer. Den har fortfarande samma breda läst som passar stora fötter.

  Med vänliga hälsningar
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 1st, 2017

anders, a terminal lager arbetare, asks the following question:

Vilka skor har spiktrampskydd samt gel vid trampdynan och hälen skall ha en ny sko och vill ha dessa egenskaper då jag måste ta ur inläggnings sulan som levereras med skon har en sula gjord av
ortoped i hård plast

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Vi förstår din frågeställning i och med att du har en individanpassad sula. Vi har valt att gå ifrån framtrampsdämpning inbyggd i skon och istället ha dämpningen i innersulan.
  Dämpningen i klacken finns fortfarande kvar inbyggd i skon. Hör dig för med din ortopedtekniker om de kan göra någon sula med mer dämpning i framtrampet.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 13th, 2017

kent, a verktygsattare, asks the following question:

har idag sko 888 men begover en hogre sko och undrar vilken sko som skulle passa

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Vi är säkra på att vi ska finna en sko i vårt sortiment som passar din fot. När du skriver att du vill ha en högre sko, är det skyddståhättan du syftar på?
  Är skon trång i tårna? Hör av dig igen via mejl så hjälper vi dig vidare.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 20th, 2017

Stig Winblad, a EL&Instrumentingenjör, asks the following question:

Hej söker ett par kängor för att kunna ha vid jakt men har problem med en droppfot.
behöver framförallt stöd så att foten inte viker sig utåt använder kängor med snörning men skulle egentligen vilja ha ett par med typ av kardborre för att dra åt ordentligt och få ett stabilt stöd. finns det en sådan modell som kunde passa.

This question has received an official response!
 1. Hej Stig – och tack för din fråga!

  Vi på Arbesko arbetar främst med yrkes- och skyddsskor för olika arbetsmiljöer och inte till fritidsmiljöer. Jag uppfattar det som att du vill ha en rekommendation om en känga för jakt på din fritiden.
  Jag vet inte heller om du har en bred fot, högt fotvalv, lågt fotvalv eller annat som påverkar din fot, förutom att du har droppfot.
  Är du utredd för orsaken till din droppfot och att du har svårt att få med foten?(Till exempel en neurologisk sjukdom, skada på nerven till peroneus muskulaturen, diskbråck, stroke, etc).

  När det gäller vårt sortiment rekommenderar jag att du besöker en återförsäljare, såsom Ahlsell, Tools eller liknande där du bor och provar Arbesko 428 exempelvis.
  Den har snörning och dragkedja samt går upp över vristen, men är som sagt en skyddskänga. Mitt råd är att du provar innan köp vad som passar just dig. Du kanske även har en skena som måste få plats i kängan och då är det viktigt att du testar innan.

  Hoppas du hittar en riktigt bra känga för dina behov!

  Med vänliga hälsningar
  Eva Jangdin
  Ergonom/leg.fysioterapeut, för Arbesko

  ⤷  Arbesko March 20th, 2017

Annelie Larsson, a Hästuppfödare, asks the following question:

Hej! Sitter här med bruten fot efter att ha blivit trampad av en häst på ca 800 kilo. Har insett att jag behöver skor med stålhätta som håller för tramp av våra stora nordsvenska hästar. Eftersom jag går hela dagarna får dom inte vara alltför tunga. Vad rekommenderar ni?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Men kära nån, vilken olycka! Ja, hästar bär på en enorm tyngd. Hoppas du blir helt återställd efter några veckor med vila.

  Minst skyddståhätta behöver du i dina skor, helt klart. Vi har även en känga som har ett metatarsalskydd (skydd för mellanfoten). Denna känga blir förstås lite klumpigare än “vanliga” skor med skyddståhätta eller kängor, men vi vet att en del “hästfolk” väljer just denna modell.

  Vi har många olika modeller med skyddståhätta i vårt sortiment, så det beror lite på vad du vill ha. En hel skinnsko, en luftigare variant eller varmfodrat, känga, etc.
  Ta dig en titt på webbplatsen och våra produkter.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 27th, 2017

Criss, a Bonne/ mekaniker, asks the following question:

Hej har en väldigt långsmal fot och undrar om ni har några specifika modeller som kanske kan funka på en lite smalare fot?
Mvh

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Så bra att du hörde av dig till oss. Vi har garanterat flera modeller i vårt sortiment som kan passa din fot.
  Återkom till oss via mejl med uppgifterna nedan, så ska vi hjälpa dig att hitta en sko som passar just dig.

  Skyddssko (med skyddståhätta) eller yrkessko (utan skydd)?
  Vilken storlek har du?

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 27th, 2017

Oscar Simonsson, a Arbetsmiljöingenjö, asks the following question:

Hej,

Har ni några skor där sulan står emot lut?

