ARBESKO X mICHELIN

 

I ett samarbete med den ledande däcktillverkaren Michelin och en svensk modedesigner har vi tagit fram den nya skyddsskoserien Kontroll med en rejäl dos design och ett överlägset grepp. Serien består av sportiga skyddsskor i sneakersstil utvecklade för rörliga hantverkare. Själva sulan är baserad på Michelins rallydäck, NA00, som har egenskaper för extrem halka och ett grepp utöver det vanliga. Resultatet är luftiga och vattentäta skyddsskor som hänger med i ditt höga tempo och som skyddar dina fötter under en hektisk arbetsdag.

Fra dekk til såle

Michelin er verdens ledene dekkprodusent og ekspert når det gjelder overlegen grep på veien. For å utruste sko med samme eksepsjonelle grep har de utviklet konseptet «Soles by MICHELIN». Sammen med Arbesko valgte Michelins designere rallydekket NA00 som base for den eksklusive sålen, da dekket har et suverent grep. Verneskoene i Kontroll-serien er dermed utstyrt med høyteknologiske såler som har nøyaktig det samme ytelse som Michelin-dekk.

SAFETY GRIP

Den nya Safety Grip-sulan är döpt efter dess främsta egenskap, säkert grepp. Ett självklart namn då användaren får optimal kontroll mot underlaget. Sulan har en mjuk och stötdämpande mellansula i PU och en värme- och halksäker slitsula i nitrilgummi. I hälen har vi placerat en så kallad PU-rebound-kudde som ger extra dämpning av den ofta utsatta hälen. Mönsterdjupet på 3 mm och mönstrets raka kanter ger en perfekt balans mellan halksäkerhet och prestanda. 

Design fra moteverden

Selv om skjønnhet kommer innenfra, bør også det ytre få ta plass. Med linjer og estetikk hentet direkte fra moteverden har designeren og moteorakelet Jesper Börjesson vært med på å skape denne skoserien som også tiltaler den trendfølsomme foten. Jesper har blant annet jobbet med varemerker som Arket og Reebok og er utdannet ved Saint Martins i London. Jesper sin designfilosofi er at "formen skal følge funksjonen med en unik estetikk som stammer fra varemerket sin identitet og DNA".

GEMENSAMMA NÄMNARE

Skyddsskorna i Kontroll-serien är alla stöpta i samma form och har ett antal gemensamma nämnare:

// Värmebeständig och halksäker Safety Grip-sula  // Lätt och tålig tåhätta i glasfiber
// Mjukt och metallfritt spiktrampskydd i textil // Gelänk i hålfoten för extra stabilitet på ojämnt underlag
// Slitstarkt hälgrepp som behåller formen // Rebound-kudde i hälen för extra dämpning
// Inpinnad ovandel för en riktigt stabil sko över tid // Slitskydd längst fram på tån 

 

  • Språk