Published September 2nd, 2014

Lagom till att hösten tar vid på allvar lanserar vi tre nya skyddsskor med en helt banbrytande komfortkombination: nya inläggssulan X-40 Duo och uppgraderade Energy Gel® 2.0. En revolutionerande kombination för maximal stötdämpning, exceptionell återfjädring och sviktkänsla. Vi vågar säga att Arbesko 429, 428 och 402 är något du inte upplevt förut.

BANBRYTANDE UPPGRADERING AV STÖTDÄMPNING OCH SVIKT
Kombinationen av våra två nya innovativa lösningar tar tillsammans begreppen stötdämpning, återfjädring, sviktkänsla och komfort till helt nya nivåer. Fötterna påverkar hur hela kroppen mår och för att orka med hela arbetsdagar till fots och ett aktivt liv vid sidan om krävs skor som gör en påtaglig skillnad. X-40 Duo och Energy Gel® 2.0 är revolutionerande lösningar som garanterat gör just det.

Energy Gel® 2.0
Energy Gel® 2.0 är en vidareutveckling av Energy Gel® – en elastisk gelkudde med maximal stötupptagningsförmåga och med en speciell och avgörande placering. Gelkudden går igenom bindsulan och vidare ned i klacken på skorna och ger därför optimal effekt. Energy Gel® 2.0 består av två mjukheter, där det inre materialet är placerat precis vid hälkudden på foten, vilket ger en enastående verkan. Kudden ger dessutom lyftkraft tillbaka när den återgår till sin ursprungliga form och skapar en mycket skön sviktkänsla i steget.

X-40 Duo
Inläggssulan X-40 Duo från Ortholite® är en vidareutveckling av X-40 som bygger på den senaste teknologin inom fotbäddskonstruktion. X-40 Duo och Energy Gel® 2.0 ersätter Energy Gel Duo® då gelkudden i klacken kombineras med en integrerad stötdämpande yta i ”trampet” på inläggssulan – så nära foten som möjligt – och som därmed minskar belastningen på fotens trampdyna. X-40 Duo har flera förbättrade egenskaper. En förbättrad blandning av PU-skum och återvunnet gummimaterial ger över 70 procent bättre återfjädring och därmed en exceptionell sviktkänsla. En komfortupplevelse utöver det vanliga.

Arbesko 428 och 429 är dessutom utrustade med H2O Blocker – vår egen, patenterade lösning som hindrar iskallt snöslask och väta att tränga in i kängan via dragkedjan. Den unika konstruktionen bygger på en tät bälg bakom dragkedjan. Stänk av blötsnö och vatten stoppas av bälgen och dräneras ut via en öppning i nederkanten.

Mer information
Arbesko 402
Arbesko 428
Arbesko 429
Folder som beskriver våra nyheter och våra nya innovationer

Nyheter höst- och vinter 2014 - och våra nya innovationer