//Oscar

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Det beror på. Om det gäller stänk av lut eller att du kliver i en liten pöl någon gång så klarar de flesta sulor detta. Handlar det om att du vadar runt i ett kar med lut eller utsätter skorna för större mängder är det en annan sak.
  Det vi vill rekommendera är hur som helst att du väljer en skinnsko, med starkare skinn, och som har en nitrilsula. Nitril, till skillnad mot PU, klarar frätande kemikalier mycket bättre. Om skorna klarar påfrestningen med lut i din arbetsmiljö får du testa dig fram till. Det finns inget skrivet i standarden som skyddsskor klassificeras i om att de ska tåla en viss mängd.

  Här är några av våra modeller som är tillverkade för just tuffare miljöer. Alla har ett tåligare skinn och en nitrilsula som står emot mycket.

  Produkter

  Produkter

  Produkter

  Produkter

  Hoppas att någon av dessa modeller kan passa dig!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko March 31st, 2017

Berndt Kvist, a Flygtekniker, asks the following question:

Knäppnings tråden har gått av
Vad gör jag

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Det får vi försöka lösa. Är det en sko med BOA-spänne du har, och att det är den tråden som gått av? Du skriver inte vilken modell det gäller.
  Ta gärna ett foto och e-posta oss, så ser vi vilken modell det gäller och kan hjälpa till utefter det.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 3rd, 2017

Alexandra, a Ingenjör, asks the following question:

Hej, jag skulle vilja innermåttguide på era skyddsskor, främst 382. Jag undrar också om ni har några finskyddsskor i mindre storlekar, 901 görs bara från 39?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Det stämmer att Arbesko 901 och 904 tillverkas från storlek 39. Vår Arbesko 905 och 385 tillverkas däremot från storlek 35.

  Vi antar att det är en storleksguide du är ute efter. Vi mejlar dig en PDF med information om det vi kallar för millimetermått för skostorlekar.

  Välkommen att höra av dig igen om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 6th, 2017

Lennart Synnergren, a Lagerarbetare, asks the following question:

Hej!

Finns det någon modell av skyddsskor som är extra bred över tårna?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Javisst har vi det! Vårt tips är att du tittar närmare på Arbesko 50772.

  Hör gärna av dig igen om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 10th, 2017

Joakim Wettergren, a Maskinoperatör, asks the following question:

Efter flera år i yrket, 50 talet skor och flera tusen mil gångna på betonggolv så är det återigen dags att byta skor men med helt nya förutsättningar.
För 2 år sedan fick ja hälsporre som senare resulterade i 2 helt trasiga fettkuddar på hälarna. Så ja har fått gjutna iläggssulor och ska inte gå i annat än väldigt dämpade skor. Till vardags så går ja i skor som Hoka One One och Adidas Foamcloud Sprinter. Dämpade så det känns som att gå på moln. Finns det något i erat sortiment som är så otroligt dämpat att ja kan klara en dag på golvet utan att behöva få dras med smärtan som jag gör idag. Enda kravet är stålhätta.

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Här är några modeller vi tror skulle kunna passa dig bra. Du behöver naturligtvis prova dig fram för att känna vad som känns bäst för just dina fötter.
  Vi har valt modeller som har maximal dämpning. Dessa modeller innehåller även en dämpande innersula, men det får du inte glädje av då du har dina egna sulor.
  Arbesko 385
  Arbesko 384
  Arbesko 359

  Välkommen att höra av dig igen om du har några fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 18th, 2017

Thomas andersson, a Servicetekniker, asks the following question:

Vill ha tag på en Super dämpad skyddsko. Går mycket på betong golv . Har en knä protes i ena benet så där av mitt behov utav en väl dämpad sko.
Mvh Thomas

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Att arbeta på ett hårt betong golv kräver en väl dämpad sko, då det är en tuff arbetsmiljö. Med din protes är det ännu viktigare. Det framgår inte om det är en skyddssko eller en yrkessko du är i behov av.
  Här är förslag på några skyddsskor, med både skyddståhätta och spiktrampskydd. Dessa modeller har en maximal stötdämpning med återfjädring och bra svikt i steget.
  Arbesko 382
  Arbesko 386
  Arbesko 342

  Hör gärna av dig igen om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko April 18th, 2017

Gunne Landin, a Mekaniker/svetsare, asks the following question:

Hej.Vad är anledningen till att ni tagit bort både 835 & 888 utan ha någon likvärdig ersättare.Har fått rekommenderade ersättare till båda.Men ingen som var bra.
Och en ny modell(1354)som ser liknande 835 ut men utan tåhätta?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Ja, det stämmer att Arbesko 835 och 888 utgått ur sortimentet. Arbesko 888 ersätts av 886 – och Arbesko 835 ersätts av 376 (inte 1354).

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko May 2nd, 2017

Stefan, a Reparatör, asks the following question:

Hej letar efter arbesko 889 är den ersatt ?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Ja, det stämmer. Arbesko 889 har utgått ur vårt sortiment och ersätts idag av Arbesko 886.

  Hör gärna av dig igen om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko May 9th, 2017

Mattias Forss, a Elkonsult, asks the following question:

Hej!
Jag har en arbetssko som jag tror heter HB 510 eller liknande. Det jag undrar över är om det är spiktrampskydd på den skon. Stålhätta tror jag att det i alla fall är.

