Boa®
snörningssystem

Skon sitter alltid perfekt på foten
Läs mer

Energy Gel® 2.0
X-40 Duo

Skönaste känslan, det betyder allt
Läs mer

Made in
Sweden

– Sedan 1839 – Läs mer

Boa® snörningssystem

Ta på, ta av och justera din sko hur snabbt och smidigt som helst. Skon sitter perfekt på foten och du slipper lägga tid på att snöra. Det högteknologiska snörningssystemet Boa® och Arbeskos Stability System – vårt unika grundkoncept för att bygga en sko – är en suverän kombination.

På våra skor med snörningssystemet Boa® löper snörningsvajern igenom tre punkter istället för två, som hos många andra märken. Punkternas placering, liksom specifikt Boa® snörningssystem, har valts med stor omsorg efter flera egna genomförda tester. Detta är avgörande för att skon ska sitta åt på bästa sätt, för att få ett riktigt bra hälgrepp och för att trycket från snörningen ska fördelas jämnt över hela foten. Skillnaden märks direkt.

Hur stark är Boa®?

Varför Boa®?

Energy Gel® 2.0/
X-40 Duo

För oss är det självklart att allting börjar med att du som står och går mycket hela dagarna måste ha riktigt bra skor på fötterna. Skor som ger dig rätt stöd och stabilitet, svikt och stötdämpning. Skor som är genomtänkta från början till slut och som aldrig fuskar med de viktiga bitarna. Skor som hjälper dig att må bra – hela livet.

Därför bygger vi våra skor med ett unikt grundkoncept som kallas Stability System och utvecklar ständigt nya innovativa lösningar – ofta med egna patent – som ger dig en skydds- eller yrkessko som gör skillnad på riktigt. Det är sånt som gör att Arbesko får fina internationella utmärkelser i stenhård konkurrens.

Det syns inte utanpå, men inne i skon döljer sig vår egen patenterade, elastiska gelkudde och en innovativ inläggssula som tillsammans ger maximal stötdämpning och återfjädring och sviktkänsla i världsklass. Det säger allt.

”Vi ville göra en sko som sitter perfekt – och lyckades. Testa själv.”

Och som har den perfekta, sköna känslan. Som är så enkel att ta på och av – och justera – att du kan göra det med en hand. Som är så ergonomiskt smart att du mår bra av den, både på jobbet och i resten av livet.

Vi lyckades.

Mycket tack vare det smarta snörningssystemet Boa®, det extremt luftiga nätet, den innovativa och unika kombinationen av den elastiska gelkudden Energy Gel® 2.0 och inläggssulan X-40 Duo – och vårt unika sätt att bygga skydds- och yrkesskor i världsklass förstås. Men också tack vare att vi vågade vänta med att släppa vår egen sko med Boa®snörningssystem tills vi var riktigt, riktigt nöjda. Perfekt helt enkelt.

Det här är den bästa skon vi någonsin gjort.

Richard Parent, forskings-
och utvecklingschef, Arbesko

Arbesko 342

Härligt skön och luftig skyddssko med ventilerande nät. Utrustad med det högteknologiska snörningssystemet Boa® och den revolutionerande kombinationen av inläggssulan X-40 Duo och Energy Gel® 2.0 för maximal stötdämpning, exceptionell återfjädring och sviktkänsla. Slitskydd på tån, lätt aluminiumtåhätta och mjukt spiktrampskydd. ESD-funktion.

Överblick Arbesko 342

Hitta Arbesko 342 en butik nära dig

Överblick Arbesko 342

TYP

Skyddsskor

KATEGORI

Skor

OVANDEL

Fullnarvigt, impregnerat Super8-skinn. Ventilerande polyamidnät och luftig plös i mesh. Boa® snörningssystem. Slitskydd av PU på tån. Lätt aluminiumtåhätta.

FODER

Luftig mesh, slitstark, snabbtorkande Cambrelle® i hälen och under snörningspartiet.

FOTBÄDD

Bindsula med stålskena i hålfoten för stöd och stabilitet. Kombination av hel Ortholite® X-40 Duo inläggssula och Energy Gel® 2.0 i klacken för maximal stötdämpning, exceptionell återfjädring och sviktkänsla. Mjukt metallfritt spiktrampskydd. ESD-funktion.

SLITSULA

Asymetrix – funktionssula i PU med nitrilgummi i klacken för ypperligt halkmotstånd.

SKYDDSKLASS

EN ISO 20345, S1, P, SRA.

STORLEKAR

35-48

LÄST

Mycket rymlig.