Published January 13th, 2015

Arbesko tilldelades nyligen en internationell utmärkelse som ytterligare stärker vårt företagets position som föregångare i branschen.

Arbesko fick i stenhård internationell konkurrens utmärkelsen The 2014 Europe Frost & Sullivan Award for Technology Leadership. I motiveringen poängteras bland annat att det vi banar väg med nya koncept och teknologier.

– Det är naturligtvis väldigt roligt att vi på Arbesko uppmärksammas för utveckling och nytänkande på den allt tuffare marknaden för skydds- och yrkesskor, säger en stolt Peter Geisler, vd på Arbesko, och fortsätter:
– Här får vi en tydlig bekräftelse på att Arbesko är en föregångare i branschen, något som faktiskt är mer känt internationellt än hemma i Sverige.

Bakom utmärkelsen står det amerikanska analysföretaget Frost & Sullivan, som årligen genomför mängder av marknadsundersökningar och analyser inom en rad olika branscher. Baserat på de analyser som gjorts uppmärksammas företag som visat ”enastående prestation och överlägset utförande” bland annat inom områdena teknisk innovation och strategisk produktutveckling.

INNOVATIONER SOM GÖR AVTRYCK
Arbeskos utvecklingsarbete och alla de innovationer som har lanserats under åren har gjort stort avtryck hos Frost & Sullivan. Som exempel lyfts bland annat Energy Gel®-konceptet fram – den elastiska gelkudden med sin speciella placering i klacken på skon som ger optimal stötupptagningsförmåga och sviktkänsla och som nyligen vidareutvecklats till nästa generation gelkudde, Energy Gel® 2.0. De nämner även inläggssulorna som vi var först med att addera för över 20 år sedan och som idag har landat i de otroligt uppskattade X-40 och X-40 Duo-sulorna. Vårt genomimpregnerade Super8-skinn, som håller foten torr i över åtta timmar nämns också.

Aparna Balasubramanian, senior research analyst på Frost & Sullivan, kommenterar i ett pressmeddelande även Arbeskos noggranna sätt att bygga upp sina produkter från grunden.
– Medan de flesta skotillverkare har gått tillbaka till enklare tillverkningsmetoder för att kunna hålla konkurrenskraftiga priser, fortsätter Arbesko att använda sig av sitt grundkoncept Stability System som innebär många fördelar.

Arbesko-pris-2014