Med vänlig hälsning
Mattias

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Vi har ingen modell i vårt sortiment som heter HB 510.
  Om du har möjlighet att återkomma med lite fler ledtrådar om vad det är för typ av sko du är ute efter kan vi garanterat hittar någon liknande modell i vårt sortiment som passar dig.

  Välkommen åter!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko May 9th, 2017

Paul Rosén, a Ortopedskotekniker, asks the following question:

Hej har en kund med breda framfötter . Har därför beställt 1 par Arbesko 50772. Han jobbar med svetsning och min fråga är om denna modell fungerar ? Mvh Paul

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Arbesko 50772 är den modell vi har i vårt sortiment med den bredaste lästen. Den kommer att passa bra till din kund av den anledningen. Om han/hon inte står i allt för mycket svetsspån och svetsloppor fungerar denna sko säkert bra. Vi skulle dock rekommendera er att byta ut skobandet till ett värmetåligt (artikel 10304) innan de sätts i arbete. Arbesko 50772 ingår inte i vårt värmetåliga sortiment, som exempelvis Arbesko 710 gör. I detta specifika sortiment har vi skor och kängor som just är tillverkade för att klara varma svetsloppor och spån. Skor med ett tjockare skinn och sydda med Kevlartråd för att klara den tuffaste miljön.

  Din kund får prova om Arbesko 50772 fungerar i sin arbetsmiljö. Annars har vi som sagt ett helt sortiment med värmetåliga produkter.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko May 10th, 2017

Hilde, a Butikschef, asks the following question:

Hej!
Är på jakt efter en förhållandevis nätt arbetssko (för fritidsbruk) med smal läst i storlek 37-38, gärna med någon typ av tåhätta och spiktrampskydd. Vad skulle ni kunna rekommendera?
Vänliga hälsningar
Hilde

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Vi har många modeller i vårt sortiment som vi tror skulle passa dig. Du skriver att du behöver en skyddssko för fritidsbruk. Om vi kan få lite fler ledtrådar från dig ska vi absolut kunna hitta rätt modell för ändamålet.
  Hör gärna av dig till oss på Kundservice, telefon 019-30 66 00, eller mejla ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko May 30th, 2017

Jimmie Strömberg, a Betongarbetare, asks the following question:

Hejsan. Jag jobbar i betongfabrik och har väldigt ont i fötterna efter att gå runt på betonggolv hela dagen. Har mest ont i hälsenan. Doktorn rekommenderade att jag skulle skaffa skyddsskor med fjädring. Har ni något som skulle kunna hjälpa mig? Tack på förhand

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Så tråkigt att höra att du går runt med värk. Det är en tuff arbetsmiljö du befinner dig i. Det frestar på både i fötter, ben och rygg att gå och stå på hårda golv.

  Alla våra skor är uppbyggda med något som vi kallar Stability System, där ingår bland annat en stötdämpande gelkudde i hälpartiet för bästa svikt och komfort. I kombination med denna “kudde” har vi en speciell inläggssula med riktigt bra svikt, vilket sammantaget ger dig en sko som passar bra till hårda underlag.

  Vi har många olika modeller i vårt sortiment – alla uppbyggda på samma vis. Återkom gärna till oss via mejl, så ska vi hjälpa till att hitta några specifika modeller just för dig – när vi vet lite mer vad det du är ute efter.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko May 29th, 2017

tony, a trafikdirigent, asks the following question:

Jag har ett stilla, stående jobb som trafikdirigent på asfaltsunderlag, vad rekomenderar ni för sko?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Det är en tuff arbetsmiljö du har, det frestar på både på fötter, ben och rygg att gå och stå på hårt underlag. Alla våra skor är uppbyggda med något som vi kallar Stability System, där ingår bland annat en gelkudde i hälpartiet för bästa svikt och komfort. I kombination med denna stötdämpande “kudde” har skorna en speciell inläggssula med riktigt bra svikt – detta gör att du får en riktigt bra sko som passar till hårda underlag såsom asfalt.
  Vi har många olika modeller i vårt sortiment – alla uppbyggda på samma vis. Nu framgick det inte i ditt mejl om du arbetar på nyasfalteringar eller ej. Men om du gör det förstnämnda rekommenderar vi en sko med nitrilsula. En sula som tål mist 300 graders värme. Exempelvis har vi då modellen Arbesko 710. Andra modeller utan nitrilsula som vi annars tror kan passa dig är exempelvis Arbesko 382, 342 och 386 .

  Välkommen att höra av dig igen om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko May 30th, 2017

Felicia Magnusson Ström, a Livsmedel, asks the following question:

Hej!

Jag har ett par arbetsskor med stålhätta, som jag skulle vilja få rena. (I.o.m. arbetsplats blir som rätt ofräscha) De har en urtagbar gelkudde i hälen.

Frågan är: Vågar jag tvätta dem i tvättmaskinen hemma? Så att varken maskinen eller skorna blir förstörda….

Tack på förhand!
//Felicia

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Roligt att höra att det finns användare som vill ta hand om sina skor. De får ju en betydligt längre livslängd om man sköter om dem.

  Den gula gelkudden du ser i klacken på skon ska inte tas ur. Inläggssulan går fint att ta ur och tvätta eller byta ut. Vi vet att många tvättat sina skor i maskin och tycker att det fungerat bra, men det är inget vi står för. I så fall får du prova dig fram på eget bevåg. Vi skulle rekommendera att du lämnar in dem till professionella företag som tvättar skor och kläder. Exempelvis Berendsen Textil Service. Annars kan du torka av dem med en fuktig trasa, byta ut eller tvätta inläggssulan och smörja in och borsta skorna om de är av skinn.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko May 30th, 2017

Gunilla, a Tjänsteman, asks the following question:

Jag är ute efter en vandringsko/halvkänga med ESD-funktion. Den ska användas i första hand i varma klimat och främst vid dagsvandringar, både i berg och på stigar.

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Så trevligt det lät med vandring!

  Vi har många kängor i vårt sortiment. Vad vi kan tro är det en känga utan skyddståhätta du är ute efter. I så fall rekommenderar vi Arbesko 51692
  Vill du hellre ha en känga med skyddståhätta, så kika på Arbesko 402 alternativt Arbesko 428.
  Du skriver också att du vill ha en känga med ESD-funktion. Vi vill då passa på att upplysa om att ESD inte har någon betydelse alls, då du använder skon utomhus. För att ESD ska fungera ska sulan vara ren och i samspel med exempelvis ett avledande golv.

  Hör gärna av dig igen om du har några funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 12th, 2017

Torbjörn Westerdahl, a Sprängare betonghåltagare, asks the following question:

Hej.

Finns det någon arbetsko som är mer lik en gympasko.
Dom arbetskor som vi har köpt är väldigt hårda att gå i en heldag och dom som jobbar åt mig får ont i fötterna och även knäna.
Vi behöver stålhätta och spiktramskydd.
Med vänlig hälsning Torbjörn

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Vad tror du om Arbesko 382? Den har en kombination av vår stötdämpningslösning Energy Gel 2.0 inbyggd i klacken samt en mycket skön och sviktande inläggssula vid namn X-40 Duo. Här får du en riktigt bra sviktkänsla i en sko med både skyddståhätta och spiktrampskydd.

  Hör gärna av dig om du har några fler funderingar, annars önskar vi dig många sköna steg i dina nya skor.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 14th, 2017

Kajsa Brenden, a Ergonom, asks the following question:

Hej,
Har en fråga från en kund till mig.
Finns 901 utan stålhätta?
Person med behovet av höjden fram över tårna men ej stålhättan?

Hälsningar Kajsa Brenden

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Vi har en modell som heter Arbesko 1901 som är som Arbesko 901, men utan skyddståhätta. Eftersom det inte är någon skyddståhätta blir det naturligt så att skinnet inte får samma höjd framme vid tårna som i en modell med skyddståhätta. Men kunden får gärna prova och se om den passar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 13th, 2017

Emil, a Industrielektriker, asks the following question:

Hej jobbar fulltid på betonggolv och går mycket på arbetsplatsen, har 2 kollapsade fotvalv vilket innebär total överpronation ( plattfot).
Har gjutna inlägg samt mjukare som jag alternerar mellan, vilken sko och känga rekommenderar ni till mig som behöver bred läst samt stöd. (Behöver både en arbetssko och ofodrad arbetskänga)
Måste ha stålhätta på båda.

Finns det någon sko som en ortotekniker kan ändra lite på efter mina behov?

Mvh Emil.

This question has received an official response!
 1. Hej Annie!

  Vi ber om ursäkt för att du har fått vänta på svar.

  Våra rekommendationer till dig är vår luftiga sko Arbesko 384, alternativt den täta skon Arbesko 385. De är mycket rymliga i lästen, och mjuka och sköna att gå i.

  Vad det gäller ofodrade kängor har vi bara modeller med både aluminiumtåhätta och spiktrampskydd, men även de är mycket rymliga i lästen. Här är några förslag:
  Arbesko 402
  Arbesko 422
  Arbesko 428

  Om du behöver en ännu rymligare sko har vi Arbesko 50772. Den är extra rymlig i lästen, har aluminiumtåhätta och spiktrampskydd.

  Alla våra skor är ergonomiskt fotriktiga och har en lös innersula, så det går bra att byta till dina egna. Vad det gäller att ändra på skor med skyddståhätta är det inget vi rekommenderar, då de inte längre kan hålla vad vi lovar att skon ska hålla för.

  Med vänliga hälsningar
  Arbesko

  ⤷  Arbesko June 27th, 2017

Stefan, a Teleingenjör, asks the following question:

Hej
Klättrar mycket på stege, torn och mast. Är behov av en känga/sko som är stark och stabil i fotsulan så ej "stegen" i mast dyl känns igenom och tröttar ut hålfoten. Vad ska jag ha?

This question has received an official response!
 1. Hej Stefan!

  Vi skulle rekommendera Arbesko 710 till dig. En slitstark skyddssko i mjukt skinn, men ändå väldigt stabil och med en rejäl med nitrilgummisula för bästa tänkbara grepp.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko July 5th, 2017

Tomas Nilsson, a trnasportarbetare, asks the following question:

min fotbredd är 130mm
längd 250mm
vilken modell gäller för mig

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Den modell som kan vara aktuell för dig är vår bredaste modell, Arbesko 50772.
  Det man brukar kalla för skons/lästens vidd är ett omkretsmått, uppmätt runt lästen vid ballpunkterna, det vill säga strax bakom stortå- och lilltålederna. Därför har vi inget mått på hur bred Arbesko 50772 är ”rakt över” och det gör det svårt att avgöra om de passar på bredden för dig, men du är välkommen in till några av våra återförsäljare för att prova!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 14th, 2017

Alex, a Lagerarbetare, asks the following question:

Hejsan jag har ett problem jag har väldigt ont i mina fötter pågrund utav mina arbetsskor och jag jobbar på lager där vi för det mesta går runt på betonggolv hela dagarna så nu till min fråga hur ska jag göra köpte ett par tunna gelsulor som mosades inne i skon efter 2 dagar notera att jag är tung jag väger cirka 120 kg finns det några inlägg eller skor du kan rekommendera för en person som mig jag är ganska bredfotad också

This question has received an official response!
 1. Hej – och tack för ditt mejl!

  De sulor vi har är våra ComfOrtho-sulor, som är stötdämpande och uppbyggda i hålfoten. De finns i tre olika utföranden: ComfOrtho 10284 för lågt fotvalv, ComfOrtho 10285 för medelhögt fotvalv och ComfOrtho 10286 för högt fotvalv.
  Återkom gärna till oss med information om de skor du använder idag är från Arbesko, så går vi vidare därifrån.

  Med vänliga hälsningar
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 14th, 2017

Annelie Hedman, a kock, asks the following question:

Hej jag vill ha storleksguide till sko 1355. tack med vänliga hälsningar Annelie

This question has received an official response!
 1. God morgon!

  Kul att höra att du är intresserad av Arbesko 1355. Den modellen tillverkas i storlekarna 35-48. Via mejl kommer en förteckning över millimetermått, så kan du se vilken storlek som passar.

  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 14th, 2017

Linda, a HR-administratör, asks the following question:

Hejsan!
Jag sitter på personalavdelningen i vårt företag, och en av uppgifterna är att köpa in arbetsskor till vår personal. Min fråga är generell vad gäller arbetsskor. Hur undviker vi att vår personal, som står och går på betonggolv ca 8 h/dag, får ont i rygg, höft, knä och benhinnor? De vanligaste modeller som vi köper in från er är Arbesko 380 och Arbesko 342. Hur ofta bör man byta skor? Sulor som kan rekommenderas? Fler saker man bör tänka på?
mvh
Linda

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Står man på hårt golv 8 timmar om dagen är det viktigt med skor som har en riktigt bra dämpning. Vi föreslår att ni använder våra skor som har en gelkudde i hälen, för maximal stötupptagning och dämpning, tillsammans med vår sula X-40 Duo för maximal komfort.
  Skor som används flitigt bör bytas ut ungefär en gång om året. Vi rekommenderar även att ni ska byta strumpor varje dag och använda strumpor som inte samlar fukt. till exempel vår strumpa med artikelnummer 10169, den är väldigt bra och känns luftig.
  För att skorna ska hålla sig fräscha längre är det bra om ni lyfter lite på innersulan efter arbetsdagens slut, så att all fukt försvinner. Sulan kan sköljas av i ljummet vatten och lite tvål, så håller den sig fräsch längre.

  När det gäller ergonomi och vad ni mer kan tänka på för att kroppen ska klara arbetsdagen på bästa sätt, samarbetar vi med en ergonom. Kika gärna in på Ergonomevas webbplats som har många bra och matnyttiga tips.
  http://www.ergonomeva.se/

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 17th, 2017

Johan Karlsson, a Tekniker, asks the following question:

Hej, Vi har precis fått golvet i vårt lab målat och upptäckt att det blir väldigt halt när vi torkat golven. Finns det någon sko med speciellt halkskydd mot målade betonggolv?

Mvh, Johan

This question has received an official response!
 1. Hej och tack för ditt mejl!

  Alla våra skor är halktestade på klinkers med en speciell såpalösning, eller på en rostfri plåt med glycerol. Vissa modeller på båda underlagen.
  Vi har inte någon modell som har något specifikt halkskydd för just målade betonggolv.

  Välkommen att höra av dig igen om du har fler frågor!

  Med vänliga hälsningar
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 17th, 2017

Maggan, a Hästskötare, asks the following question:

Hejsan,
är på jakt efter skor som funkar heldag i stallet, lite vattenstänk o lite dynga- krav från chefen något som klarar hästtramp (150 kg?). De vanliga stallkängorna med stålhätta är så hårda i sulan o tunga.

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Vi skulle rekommendera skor med Nitrilsula. Nitril är ett material som tål frätande ämnen mycket bättre än en PU-sula.
  Här är några lämpliga modeller som självklart även har skyddståhätta:
  http://arbesko.com/se/products/710/
  http://arbesko.com/se/products/632/
  http://arbesko.com/se/products/650/

  Hör gärna av dig igen om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 28th, 2017

Elisabet, a entreprenör, asks the following question:

Hej!

Jag undrar vilka av era skor som är 'jordade', dvs. som kan användas i miljöer där man t.ex. vill undvika statisk elektricitet. Både kraftigare skor och och lättare sandalmodeller är intressant – men de måste finnas i stl 36-37.

Tack på förhand för svar!

Elisabet

This question has received an official response!
 1. Hej – och tack för din fråga!

  Samtliga våra modeller, med undantag för Arbesko 651 och 653, har de egenskaper du efterfrågar, det vill säga antistatiska egenskaper. De flesta modeller i vårt sortiment finns i storlekarna 35-48, så det finns många modeller för dig att välja på.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko August 28th, 2017

Tomas Savander, a Lärare, asks the following question:

Hur ofta behöver man byta skyddsskor när man går hela dagarna på betonggolv. Finns det något svar på den frågan.

This question has received an official response!
 1. Hej Tomas!

  Att gå och stå på betonggolv hela dagarna är en tuff arbetsmiljö, och av största vikt att man då har en stabil och sviktande sko. Hur ofta man bör byta skor är högst individuellt beroende på hur fort skon slits, både inifrån och utifrån. Så där har vi inget generellt svar att ge.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 12th, 2017

Bengt Karlsson, a IT-Tekniker, asks the following question:

Hej, Jag har 386 med Boa snörningssystem som jag I och för sig trivs väldigt bra med. Problemet är att Boa-ratten fransar upp mina byxor I nedkant. Vad finns att göra åt det?

This question has received an official response!
 1. Hej Bengt!

  Det var tråkigt att höra gällande dina byxor. Detta är inget problem vi har hört om tidigare. Kan spännet gått sönder lite grann, så det är en flisa som är vass?
  Återkom till oss!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 12th, 2017

Mats, a Lagerarbetare, asks the following question:

Hej. Är sedan 8 månader ledgångsreumatiker , RA. Jag går 8000-13000 steg varje arbetspass. Läkarna sa att jag ska skaffa bra stötdämpande och varma skyddsskor eller kängor. Var hittar jag jag de absolut bästa skorna/kängorna ? Ska få inlägg/sulor från aktiv ortopedteknik snart,så jag måste skaffa skor innan det. Mvh. Mats.

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Så tråkigt att höra om din reumatism. Hos oss hittar du så klart de bästa skorna/kängorna. Vi kan inte av mejlet utläsa vilken typ av skor det är du behöver. Är det skor med skydd, såsom skyddståhätta och spiktrampskydd? Eller är det en yrkessko, helt utan skydd? Vilken arbetsmiljö arbetar du i?

  Återkom igen med lite fler ledtrådar, så ska vi hjälpa dig att hitta en bra modell!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 7th, 2017

Carl-Göran Kullander, a Svestsare, asks the following question:

Hej! Jag letar med ljus och lyckta efter Arbesko 702 . Har haft den modellen sedan väldigt väldigt länge. Vet ni om det finns någon butik i Sverige som har storlek 44 kvar och i så fall vill jag köpa 2 st. Alla företag som jag tittat på med webshop på nätet säger att den är slut eller restad. Tack på förhand om ni skulle lyckas hitta min favoritsko. Mvh Carl-Göran

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Så roligt att höra att du trivts i dina Arbesko 702! Tittade precis i vårt eget lagersaldo och vi har ingen storlek 44 kvar dessvärre. Modellen har utgått ur sortimentet och ersätts av Arbesko 701. Vi hoppas och tror att du ska tycka den nya modellen är ett bra alternativ till den tidigare varianten.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko September 14th, 2017

Magdalena Michaelson, a ergonom/fysioterapeut, asks the following question:

Hej,
Ett ständigt återkommande problematik i min vardag som ergonom/fystioerapeut…Långvariga belastningssmärtor från fötter som går i skyddskor på hårda golv. De flesta av dessa personer har gjutna individuella sulor fötter så de måste ta ut den medföljande sulan i skon och är beroende av den svikt som finns i själva skon. Vilken av era modeller är mest optimal gällande dämpning/svikt?
Tacksam för råd och tips
Mvh Magdalena Michaelson

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Det verkar som att din fråga trillade mellan stolarna hos oss, därför det sena svaret. Vi ber om ursäkt för detta.

  Vi vill påstå att de allra flesta av våra skomodeller passar för individanpassade fotbäddar. Inläggssulan är utbytbar mot en egen individuell fotbädd, och skorna har en rymlig läst som gör plats för detta.
  I nästan alla av våra skomodeller finns en gelkudde i klacken för optimal stötdämpning, Energy Gel 2.0.

  Här är några exempel på skor som kan passa;

  Produkter

  Produkter

  Produkter

  Produkter

  Produkter

  Hör gärna av dig igen om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 31st, 2017

Magnus Svensson, a lant/skogsbrukare, asks the following question:

Hej
Har opererat båda stortårna. Lederna i dom är slut.
Har remiss till ortopedteknik för att bygga om skorna med stel rullsula.
Har haft en sko från er som funkat jättebra. Minns inte modellnumret.
Måste vara den vridstyvaste ni har, spiktrampskyddet var av stål i hela sulan minns jag.
Söker både arbetssko och arbetskänga med halvhögt skaft.
Har Ahlsells i Vimmerby dom modellerna isåfall?
MVH Magnus

This question has received an official response!
 1. Hej Magnus!

  Vad roligt att höra att våra skor fungerat bra för dig!

  I de flesta modellerna idag finns ett mjukt spiktrampskydd. Men vi har tre skomodeller med spiktrampskydd i metall, kanske någon av dessa kan passa dig?
  Arbesko 885
  Arbesko 886
  Arbesko 930

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 9th, 2017

Anders Svensson, a Koordinator, asks the following question:

Hej
jag undrar om ni har någon Kemskyddsstövel i ert sortiment liknande Hazmax ESD

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Vi antar att du menar en PU-stövel? Vi känner inte riktigt till alla egenskaper i den specifika modell du nämner. Men vi är säkra på att vi kan hitta en modell som motsvarar dina önskemål i vårt sortiment. Återkom gärna med ditt telefonnummer, så kan vi höra av oss till dig – så hjälps vi åt med att hitta rätt modell till just dig.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 16th, 2017

Jörgen Karlsson, a Säljare, asks the following question:

Hej !
Jag har ganska breda fötter och har diabetes så mina fötter är väldigt svullna och taskig cirkulation.
Jobbar på ett sten hårt betonggolv ,och jag väger en del kilon.
Vad tycker ni att jag skall använda för skyddssko?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Det är absolut viktigt med bra skor, speciellt om du har diabetes, så att du inte riskerar sår eller skav på fötterna.
  Den bredaste lästen vi har i vårt sortiment finns i Arbesko 50772.

  Denna modell har en väldigt bra, dämpad sula med Energy Gel 2.0 och passar även bra om du har egna individanpassade sulor/fotbäddar.

  Hör gärna av dig om du har fler funderingar!

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 19th, 2017

Bjarne Wannerstad, a Långtradarchaufför, asks the following question:

Jag vill ha skyddsskor med stålhätta som har bra fäste när det är ishalka på vintern, ofta när man hoppar ner från förarhytten på blankis är det lätt att halka omkull.
Vilken sko rekommenderar ni åt mig?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Dilemmat du beskriver är nog en av de värsta ur halksynpunkt. Just att man hoppar ur lite snabbt och inte använder skons hela sulyta gör det väldigt lätt att halka omkull. Ett halkskydd med broddar är naturligtvis det mest optimala att ha på sina skor i sådana situationer. Samtidigt förstår vi att det kan bli lite bökigt att köra ett fordon med. Rent allmänt tycker vi att du bör välja en sko med nitrilsula, då nitril har bättre halkegenskaper.
  Här är några av våra kängmodeller (med skyddståhätta) och halkskydd, som du kan titta lite närmare på:
  Arbesko 50692
  Arbesko 429

  Arbesko 50034
  Arbesko 50035

  Du är välkommen att höra av dig igen om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 24th, 2017

Magnus Johander, a Lagerarbetare, asks the following question:

Arbetar på ett lager där golvet är av betong.
Har nedsjunket främre mm fotvalv och för detta ortopediska fotbäddar. Detta har hjälpt mot tidigare belastningsproblem i framfoten.
Nu har jag drabbats av en sk. skräddarknuta på höger fot och nu är min skyddsko, med mycket bra dämpning, därför inte längre tillräckligt bred. Denna sko finns tvärr inte med bred läst. Jag letar nu förgäves efter en sko med bred läst, mpen hittar ingen modell med motsvarande dämpningsförmåga som den sko jag har.

Skostorlek 43

This question has received an official response!
 1. Hej Magnus!

  Så bra att du fått hjälp med ortopediska inlägg. Vi kan inte utläsa vilken Arbeskomodell det är du använder dig av idag. Den bredaste läst vi har i vårt sortiment finns i Arbesko 50772.

  Välkommen att höra av dig igen om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 31st, 2017

Omar, a Ordningsvakt, asks the following question:

Hej!

Jag söker efter ett par nya arbetsskor och undrar om ni kan rekommendera ett par som passar mina behov. Jag står ute, på hårt underlag (betongplattor), stora delar av mina arbetspass.
Jag behöver ett par som dämpar väldigt bra, ser hyfsat representabla ut (t.ex. som 1355), står emot kyla och som har gore-tex egenskaper.

Tack på förhand,
Omar

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Det låter som en tuff arbetsmiljö för fötter, ben och rygg. Så bra att du prioriterar bra skor, det gör skillnad!

  Arbesko 1355 som du nämner är ett riktigt val ur dämpningssynpunkt. Vi utgår ifrån att du behöver skor med skyddståhätta, kanske även spiktrampskydd? Detta finns inte i just Arbesko 1355.
  Du skriver också att du vill ha en värmande sko, vilket gör att vi även tänker oss en känga som alternativ.

  Här är några modeller som har riktigt bra dämpning samt skyddståhätta -och i några alternativ även spiktrampskydd.
  Arbesko 870
  Arbesko 359 (Utseendemässigt lika som den du föreslog)
  Arbesko 385
  Arbesko 429
  Arbesko 402

  Hör gärna av dig igen om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 31st, 2017

Calle, a Chaufför, asks the following question:

Hej, finns det skyddssko med tunnare sula så man känner pedalerna?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Det är alltså någon typ av rallysko fast med skyddståhätta du är ute efter om vi förstår det hela rätt? Vi vet att rallyskor har en tunn sula. Sulorna på våra skyddsskor är i stort sett av samma tjocklek, då vi behöver ta hänsyn till just skyddståhättan och “slagtest”. Alltså det test som genomförs för att en skyddssko ska bli godkänd.

  Vårt tips är att du provar några av våra skomodeller för att testa dig fram.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko October 31st, 2017

Lasse T, a montör, asks the following question:

Jag har problemfötter och letar varje år efter någon sko som kan passa mig men har ännu inte hittat den optimala. Hos butiken fanns modellen X880 som kändes bra men tyvärr inte fanns i min storlek och inte heller gick att beställa. Försäljaren påstod att den skulle få en uppföljare men jag hittar inte den på ett hemsida. Fråga: Finns X880 att få tag på? Om inte, när kommer uppföljaren?
Mvh Lasse T.

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Så tråkigt att höra att du har svårt att hitta bra skor som passar dina fötter. Ultimate X880 har utgått ur vårt sortiment och vi har inga storlekar kvar i lager. Tanken var att det skulle bli en uppföljare till X880, precis som vår återförsäljare sade, men så blev det inte.

  Vi vet inte i vilken typ av miljö du arbetar i, men här nedan är några förslag på bra modeller. Kanske kan några av dessa passa? Återkom annars med mer ledtrådar, så kan vi tillsammans säkert hitta en modell som passar.

  Produkter

  Produkter

  Produkter

  Produkter

  Produkter

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 6th, 2017

Jimmy, a Lagerarbetare, asks the following question:

Hur lång livslängd har era skor?
När rekommenderar ni att byta sko om man jobbar 8h /dag (vi arbetar på betong golv) ?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Våra skor är tillverkade för att tåla stora påfrestningar. Men hur lång livslängd det är på ett par skor är väldigt individuellt. Man kan ha en felställning som gör att sulan slits olika mycket och snabbt, vilken arbetsmiljö man arbetar i, hur väl man sköter sina skor, med mera. Det är alltså väldigt svårt att generalisera hur lång livslängd ett par skor har. Men åtminstone 1 ggr/år bör du byta ut skorna.
  Tänk på att den lösa inläggssulan går att ta ur och tvätta, eller byta ut mot en ny. Detta gör att skon håller längre och du får en mycket bättre komfort.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 7th, 2017

Benny Brännmark, a Produktionsledare, asks the following question:

För 2 år sedan hade jag hittat modellen 465 och var kanonnöjd, förra året visade det sig att ni gjort om modellen så nu passade den inte alls tyvärr.
Jag provade runt och till slut nöjde jag mig med en annan variant ni har.
Finns det någon ni speciellt rekommenderar eller har gjort likadan som den "gamla" 465-modellen ?

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Vad roligt att höra att du trivdes i vår Arbesko 465! Idag finns två andra modeller som vi tycker är bra ersättare till 465.
  Dels Arbesko 383 eller Arbesko 870.
  Vi hoppas någon av dessa två modeller kan passa dig. Hör gärna av dig igen om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko November 27th, 2017

Gunilla, a Sjuksköterska, asks the following question:

Hej.
Jag kan inte hitta vikten på era skor. Jag undrar vad arbesko 850 väger storlek 40 och Arbesko 342 väger i storlek 40.

This question has received an official response!
 1. Hej!

  Så roligt att höra att du är intresserad av våra modeller Arbesko 850 och 342.
  Arbesko 850, i storlek 40, väger 1350 gram. Arbesko 342, i storlek 40, väger 1300 gram.

  Välkommen att höra av dig igen om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko December 5th, 2017

Harry Äijö, a lastbilsförare, asks the following question:

Vilken av era vinterstövlar är bredast och rymligast i framfoten

This question has received an official response!
 1. Hej Harry!

  Då ska du titta på någon av dessa modeller:
  Arbesko 50562, 50572 och 50672.
  Lästerna på dessa skor är de bredaste vi har.

  Hoppas du finner någon av dessa modeller intressanta. Hör gärna av dig igen om du har fler funderingar.

  Med vänlig hälsning
  Arbesko

  ⤷  Arbesko December 5th, 2017